Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas'a terör örgütü olarak bakmıyorum

Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu için New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerikan NBC News kanalından Keir Simmons ile yaptığı röportajda, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına dikkat çekti.

GÜNDEM 25.09.2024 10:39:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas

Türkiye'nin Hamas ile ilişkisine yönelik bir soruya ise şu şekilde yanıt verdi:

"Biz teröristlere karşıyız. Fakat Hamas’ı iyi tanıyan liderlerden biriyim. Hiçbir zaman ben Hamas’a terör örgütü demedim. Ve şu anda da Hamas’a bir terör örgütü olarak bakmıyorum. Zira Hamas, topraklarını koruma gayreti içerisinde olan bir direniş grubudur. Dolayısıyla böyle bir direniş grubuna ben nasıl olur da terör örgütü derim."

7 Ekim'de yaşananlarla ilgili soruya yanıt veren Erdoğan, bu sürecin öncesinde Filistin halkının maruz kaldığı acıların unutulmaması gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "1947’li yıllardan alın bugünlere kadar Filistin, topraklarını kaybede kaybede bugünlere geldi. Perde arkasını incelediğimizde, ne yazık ki 7 Ekim’e bu şartları hazırlayan nedenleri iyi bilmek lazım. Onları iyi anlamak lazım. Ve burada acaba ne kadar Filistinli şehit edildi, ne kadar Filistinli öldürüldü, bunun da perde arkasını incelediğimizde durum çok farklı yerlere ulaşır." şeklinde konuştu.

"ABD, Ukrayna'nın NATO üyeliğini istemiyor"

Röportajın Ukrayna ile ilgili bölümünde Ankara'nın Ukrayna'nın NATO üyeliğine nasıl baktığına ilişkin soruyu yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konuda tüm NATO ülkelerinin adımlarına bakacaklarını belirtti.

Erdoğan, "Amerika, Ukrayna’nın her şeyden önce NATO’ya üye olmasını istemiyor. Birçok NATO ülkesi bir defa Ukrayna’nın NATO’ya üye olmasını istemiyor. Bu gerçekleri görerek kararımızı vermemiz lazım." dedi.

Ukrayna'nın NATO üyeliği konusunun, enine boyuna düşünülerek karar verilecek bir husus olduğunu belirten Erdoğan şöyle konuştu:

"Bu gerçeklere baktığımız zaman bu işler heyecanla adım atılacak olan konular değil. Bizler de bu konularda kararlarımız verirken tabii ki bütün NATO üyelerinin duruşunu masaya yatırıyoruz ve kararlarımızı ona göre veriyoruz. Şu an itibarıyla tüm NATO ülkelerinin duruşu, benim için diğer ülkeler için nedir ne değildir bu gelişmeleri takip ederek nihai kararımızı veririz. Heyecanla bu kararlar verilmez."

Erdoğan, Simmons'ın, "Bu konuda karar verdiniz mi?" şeklindeki sorusuna ise "Hayır." şeklinde yanıt verdi.

 

Uyuşturucu soruşturmasında tutuklanmıştı: Mehmet Akif Ersoy’dan yeni açıklama!

Başkan Erkan Aydın’ın Cuma durağı Çiftehavuzlar Mahallesi oldu

Ahmet Çakar adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin, Caparov ve Şerif ile görüştü

Dem heyeti ve Bahçeli görüşmesi sona erdi

Bursa’da hukuk öğrencisinden 1 milyonluk vurgun

Asgari ücret görüşmeleri resmen başladı

İnegöl'de dönercilere sıkı denetim

Yenişehir'de Yılmaz Mahallesi'ne değer katan dokunuş

Osmangazi’de felsefi perspektifle insan hakları konuşuldu

Dirençli kent hedefinde Nilüfer hız kesmiyor

TMSF ve Atış Yapı mağdurları arasındaki kritik görüşmede neler konuşuldu?

Bursa’nın ‘Mor Harita’ projesi Türkiye birincisi oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret mesajı: "Ellerini taşın altına koymalarını bekliyorum"

Osmangazi’de minikler meslekleri uzmanlardan tanıyor

İnegöl Belediyesi'nde Aile Çalıştayı

Bursa sürdürülebilirlikte Türkiye’ye öncü

TCMB'den 150 baz puan indirim!

İmralı ziyareti sonrası ‘Terörsüz Türkiye’ planı şekilleniyor

İnegöl’de 21 yıl hükümlü firari ormanda yakalandı

Yıldırımlı karateciler Avrupa’da zirvede

Yıldırım'dan Aşık Reyhani'ye vefa

Güllü’nün ölümünde kritik görüntüler ortaya çıktı!

Bursa Business School’da ‘Veri’den değer üretme eğitimi

Howard Becker Nilüfer’de ele alındı

Osmangazi’den şiir atölyesi

Pendik'te yangın: 3 çocuk hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi: Yasa dışı bahsi bitirin

Yılların ihmali: Sokak hayvanları

Nilüfer’de Toprak Ana Günü kutlandı

Yükleniyor