Cumhurbaşkanı Erdoğan: İkinci Nekbe felaketi yaşatmaya dönük projeler kabul edilemez

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Filistinlileri topraklarından sürgün ederek, Filistin halkına ikinci bir Nekbe felaketi yaşatmaya dönük projelerin hiçbiri kabul edilemez" açıklamasını yaptı.

GÜNDEM 12.03.2025 09:59:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İkinci Nekbe felaketi yaşatmaya dönük projeler kabul edilemez

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistinlilerle Kardeşlik İftarı programında önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında Gazze’de yaşanan trajediyi ve Türkiye’nin Filistin davasına verdiği desteği vurgulayan Erdoğan, "Filistin’in tapusu Filistinlilerin elindedir" diyerek uluslararası toplumu sorumluluk almaya çağırdı.

"Filistin’i Ruhumuzun Bir Parçası Olarak Görüyoruz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan ayının manevi atmosferinde Filistin halkıyla dayanışma içinde olduklarını belirterek, zulme karşı mücadele eden Filistinlilere selam gönderdi. "Filistin’i ruhumuzun ruhu, kardeşlerimizi ise canımızın canı olarak gördük" diyen Erdoğan, Osmanlı’dan bugüne Türkiye’nin Filistin ile tarihî bir kader birliği içinde olduğunu dile getirdi.

"Siyonist rejimin 471 gün süren soykırım politikası karşısında kardeşlerimizi yalnız bırakmadık, bırakmayacağız" ifadelerini kullanan Erdoğan, İsrail’in Gazze’deki saldırılarına sert tepki gösterdi.

"İsrail'in Katliamları Tarihe Utanç Lekesi Olarak Geçti"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son asrın en barbar soykırımlarından biri Gazze’de yaşanıyor" diyerek, İsrail’in saldırılarının bilançosunu paylaştı:

61 binden fazla Filistinli hayatını kaybetti.
200’den fazla basın mensubu katledildi.
330’dan fazla sağlık görevlisi öldürüldü.
Bu katliamların tarihe bir "utanç lekesi" olarak geçtiğini belirten Erdoğan, Türkiye’nin Filistin için her alanda mücadele etmeye devam edeceğini söyledi.

"Türkiye Filistin İçin Tüm Platformlarda Mücadele Veriyor"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Filistinlilerin sesi olmaya devam ettiğini belirterek şu adımları hatırlattı:

Birleşmiş Milletler ve uluslararası platformlarda Filistin’in haklarını savunduk.
9 ülkenin Filistin’i tanımasına vesile olduk.
İsrail’e karşı soykırım davasına müdahil olduk.
İsrail ile ticari ilişkileri tamamen durdurarak 9,5 milyar dolarlık ticaret hacminden vazgeçtik.
Gazzeli hastaların Türkiye’de tedavi edilmesini sağladık, 2 bine yakın Filistinliye barınma imkânı sunduk.
"İkinci Nekbe’yi Asla Kabul Etmeyiz"
İsrail’in Filistinlileri topraklarından sürgün etme girişimlerine değinen Erdoğan, "İkinci bir Nekbe’yi asla kabul etmeyeceğiz" dedi.

Gazze’nin geleceğine dair Kahire’de sunulan **"Gazze Planı"**nı doğru bulduklarını belirten Erdoğan, Netanyahu hükümetinin ateşkesi baltalama girişimlerine karşı çıkacaklarını vurguladı.

"Filistin, asırlardır olduğu gibi var olmaya devam edecek. İki devletli çözüm, bölgede barışın tek yoludur" diyen Erdoğan, uluslararası toplumu Filistin halkının haklarını koruma konusunda daha etkin sorumluluk almaya davet etti.

"Suriye’de Kazanan Kardeşlik Olacaktır"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’deki gelişmelere de değinerek, Türkiye’nin Suriye’nin birlik ve bütünlüğüne büyük önem verdiğini ifade etti.

Terörden arındırılmış bir Suriye için her türlü çabanın destekleneceğini belirten Erdoğan, "Araplar, Türkler ve Kürtler olarak kardeşliğimizi yücelttiğimiz ölçüde tüm oyunları bozar, geleceğimizi garanti altına alırız" dedi.

Erdoğan, Suriye’deki çözüm sürecine dair uluslararası aktörlerin samimi adımlar atması gerektiğini vurgulayarak, "Birbirimizin hassasiyetlerine saygı göstermekten başka kurtuluş yolu yoktur" ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 


 

Yeni yıl heyecanı Nilüfer'i sardı

Osmangazi'de okul kantinlerine sağlık denetimi

Bahçeli'den 'Dünya Türk Dili Ailesi Günü' mesajı

Yıldırım'da Mevlana'ya vefa gecesi

Nilüfer’in kurtuluşu tarlada

Yenişehir’de hayvan dostu proje çalışmaları hızla sürüyor

Başkan Burkay BTSO’nun yeni üyeleriyle bir araya geldi

Engelsiz Yaşam Merkezi’nde Yerli Malı Haftası kutlandı

Bakan Fidan: Başkalarının çizdiği sınırlar içinde siyaset yapma devri kapandı

Başkan Erkan Aydın, çözüm merkezini ziyaret etti

Başkan Özgür Özel: Dayanacak, sabredecek bir tarafım kalmadı

Nilüfer’de “Ustalara Saygı” konseri coşkusu başladı

55 ilde siber operasyon! 301 gözaltı

Benzine indirim yolda

Bursa’nın su sigortası Uludağ’da alarm

Hangi CHP’li belediye başkanı ilçe binasını yıktırıyor?

Hasan Toktaş’tan Bey Sarayı çağrısı: Kuruluşun merkezi ortaya çıkarılmalı

Ak Parti Bursa'nın her ilçesinde güçleniyor

Mehmet Akif Ersoy'dan “Siyasi Operasyon” açıklamasına düzeltme: Sözlerim maksadını aştı

Osmangazi Belediyesi 5’inci kreş için geri sayımda

Bursa'da feci kaza: 15 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Libya ve Afrika'ya açılan ticaret kapısı Yenişehir oldu

Bursa’da gece yarısı teknelere baskın

Usta Yazar Rıfat Ilgaz Nilüfer’de anıldı

Bakanlıktan müjde: 3 bin personel alınacak

Bursa’da kuyumcudan 120 milyon TL’lik kâr vurgunu

Fotoğrafın kalbi Bursa'da atıyor

Kestel’de eğitim seferberliği: "Destek Bizden, Başarı Sizden"

Uyuşturucu soruşturmasında tutuklanmıştı: Mehmet Akif Ersoy’dan yeni açıklama!

Başkan Erkan Aydın’ın Cuma durağı Çiftehavuzlar Mahallesi oldu

Yükleniyor