Cumhurbaşkanı Erdoğan işçi ve işveren temsilcilerini kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "İşçi ve işverenlerimizle, çiftçi ve üreticilerimizle, sendikalarımızla, tüm çalışanlarımızla birlikte Türkiye'yi çok daha güçlü yarınlara hep birlikte taşıyacağız."

GÜNDEM 1.05.2025 11:20:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan işçi ve işveren temsilcilerini kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde işçi ve işveren temsilcilerini kabul etti. 


 






Kabulde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da yer aldı. Erdoğan, "Kutlayacağımız 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü münasebetiyle sizlerle bir araya gelmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum. Sizlerle birlikte tüm işçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü tebrik ediyorum. Ülkemizin büyümesi, milletimizin güçlenmesi, Türkiye'nin ilerlemesi için alın teri döken, didinen, uğraşan, fedakarca çalışan tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum" dedi.

 



‘ÇALIŞANLARIMIZIN HAKLARINI KORUMAK TEMEL ÖNCELİĞİMİZ’

 

Erdoğan, işçi ve işverenlerin refah seviyesinin yükseltilmesi için tüm imkanların seferber edildiğini ifade ederek, "Emek bizim hem inancımızda hem tarihimizde hem de kültürümüzde büyük bir kutsiyet taşır. Milletçe bu günlere gelmemizde emek vermenin, say etmenin, sabırla çalışmanın önemli bir yeri vardır. Biz emek ve alın terini merkeze alarak inşa ettiğimiz medeniyetimizi örnek bir iş ahlakıyla süslemiş anlayışın mirasçılarıyız. Peygamber Efendimiz bir hadisi şerifinde şöyle buyurmuştur; 'Kesinlikle hiç kimse elinin emeğinden daha hayırlı bir yemek yememiştir.' Emeğin hak ettiği itibarı gördüğü, çalışanın hakkını aldığı, güçsüzün güçlüye ezdirilmediği tarihimiz, işte bu hakikatin ışığında şekillenmiştir. Bu yüksek bilince sahip çıkmak, emeklerini alın teriyle bereketlendiren çalışanlarımızın haklarını korumak bizim hep temel önceliğimiz olmuştur. İşçi ve işverenlerimizin refah seviyelerinin yükseltilmesi, sendikaların faaliyetlerini sürdürebilmesi için tüm imkanlarımızı seferber ettik" diye konuştu.

 

‘SENDİKAL GÜVENCELERİ GÜÇLENDİRDİK’

 

23 yılda ihtiyaç duyulan yasa ve mevzuat düzenlemelerini bir bir hayata geçirdiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sendikal hakları yeniden ele alarak önemli ölçüde iyileştirdik. İstihdam politikalarımıza hız ve etkinlik kazandırdık. Çalışma hayatının tüm aktörlerini kapsayan geniş kaplamlı reformlar yaptık. Tüm kesimler için fırsat eşitliğini önceleyen yenilikleri devreye aldık. Emekçilerimizin hak ve hukukunun korunmasına ilişkin hassasiyetimizi yalnızca sözlerimizle değil, son dönemde hız verdiğimiz çalışmalarımızla da açıkça ortaya koyduk. Tek parti zihniyetinin yasakladığı 1 Mayıs'ı, Emek ve Dayanışma Günü yaparak resmi tatil ilan ettik. Sendikalar ve Toplu İç Sözleşmesi Kanunu'nu revize ederek, toplu sözleşme sistemini daha kuşatıcı hale getirdik. Kamu görevlilerimizin de toplu sözleşme hakkından yararlanmalarını sağladık. Daha önce türlü zorluklarla boğuşan sendikalarımızın kuruluş şartlarını kolaylaştırdık. Sendikal güvenceleri güçlendirdik, grev hakkını rasyonel bir zemine oturttuk. İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nu yürürlüğe koyarak çalışma şartlarını ve alınacak tedbirleri azami suretle iyileştirdik. Belediyelerde çalışan taşeron işçilerimize ve sözleşmeli personele kadro imkanı tanıdık. Ana muhalefet partisinin Anayasa Mahkemesi'nde iptal ettirdiği toplu sözleşme ikramiyesini daha güçlü şekilde geri getirdik. Ülkemiz adına bir utanç vesikası olan kamuda başörtüsü yasağını kaldırdık. Cuma ve hac izinleri de dahil, kamu çalışanlarımızın ibadet haklarından tam anlamıyla istifade edebilmelerinin önünü açtık. Bu yıl yüzde 30 zam yaptığımız asgari ücretten gelir vergisini kaldırdık. İşverenlerimize yönelik asgari ücret desteğimizi de aynı şekilde sürdürüyoruz. Burada sayamayacağımız kadar çok projeyi, hizmeti, yatırımı hayata geçirdik. Bundan sonra da inşallah aynı azimle, aynı istek ve kararlılıkla çalışmayı sürdüreceğiz. İşçi ve işverenlerimizle, çiftçi ve üreticilerimizle, sendikalarımızla, tüm çalışanlarımızla birlikte Türkiye'yi çok daha güçlü yarınlara hep birlikte taşıyacağız. Türkiye Yüzyılı'nı emeğin ve alın terinin yüzyılı yapmak için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz" ifadelerini kullandı. 

Erguvan'dan görkemli final

Fazıl Say’dan İznik’e özel beste

Osmangazi’de kentsel dönüşüm başlıyor!

Bursa’da göçmen kaçakçılığı operasyonu: 2 şüpheli ve 7 kaçak göçmen yakalandı

Çocuğun diline bıçak saplandı

Kılıçdaroğlu İmamoğlu'nu ziyaret edecek

Hindistan'da 242 kişilik yolcu uçağı yerleşim bölgesine düştü!

Mehmet Şimşek: Enflasyon 20’li rakamlarla bitecek

Erkan Aydın: “30 Haziran davası hükümsüzdür”

Ortadoğu'da gerilim yükseliyor

Ümit Özdağ’ın tutukluluk halinin devamına karar verildi

ABD ile Çin arasında ticaret mutabakatı

Yıldırım’da davutkadı kentsel dönüşüm projesi yükseliyor

Plajlarda son rötuş

Bursalılar Yarısı Bizden kampanyasını bekliyor

İstanbul'un üç ilçesinde seçim tamamlandı

Yıldırım Ticaret MTAL’den “Yapay Zekâ” temalı kısa film yarışması

Bursa protokolü bayramlaştı

Los Angeles'ta sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Bursa’da ambulans ile otomobil çarpıştı: 1 yaralı

Çadır kentte kalan mevsimlik işçilere pilav ikram etti; 40 kişi hastanelik oldu

2025-YKS sınav giriş belgeleri erişime açıldı

Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplandı

51 ilde göçmen kaçakçılarına operasyon: 273 organizatör yakalandı

Benzine zam geliyor!

Ferdi Zeyrek son yolculuğuna uğurlandı

Bursa İnşaat Sektörü “Yarısı Bizden” desteği bekliyor

Kütahya'da 4.5 büyüklüğünde deprem

Bursa için tarihi fırsat

Bursa'da kaybolan Burak, arama çalışmalarının 5'inci gününde bulundu

Yükleniyor