Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail bir terör devletidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Masum bebekleri, kadınları, sivilleri bombalamak devlet terörü değilse nedir? İsrail bir terör devletidir”

GÜNDEM 11.04.2025 16:46:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail bir terör devletidir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4. Antalya Diplomasi Forumu’nda yaptığı konuşmada İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını sert sözlerle eleştirdi. Erdoğan, “Masum bebekleri, kadınları, sivilleri bombalamak devlet terörü değilse nedir? İsrail bir terör devletidir” ifadelerini kullandı.

Forumun açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünya genelinden gelen katılımcılara teşekkür ederek, diplomasiyi sahiplenmenin önemine vurgu yaptı. “Antalya’dan tüm dünyaya barış ve dostluk mesajı gönderiyoruz” diyen Erdoğan, forumun dünya diplomasisinde önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

“Biz bu coğrafyanın sadece sakinleri değil, sahipleriyiz”

Türkiye’nin uluslararası krizlerde barışçıl çözümden yana tavır aldığını dile getiren Erdoğan, “Biz kolayı değil her zaman zoru seçtik. Nerede bir sorun varsa oraya insan odaklı yaklaşıyoruz” dedi. İsrail'in Gazze'deki saldırılarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, “İsrail’in saldırıları, sadece bölge barışını değil, küresel istikrarı da tehdit ediyor” şeklinde konuştu.

“İki devletli çözümden yanayız”

Orta Doğu'da kalıcı barışın ancak İsrail-Filistin meselesinde adil bir çözümle sağlanabileceğini vurgulayan Erdoğan, “1967 sınırları çerçevesinde, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulması şarttır” dedi.

“Türkiye'nin AB hedefi sürüyor”

AB sürecine ilişkin de açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin üyelik hedefinden sapmadığını söyledi. Erdoğan, “AB, stratejik bir vizyon ortaya koymalı. Türkiye tam üye olana kadar süreci sabırla sürdüreceğiz” dedi.

“Savunma sanayimiz özgüvenin temeli”

Savunma sanayisindeki gelişmelere de değinen Erdoğan, yerli üretim oranının %80’e ulaştığını belirtti. ABD ile ekonomik ilişkilerde hedefin 100 milyar dolar olduğunu ifade ederek, “İki ülke arasındaki iş birliğinin her alanda gelişeceğine inanıyorum” dedi.

Gürsu’da 1 yıl

Kestel Belediyesi’nde mali disiplin borçları eritti

Aort damarı yırtılması (diseksiyonu) nedir?

Kestel’de kentsel dönüşüm atağı: Yüzlerce konutluk projeler hazır

Başkan Işık’tan bir yılın özeti

Şimşek’ten kripto alarmı: Göz açtırmayacağız!

Başkan Aydın çiftçileri yalnız bırakmadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Pervin Buldan'ı aradı

Elini makineye kaptıran işçinin 3 parmağı koptu

Sırrı Süreyya Önder 12 saatlik ameliyat sonrası yoğun bakımda!

Cumhurbaşkanı Erdoğan:25 bin öğretmen ataması yapılacak

52.Mobilya Fuarı İnegöl'de kapılarını açtı

Karacabey Belediye Başkanı Karabatı partisinden istifa etti

Gazze'de ölü sayısı 51 bine ulaştı

Mahmut Orhan’dan Bursa’da destek konseri

Bursa Protokolü şampiyonluk heyecanını Kanal 16'ya anlattı

Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tazminat ödeyecek

Yıldırım kafe hizmete açıldı

Başkan Oktay Yılmaz: “Yıldırım’ı hep birlikte parlatacağız”

Zehir tacirlerine büyük darbe: 234 gözaltı

Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Fidan Gül gözaltına alındı

Zirai don arıcıları vurdu

Brent petrolün varili 64,79 dolardan işlem görüyor

Cumhurbaşkanlığı kabinesi toplanacak

Selçuk Türkoğlu’nun CHP’ye geçme ihtimali kalktı mı?

Başkan Yılmaz: "15 yıllık özlemi aşıp küllerimizden doğacağız"

Bursa Ak Parti'den Bozbey'e suç duyurusu

Kurtuluş: "Adı aşk bu eziyetin. Biz Bursaspor'un renklerine aşığız"

Başkan Deviren: "Bursaspor’un başarısı, taraftarın ve şehrin birleşen gücünün eseri!"

Bursa Büyükşehir'den sosyal belediyecilik hamlesi

Yükleniyor