Tarih: 23.09.2024 10:40

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail, bölge barışını tehdit ediyor

Facebook Twitter Linked-in

Erdoğan, "İsrail'in Gazze'de ve Filistin genelinde gerçekleştirdiği soykırım, bölge barışını tehdit ediyor. Lübnan’a karşı yapılan saldırılar ve son açıklamalar, savaşı bölgeye yayma çabalarının açık göstergesidir" dedi.

"Terörle Mücadelemiz Hem Sahada Hem Masada Devam Ediyor"

Erdoğan, Türkiye'nin terörle mücadelesini kararlılıkla sürdürdüğünü vurgularken, Amerika'daki Türk toplumunun FETÖ ve PKK ile mücadelede önemli rol oynadığını belirtti. “Terör örgütleri sadece ülkemizin menfaatlerine değil, yurtdışındaki vatandaşlarımızın iş ve sivil toplum faaliyetlerine de zarar vermeye çalışıyor” diyen Erdoğan, Türk toplumuna bu örgütlerle mücadelede teyakkuzda olma çağrısında bulundu.

"İslam Düşmanlığı Salgın Haline Geldi"

Batı'da artan İslam ve yabancı düşmanlığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı, "İslam düşmanlığı Avrupa’da büyük bir tehdit haline geldi. Sosyal medya ve bazı siyasetçiler bu nefreti körüklüyor" dedi. Erdoğan, Türkiye'nin Müslümanlara yönelik nefret suçlarının cezalandırılması gerektiğini savunduğunu belirtti ve bu mücadelede öncülük edeceklerini ifade etti.

"Küresel Sistem Ahlaki Bir Çöküş İçinde"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, küresel sistemin inandırıcılığını yitirdiğini ve Gazze'de yaşanan soykırımın bunu bir kez daha gösterdiğini söyledi. "Görevi barışı sağlamak olan kurumlar ahlaki çöküş yaşıyor, Gazze'deki zulmü durduracak hiçbir etkili adım atmıyor" diyerek uluslararası kurumları eleştirdi.

Türkiye-Amerika İlişkileri

Türkiye-Amerika ilişkilerine de değinen Erdoğan, iki ülke arasında son dönemde olumlu bir hava oluştuğunu ancak bazı konularda hala görüş ayrılıkları yaşandığını belirtti. "Başkan kim olursa olsun Amerika ile ilişkilerimizdeki diyaloğumuz değişmeyecek" dedi. Ayrıca iki ülke arasındaki ticaret hacminin 100 milyar dolar seviyesine çıkarılabileceğine olan inancını dile getirdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —