Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kan deryasına fırsat vermeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, YAŞ üyeleriyle birlikte Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı öncesinde Anıtkabir'i ziyaret etti.

GÜNDEM 1.08.2024 12:20:00 0

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kan deryasına fırsat vermeyeceğiz

Aslanlı Yol'da başlayan törende Erdoğan, ay yıldız motifli çelengi Atatürk'ün mozolesine bıraktıktan sonra saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okundu.

Törene, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu katıldı.

Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Erdoğan, deftere yazdığı mesajında Türkiye'nin bölgesinde istikrar ve huzur abidesi olarak öne çıktığını vurguladı. Erdoğan, "Son günlerde yeniden hortlayan yayılmacı emelleri karşısında gereken her türlü tedbiri alarak vatanımızı, milletimizi, devletimizi ve milli çıkarlarımızı sonuna kadar korumakta kararlıyız. Bölgemizi kan deryasına çevirmek isteyenlere fırsat vermeyecek, kendi vatandaşlarımızla birlikte dostlarımızın da güven kaynağı olmaya devam edeceğiz. Ruhun şad olsun." ifadelerini kullandı.

YAŞ toplantısında, albayların terfileri, görev sürelerinin uzatılması işlemleri ile general ve amirallerin terfi ve atama dosyaları ele alınacak. Çalışmaların bir günde tamamlanması ve Şura kararlarının Erdoğan'ın onayının ardından kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

Mustafa Destici: 3 suça idam isterim

Martı TAG ile taksiciler Bursa’da karşı karşıya geldi

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi play-off turundaki rakibi belli oldu!

Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turundaki rakibi belli oldu!

Makine sektör temsilcilerinden BTSO’da dev buluşma

İnegöl’de sömestr tatili atölyelerle renklendi

Osmanlı’nın ilk başkenti Yenişehir dünya sahnesinde

Şadi Özdemir’den ramazan öncesi hijyen talimatı

Atış Yapı krizinde kritik görüşme!

Bursa'da drift pahalıya patladı!

Matlı’dan net uyarı: Gümrük Birliği güncellenmeli

Sisli yol faciaya yol açtı: 2 ölü, 10 yaralı

TÜİK açıkladı: 2025’te ihracat ve ithalat arttı

Osmangazi’de Dijiders öğrencilerine Uludağ motivasyon kampı

Büyükşehir’den çevreci ve ekonomik AdBlue üretimi

Altın ve gümüş sert düştü!

Virajı alamayan otomobil bariyerlere çarptı

Kalp krizi geçiren yolcu otobüsle hastaneye taşındı

Cezaevi aracı devrildi: 2'si ağır 10 yaralı

Ünlü isimlerin test sonuçları belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev'i karşıladı

Alkollü sürücünün çarptığı 9 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Bursa’da seyir halindeki otomobil yandı

Bursa’da ulaşım için büyük plan

Sosyal medya tartışması bıçaklı kavgaya dönüştü

Bursa'da aranan firarilere operasyon

Nilüfer’de uyuşturucuya jandarma darbesi

Bakan Bolat: 2030 hedefi 500 milyar dolar ihracat

Bakan Memişoğlu: Bağımlılıkla mücadelede toleransımız sıfır

Yıldırım’da enerjisini kendi üreten dönüşüm

Yükleniyor