Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mevlid-i Nebi Haftası açılışında konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ,"Millet olarak son iki asırdır çok yönlü, çok ince düşünülmüş bir kuşatmayla karşı karşıyayız. Bu milletin iman kalesini çökertmek için pervasızca saldırıyorlar"

GÜNDEM 15.09.2024 11:06:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mevlid-i Nebi Haftası açılışında konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Grand Cevahir Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı"nda konuştu. Konuşmasında, gönül coğrafyasındaki tüm kardeşlerine selamlarını iletti. Filistin'in cesur evlatlarına ve Gazze'nin mazlum sakinlerine, ülkesi ve milleti adına derin sevgilerini ifade etti.


Afrika'dan Asya'ya, dünyanın dört bir ucunda bu gecenin manevi ikliminde ellerini semaya açan, seccadelerini gözyaşlarıyla ıslatan Mümin yürekleri canıgönülden tebrik eden Erdoğan, "Böylesine anlamlı bir akşamda kalplerimizi buluşturan, ruhlarımızı ve dualarımızı bir araya getiren Rabbime sonsuz hamdediyorum. Allah'ın selamı Muhammed Mustafa Efendimizin, onun ehlibeytinin, raşit halifelerinin, tüm sahabe-i kiramın üzerine olsun. Sahip oldukları ilimle, hikmetle, irfanla, İslam'a ve Müslümanlara hizmet eden, İslam'ın çağlar üstü mesajlarını gönüllere nakış nakış işleyen alimlerimize, din büyüklerimize de Rabbimden rahmet niyaz ediyorum." diye konuştu.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilahi kelimatullah uğruna vatanı ve milleti için canını feda eden tüm şehitlerin ruhlarını rahmet ve hürmetle anarak, vatanın ve ay yıldızlı al bayrağın bekası için bedel ödeyen gazilere şükranlarını sundu.
Hz. Muhammed'in dünyaya teşriflerinin seneidevriyesine dönümüne daha ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarına dikkat çeken Erdoğan, merhum Mehmet Akif Ersoy'un Veladet-i Nebi'yi anlattığı şiirinden bazı mısraları paylaştı. 


Erdoğan, "14 asır önce, ayın 14'ü gibi parlayan Peygamber Efendimizi bugün bir kez daha büyük bir ihtiramla, hürmetle yad ediyoruz. İnşallah bu gece, salimen vasıl olacağımız taptaze bir şuur ve heyecanla ihya edeceğimiz Leyle-i Mevlid'in Müslümanların yanı sıra tüm insanlık için hayırlar getirmesini temenni ediyoruz. Bu güzel gecenin başta Gazze'deki mazlumlar olmak üzere yeryüzünün farklı köşelerinde ölümle, açlıkla, zulümle ve zalimle boğuşan tüm mazlumların kurtuluşuna vesile olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.
Diyanet İşleri Başkanlığının Mevlid-i Nebi Haftası'nı her sene farklı bir başlık altında idrak ettiğini aktaran Erdoğan, bu yılki programların temasının "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" olarak belirlendiğini söyledi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hafta boyunca yurt içinde ve yurt dışında icra edilecek programlarla hep birlikte bu müstesna günlerin feyzinden istifade etmeye çalışacağız. Burada öncelikle şu hususun altını çizmek istiyorum: Hz. Peygamber Efendimiz Aleyhissalatü Vesselam, veladetinden vefatına kadar her anıyla yaşantısıyla, sözleriyle, mücadelesiyle bizler için en güzel örnektir." şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazreti Ayşe'nin, Hazreti Muhammed'i tarif ederken "Yürüyen Kur'an" ifadesi kullandığını belirtti.


Hz. Muhammed'in vahiye aracılık etmekle kalmayıp, Kur'an'ı yaşamış ve hayatının her anına tatbik ederek ete kemiğe büründürdüğünü kaydeden Erdoğan, "Rabbimiz Ahzab Suresi 21. ayetinde şöyle buyurmaktadır; 'Ey inananlar, ant olsun ki sizin için Allah'a ve ahiret gününe kavuşmayı umanlar ve Allah'ı çok anan kimseler için Resulullah en güzel örnektir." dedi.
"Kur'an-ı Kerim nasıl insanlık için bir kurtuluş reçetesiyse Muhammed Mustafa'nın hayatı da insanlığın yolunu aydınlatan meşaledir." diyen Erdoğan, şöyle devam etti:
“Dünya hayatında kendimize örnek aldığımız, izinden gittiğimiz, yoluna hayatımıza adadığımız tek insan Resulullah Efendimizdir. Bizim rehberimiz de önderimiz de uğruna can vereceğimiz maşukumuz da sadece ve sadece O'dur. Rabbim bizlere Resulullah'ın izinde yürümeyi, onun hayatıyla, şahsiyetimizi inşa etmeyi, onun örnek ahlakıyla ahlaklanmayı nasip eylesin diyorum.”diye konuştu.
 


Bursa'dan 6 havalimanına uçuş dönemi başlıyor!

Başkan Aydın şehit yakınları ve gaziler ile bir araya geldi

Gastro İnegöl, Bursa'nın mutfak şampiyonu oldu

Anayasa'nın ilk 4 maddesi için tartışma yoktur

Ordu’da motosikletin çarptığı astsubay şehit oldu

Alev Alatlı Kafeteryası Yıldırım’da hizmete girdi!

Bakan Uraloğlu’ndan Narin cinayeti açıklaması!

Erkan Aydın: Tarihe not düşelim, Özlüce arazisi Bursaspor’a tahsis edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Enes Çelik'i ağırladı

Süleyman Soylu'dan Özgür Özel'e sert sözler

Kent Meydanı'nda bıçaklı kavga

Osmangazi’de sessiz, sedasız kültür sanat devrimi!

Gemlik'te 74 yaşındaki kadın kayboldu

Bursaspor'un eski başkanı Kani Şen, hayatını kaybetti

MODEF Expo, yenilenen yüzüyle açılışa hazır

Bursa Milletvekili'ne yeni görev

Bursa’da 25 araç ve 100 kişilik konvoyla geceyi renklendiren kız isteme töreni

Çilek çalışma masaları ile yeni eğitim-öğretim dönemine hazır!

Başkan Taban, Fatih Mahallesi’ndeki yol çalışmalarını inceledi

Mesut Bakkal’dan Bursaspor’a haciz şoku

Minik Narin'in Ölüm sebebi belli oldu

Ziraat Türkiye Kupası’nda Bursaspor’un rakibi belli oldu

Okul kayıt paraları hakkında vatandaş ne düşünüyor?

Şampiyon Atletlerden Başkan Aydın’a ödül ziyareti

Alinur Aktaş’a Bosna Hersek’ten Fahri Vatandaşlık Beratı

İzinli askerin çarptığı avukat hayatını kaybetti

Osmangazi Belediyesi’nden Zeki Müren için anma gecesi

Menderes'le birlikte demokrasi de idam edildi

UEDAŞ’a tepkiler çığ gibi: Yatırım yok, personel etkin değil

İnegöl Belediyesi 2024-2025 eğitim yardımları başvuruları başlıyor

Yükleniyor