Cumhurbaşkanı Erdoğan Sezai Karakoç'un Mona Roza şiirini okudu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında, hayatını kaybeden Sezai Karakoç'un Mona Roza şiirini okuyarak partilileri Fatiha Suresi'ni okumaya davet etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sezai Karakoç
POLİTİKA 17.11.2021 12:48:00 0

Türk Edebiyatı'nın en büyük kalemlerinden biri olan Diriliş Şairi, mütefekkir Sezai Karakoç dün gece hayatını kaybetti. Büyük şairin, Sürgün Ülkeden Başkentler Başkentine şiirinde dile getirdiği gibi 'dünya sürgünü' bitti.

"İNSANLIĞIN BAŞI SAĞ OLSUN"

Karakoç için bugün ikindi vaktinde düzenlenecek cenaze töreni öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şairi partisinin grup toplantısında andı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karakoç'u anarken, "Dün vefat eden mütefekkir, şair, yazar, mücadele insanı Sezai Karakoç'a Allah'tan rahmet diliyorum. Diriliş Yolu davasında kendisini takip edenlerin, tüm insanlığın başı sağ olsun. Mehmet Akif'ten Necip Fazıl'a uzanan düşünce temsilcisi olan bu müstesna değeri vefatı hepimiz için önemli bir kayıptır. İnsanı düşüncede hayat arayan, düşüncesi dirilmeden inancı dirilmeyecek, inancı dirilmeden sanatı dirilmeyecek bir varlık olarak görüyordu. Bizden önceki neslin ve bizim neslimizin olduğu gibi, bugünkü ve sonraki kuşakların alacak çok feyzi olduğuna inanıyorum." ifadelerini kullandı.

ÖNCE ŞİİRİNİ OKUDU SONRA FATİHA İSTEDİ

Erdoğan, şairin dillere pelesenk olmuş, en bilinen ve sevilen şiirlerinden biri olan Mona Roza şiirinden bir bölüm okudu.

Cumhurbaşkanı daha sonra rahmetle andığı yazar için partililerden birer Fatiha Suresi okumalarını istedi.

Grup toplantısında okunan Fatiha'lar, büyük Türk şairinin ruhuna hediye edildi.