Cumhurbaşkanı Erdoğan, su ürünleri av sezonunu açtı: “Balıkçıların daima yanında olduk”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024-2025 su ürünleri av sezonu açılışında balıkçılarla bir araya geldi.

GÜNDEM 1.09.2024 11:49:00 0

Cumhurbaşkanı Erdoğan, su ürünleri av sezonunu açtı: “Balıkçıların daima yanında olduk”

 Yenikapı Balıkçı Barınağı’nda düzenlenen programda Erdoğan, “Bugüne kadar balıkçı kardeşlerimizin daima yanında olduk. Sektörümüzün gelişmesi için toplam 45 milyar lira doğrudan nakdi destek sağladık” dedi.

Erdoğan, her yıl olduğu gibi “Vira bismillah” diyerek sezona başladıklarını belirterek, “Balıkçılık, Yunus Aleyhisselam’ın, sabredenin ve ‘Ya nasip’ diyenlerin mesleğidir. Bir kaptanın oğlu ve kardeşiniz olarak, hepinizin heyecanını paylaşıyorum. Rabbimden bereketli, başarılı bir sezon diliyorum” ifadelerini kullandı.

45 Milyar Liralık Destek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, balıkçılara bugüne kadar sağlanan destekleri anlatarak, “23 milyar lira ÖTV indirimli yakıt desteği, 16 milyar lira yetiştiricilik desteği ve 561 milyon lira küçük ölçekli balıkçılık desteği başta olmak üzere toplam 45 milyar lira doğrudan nakdi destek verdik. Ayrıca, balıkçılarımızın finansman ihtiyacını karşılamak için 35 milyar lira Hazine destekli yatırım ve işletme kredisi sağladık” dedi.

Erdoğan, balıkçılığın üretim ve ihracatta rekorlar kıran bir sektör olduğunu vurgulayarak, “2023-2024 sezonunda yıllık üretim miktarı ilk kez 1 milyon tonu aştı ve ihracatta da yüzde 40’ı Avrupa Birliği üyesi olmak üzere yaklaşık 100 ülkeye ihracat yaparak 1,7 milyar dolarlık kazanç sağladık” diye konuştu.

Uluslararası Anlaşmalar ve Yeni Hedefler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, balıkçıların uluslararası sularda da boy gösterdiğini belirterek, “Geçen yıl 10 olan anlaşma sağladığımız ülke sayısını bu yıl 15’e çıkardık. 12 ülkeyle daha müzakerelerimiz sürüyor. Bu faaliyetleri başka ülkeler gibi sömürgeci anlayışla değil, kazan-kazan anlayışıyla yürütüyoruz” dedi.

Erdoğan, Türkiye’nin uluslararası denizlerde balıkçılık endüstrisini kurmayı hedeflediğini belirterek, “Sürdürülebilir balıkçılık için denizlerimizi korumak zorundayız. Balıkçılık ve su ürünleri konusunda çalışmalar yapmak üzere Meclis Araştırma Komisyonu da görevde. Sizden tek isteğim, su ürünleri avcılığına getirilen kurallara riayet etmeniz” dedi.

Sezon Açılışı Dualarla Yapıldı

Programda, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da bir konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Trabzon’da üretilen ve Moritanya’da kullanılan yerli ve milli geminin maketi hediye edildi. İstanbul İl Müftüsü Safi Arpaguş, sezon açılışı için dua etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, program sonunda balıkçı teknesine binerek balıkçılarla sohbet etti ve denize balık bıraktı.

Bursa Büyükşehir yeni yıla hazır

Bursa’da uyuşturucu operasyonu: 34 tutuklama

Yıldırım'da ulaşım ağı genişliyor

Gıda terörüne 2.7 milyar TL ceza geldi

Mehmet Akif Ersoy adliyeye getirildi: İtirafçı olacak

Başkan Ercan Özel'den yeni yıl mesajı: 2026 Yenişehir'in yılı olacak

Mudanya Üniversitesi YÖK raporunda ilk 10’da

DEAŞ operasyonunda şehit düşen kahraman polislerimize Yalova’da hüzünlü tören

Erden Timur tutuklandı

Bursa'da yılbaşı öncesi sıkı denetim

Bursa'da talaş silosuna düşen işçi hayatını kaybetti

Osmangazi sahnesinde Ağrı Dağı Efsanesi!

Otomobil sulama kanalına düştü: Baba ve 3 çocuk hala aranıyor

İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy Yıldırım’da anıldı

İnegöl Belediyespor'dan 3 Türkiye Şampiyonluğu!

Bursaspor’un yeni sağ bekinden ilk açıklamalar

Büyükşehir’den kar mesaisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eli kanlı canilerle mücadele sürecek

Bakan Yerlikaya şehitlerimizin isimlerini açıkladı

Özel okul sözleşmelerinde sıkı denetim!

Bakan Yerlikaya: 3 polisimiz şehit oldu

Ocak’ta elektrik ve doğal gaza zam yok

Yaşar Kemal'in mirası Osmangazi'de yaşatıldı

Yalova'da Deaş operasyonu: 7 yaralı

RATEM’de Bursa imzası: Hasan Şirin Genel Başkan Yardımcılığına getirildi

Bursa Emniyeti’nden suça geçit yok

AK Partili Altepe’den Aktaş’a eleştiri, Bozbey’in tezine destek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem turistleri gitti,biz buradayız sizlerle beraberiz

İşte Bursa’nın trafik sorununu çözecek proje!

2025’in dönüm noktaları Osmangazi’de konuşuldu

Yükleniyor