Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörle mücadelede Suriye'ye gereken desteği sağlamaya hazırız

İki ülke arasında ticaret, sağlık ve enerji alanında işbirliği güçleniyor

GÜNDEM 5.02.2025 09:57:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörle mücadelede Suriye

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi. İkili görüşme ve heyetler arası çalışma yemeğinin ardından iki lider ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan, Ahmed Şara’yı Ankara’da misafir etmekten büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek, Suriye halkının uzun süren mücadele sonunda zafer kazandığını vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye halkı, 13,5 yıl boyunca her türlü zulmü gördü. Ama tüm bunlara rağmen Suriye'nin yiğit evlatları zalim rejime ve destekçilerine karşı mücadeleden hiçbir zaman vazgeçmedi" dedi.

Yeni Dönemde Türkiye'den Tam Destek
Erdoğan, Suriye'de yeni bir dönemin başladığını belirterek, Türkiye’nin her zaman olduğu gibi Suriyeli kardeşlerinin yanında olacağını dile getirdi. "Tarihi nitelikteki bugünkü ziyareti ülkelerimiz arasında daimi dostluk ve işbirliği döneminin başlangıcı olarak görüyorum" ifadelerini kullandı.

Görüşmede, güvenlik ve ekonomik istikrarın sağlanması için atılabilecek müşterek adımlar ele alındı. Erdoğan, "Hemen her konuda tam bir fikir birliğinde olduğumuzu memnuniyetle gördüm" dedi.

Terörle Mücadelede Ortak Adımlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Suriye’de terörle mücadeleye destek vermeye devam edeceğini belirtti. "DEAŞ olsun, PKK olsun terörün her türlüsüyle mücadelede Suriye'ye gereken desteği sağlamaya hazır olduğumuzu kendisine ifade ettim" dedi.

Suriye'nin Yeniden İnşası İçin Destek
Suriye’nin yeniden inşasına yönelik Türkiye’nin katkı sağlamaya hazır olduğunu belirten Erdoğan, "Suriye'nin harap olmuş şehirleri ve kritik altyapının yeniden imarında gerekli desteği sağlamaya hazırız" şeklinde konuştu.

Diplomatik ilişkilerin geliştiğine dikkat çeken Erdoğan, Şam Büyükelçiliği'nin ardından Halep Başkonsolosluğu’nun da faaliyete geçtiğini ve Türk Hava Yolları'nın Şam’a uçuş başlattığını hatırlattı.

Osmangazi’den Balkanlara Ramazan bereketi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Starmer telefonda görüştü

KKTC’de güvenlik için F-16 opsiyonu

İnegöl’de silah kazası: Bir kişi yaralandı

Nilüfer’de kadınların hikayesi sahneye taşındı

İnegöl’de plaka değişimi için uzun kuyruklar oluştu

APP plakaya ağır yaptırım

İnegöl’de freni boşalan otomobil kazaya neden oldu

Başkan Yılmaz: Başarımızın temelinde istişare kültürü var

Dışişleri’nden Orta Doğu’daki Türk vatandaşları için açıklama

Bursa’da hafta sonu uyarısı

Eşini sokak ortasında öldüren katilin ifadesi ortaya çıktı

Mudanya’da sürücülere hız uyarısı ve kimlik kontrolü

Saç simülasyonu yaptırmadan önce bilmeniz gerekenler

Beton meydandan Kent Lokantası’na Osmangazi’deki dönüşüm

İletişim Başkanlığı'ndan dijital dezenformasyona karşı adım

TFF’den 2026-2027 sezonu tarihleri açıklaması

Nilüfer’de kardeşlik sofrası kuruldu

Gürlek: Sosyal medyadaki sapkın akımlara yasal fren geliyor

Büyükşehir’in iftar sofrası Harmancık’ta kuruldu

Akaryakıta çifte zam

Gürsu’da ulaşımı rahatlatan çalışma

Çınarcık suyu Görükle ve Mudanya’ya ulaşıyor

Uludağ’da tilkiye çarpan sürücü kaçtı

Kaçak tiny house’lara İznik Belediyesi’nden müdahale

25 yıl hapis cezası bulunan firari Gemlik’te yakalandı

Bursa’da cadde ve bulvarlara yeşil dokunuş

Başkan Aydın 700 günlük hizmet raporunu açıkladı

İnegöl’de jandarmadan tarihi eser baskını

Bakan Memişoğlu: Tütünle mücadelede önemli mesafe katettik

Yükleniyor

loading