Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörle mücadelede Suriye'ye gereken desteği sağlamaya hazırız

İki ülke arasında ticaret, sağlık ve enerji alanında işbirliği güçleniyor

GÜNDEM 5.02.2025 09:57:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörle mücadelede Suriye

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi. İkili görüşme ve heyetler arası çalışma yemeğinin ardından iki lider ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan, Ahmed Şara’yı Ankara’da misafir etmekten büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek, Suriye halkının uzun süren mücadele sonunda zafer kazandığını vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye halkı, 13,5 yıl boyunca her türlü zulmü gördü. Ama tüm bunlara rağmen Suriye'nin yiğit evlatları zalim rejime ve destekçilerine karşı mücadeleden hiçbir zaman vazgeçmedi" dedi.

Yeni Dönemde Türkiye'den Tam Destek
Erdoğan, Suriye'de yeni bir dönemin başladığını belirterek, Türkiye’nin her zaman olduğu gibi Suriyeli kardeşlerinin yanında olacağını dile getirdi. "Tarihi nitelikteki bugünkü ziyareti ülkelerimiz arasında daimi dostluk ve işbirliği döneminin başlangıcı olarak görüyorum" ifadelerini kullandı.

Görüşmede, güvenlik ve ekonomik istikrarın sağlanması için atılabilecek müşterek adımlar ele alındı. Erdoğan, "Hemen her konuda tam bir fikir birliğinde olduğumuzu memnuniyetle gördüm" dedi.

Terörle Mücadelede Ortak Adımlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Suriye’de terörle mücadeleye destek vermeye devam edeceğini belirtti. "DEAŞ olsun, PKK olsun terörün her türlüsüyle mücadelede Suriye'ye gereken desteği sağlamaya hazır olduğumuzu kendisine ifade ettim" dedi.

Suriye'nin Yeniden İnşası İçin Destek
Suriye’nin yeniden inşasına yönelik Türkiye’nin katkı sağlamaya hazır olduğunu belirten Erdoğan, "Suriye'nin harap olmuş şehirleri ve kritik altyapının yeniden imarında gerekli desteği sağlamaya hazırız" şeklinde konuştu.

Diplomatik ilişkilerin geliştiğine dikkat çeken Erdoğan, Şam Büyükelçiliği'nin ardından Halep Başkonsolosluğu’nun da faaliyete geçtiğini ve Türk Hava Yolları'nın Şam’a uçuş başlattığını hatırlattı.

Nilüfer’de zincir restoranlara sıkı denetim

'Yüzyılın Konut Projesi'ne 5 milyon 314 bin kişi başvurdu

İnegöl'den hafta sonu vezne hizmeti

Bursa’da "Elde Üret Evden Sat" projesi başladı

Makine sektörünün küresel buluşması için geri sayım başladı

Ortaokul öğrencilerini taşıyan otobüs, alev topuna döndü

Nilüfer’de prefabrik yapıda yangın

Osmangazi’den hafta sonu vezne hizmeti

İznik, Papa’yı ağırlamaya hazır

Gemlik'te su kesintisi

Engelsiz Bursa için büyük adımlar

Nilüfer’de Kardelen Parkı ve Koşu Yolu açıldı

Brent fiyatlarındaki düşüş akaryakıta indirim sinyali verdi

Bursa merkezli uyuşturucu operasyonu : 16 Gözaltı, 50 milyon TL’lik mal varlığına el konuldu

BTSO Başkanı İbrahim Burkay: “AB piyasasındaki toparlanma Bursa için kritik önemde”

Firari hükümlü, 240 saatlik kamera görüntüsü izlenerek yakalandı

Tiyatroseverler Osmangazi’de unutulmaz bir gece yaşadı

İnegöl Belediyesi THM Korosu salonu coşturdu

TFF’den Bursaspor’a ceza! PFDK kararı açıklandı

Avukat Çokal: “Bilirkişi heyeti gerekçesiz değiştirildi rapor sorumlulukları içermiyor”

İnegöllü sporcu Emre Doğan Türkiye Şampiyonu oldu

Özbekistan Büyükelçisi Khaydarov, BTSO’da iş dünyasıyla buluştu

Nilüfer’e veda Osmangazi’ye merhaba

AK Parti Kadın Kolları: “Kadına yönelik şiddet insanlık suçudur”

Yenişehir’de ekmek zammına tepki: “Bu karar belediyemizin değil"

Ekrem İmamoğlu hakkında hazırlanan suç örgütü iddianamesi kabul edildi

Papa Leo’nun İznik ziyareti öncesi güvenlik seferberliği

Nilüfer Belediyesi voleybol turnuvasında zirve belli oldu

Osmangazi’de gıda alarmı: Denetimler sıklaştırıldı

Osmangazi’den kadına yönelik şiddetle mücadelede örnek adım

Yükleniyor