Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye için kararlılıkla ilerliyoruz

Erdoğan, törende yaptığı konuşmada terörle mücadele vurgusu yaptı ve "Terörsüz Türkiye hedefimize ulaşmak amacıyla kardeşliğimizi güçlendiren adımlar atıyoruz" dedi.

GÜNDEM 17.04.2025 14:51:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye için kararlılıkla ilerliyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden Uzman Erbaş Komando Temel Kursu Mezuniyet ve Bröve Takma Töreni ile Silvan Tüneli Kazı Başlangıç Töreni'ne canlı bağlantıyla katıldı.

2094 uzman erbaşın mezuniyetini tebrik eden Cumhurbaşkanı, komandoların sadece zor koşullara değil, hayatın her alanındaki zorluklara da hazır hale getirildiğini söyledi. “Ezan dinmesin, bayrak inmesin diye çoğu zaman hayatınız pahasına hizmet edeceksiniz” diyen Erdoğan, askerlerin görevlerini yerine getirirken cesaret, disiplin, ahlak ve merhametle hareket etmelerini istedi.

Türkiye'nin tarihi ve misyonuna da dikkat çeken Erdoğan, "Bu millet öyle sıradan bir topluluk değildir" diyerek devletin ve milletin köklü geçmişine vurgu yaptı. Terörle mücadelede önemli bir aşamaya gelindiğini belirten Erdoğan, “Sınır ötesi harekatlarla terörü kaynağında kurutma noktasına geldik” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, “40 yıldır kanımızı emen terör belasından kurtulup Terörsüz Türkiye hedefine vardığımızda, Türkiye Yüzyılı’nın kilit taşlarından biri daha yerine oturmuş olacak” dedi.

Konuşmasının sonunda kahraman askerlere hitap eden Erdoğan, “Zalime Yavuz, mazluma Yunus olun. Sizlere güveniyorum” diyerek askerlerin hem caydırıcı güç hem de barışın teminatı olduğuna dikkat çekti. Erdoğan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:


"Zalime Yavuz, mazluma Yunus'sunuz"

Kahraman ordumuzun kahraman mensupları, sizler yalnızca ülkemizin caydırıcı gücü değil, bölgemizin barış, refah ve güvenliğinin de teminatısınız. Kaderini Türkiye'nin kaderiyle birleştirmiş, ümidini bu ülkenin geleceğine bağlamış mazlumlar için de mücadele eden birer çelik pençesiniz. Zalime Yavuz, mazluma Yunus'sunuz. Gerek ülkemizde gerek sınırlarımızda gerekse yurt dışında ordumuza yakışır şekilde görev yapacağınızdan en küçük bir şüphe duymuyoruz. Sizlere güveniyorum.

Bu düşüncelerle Komando Temel Eğitimini başarıyla tamamlayan ve brövelerini kuşanan siz uzman erbaşlarımızı bir kez daha tebrik ediyorum. Her birinize vazifelerinizde üstün başarılar diliyor, Rabbim sizi her türlü beladan, saldırıdan, kötülükten muhafaza buyursun diyorum. Hepinizi bir kez daha muhabbetle selamlıyor, sizleri Allah'a emanet ediyorum. Sağ olun, var olun, kalın sağlıcakla."

 

Ayrıca Silvan Sulama Tüneli’nin kazı başlangıç törenine de canlı bağlanan Erdoğan, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ı vefatının yıl dönümünde rahmetle andı. Türkiye'nin kalkınmasında Özal'ın vizyoner katkılarını hatırlattı.

Bakan Işıkhan: Türkiye'ye yönelik kara propaganda yürütülüyor

Bakan Kurum: İzmit Körfezi'nde Türkiye ve dünyaya örnek olacak proje yürütüyoruz

Doğum yardımı ödemeleri mayısta başlıyor

Geleceğin enerji stratejisi uludağ’da masaya yatırıldı

Kestel’i kirleten Bursa Çimento’nun o tesisi taşınıyor!

Osmangazi Belediyesi 23 Nisan’ı coşkuyla kutluyor

HOBA Projesiyle Okullar renkleniyor, çocuklar hareketleniyor

Jandarma ve MİT'ten Suriye'nin kuzeyinde önemli operasyon

Uluslararası seviyede aranan 3 kişi başarılı operasyonla Türkiye'ye getirildi

UEDAŞ yine karanlıkta bıraktı!

Emeklilikte yeni dönem: Esnafa 5 yıl erken emeklilik kapısı açılıyor

Ak Parti İl Başkanı Davut Gürkan ve 6 milletvekilinden BTÜ çıkarması

Osmangazi’de kütüphane coşkusu

Başkan Ercan Özel Burcun mahallesinde

Mehmet Şimşek: Enflasyon düşüşü sürecek, yapısal dönüşüm hedefleniyor

Burkay: "Dış ticaret hacmimiz 35-36 milyar dolara ulaştı"

CHP’li Gemlik Belediye Başkanı Deviren sessizliğini bozdu: AK Parti’ye geçmem mümkün değil!

İnegöl Mobilyası 110 ülkeye açıldı: Yeni hedef ABD pazarı!

Sırrı Süreyya Önder'in durumuna dair yeni açıklama

Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, İYİ Parti’den istifa etti

Çiftçiye 6 Milyar liralık destek bugün hesaplarda

Yeşil enerji hayal olmadan bürokratik engeller kalkmalı

Bursaspor’un kupa töreni tarihi netleşti

Uludağ Enerji Zirvesi Bursa Business School’da başladı

Cumhuriyet mirası yeniden hayat buldu: İş dünyasının merkez rotası “Bursa Business School” oldu

Osmangazi Belediyesi’nden küresel iklim hamlesi

Rasim Ozan Kütahyalı hakkında gözaltı kararı

Sırrı Süreyya Önder'in doktoru açıkladı: "Sesleri duyup tepki veriyor"

Bahçeli’den CHP’ye “kayyum” yanıtı: “Hem doğru değil hem de mümkün değil”

Bu hafta 10 film vizyona giriyor

Yükleniyor