Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'deki göçmen sayısını açıkladı

Türkiye Yüzyılında Türkiye’nin Göç Yönetimi Programı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'de 4 milyon 33 bin göçmen var. Bu sayı tedbirlerle günden güne azalıyor" dedi.

GÜNDEM 28.04.2025 12:12:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye Yüzyılında Türkiye’nin Göç Yönetimi Programı"nda önemli açıklamalarda bulundu.

Göç meselesine insani ve tarihi bir bakış açısıyla yaklaştıklarını vurgulayan Erdoğan, "Hatırlayın, Kılıçdaroğlu iktidara gelir gelmez Suriyeli öğrencileri Türkiye'den göndereceğini söylemişti. O zamanlar tam tersini söyledim; biz Suriye'deki muhacirleri göndermeyiz dedim. Çünkü biz göçü onların anladığı gibi değil, Mekke'den Medine'ye hicret gibi gördük," ifadelerini kullandı.

Sığınmacılara ensar olmanın önemine dikkat çeken Erdoğan, "Burada küçük muhacirler var, bunlar bizim evlatlarımız. İşte güzellik burada. İşte ensar olmak ne kadar güzel bir şey," dedi.

Göçün küresel bir sorun olduğuna da dikkat çeken Erdoğan, savaş, istikrarsızlık, terör ve iklim değişikliği gibi sebeplerle milyonlarca insanın doğdukları toprakları terk etmek zorunda kaldığını belirtti. Dünya genelinde 281 milyondan fazla göçmenin bulunduğunu, 165 milyonun üzerinde de göçmen işçi olduğunu söyleyen Erdoğan, dünya nüfusunun %3,6’sının göçmen olduğunu ifade etti.

Son 10 yılda 72 binden fazla insanın göç yollarında hayatını kaybettiğini hatırlatan Erdoğan, "Maalesef her gün umut yolculuklarında yeni felaketler yaşanıyor," dedi.

Avrupa'ya ulaşan Suriyeli çocukların akıbetine ilişkin de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye'deki çatışmalardan kaçarak Avrupa'ya giden çocukların akıbeti hala açıklığa kavuşturulmadı," diyerek uluslararası toplumu sorumluluk almaya çağırdı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Küstahlık edenler hesabını hukuk önünde verecekler”

Özdağ’dan teşkilatına net talimat: “Saraçhane’ye katılmayın!”

Bursa'da peş peşe yaşanan depremlerin ardından uzmanlardan ilk açıklama geldi

Yangına karşı hava ve kara seferberliği!

Bursa’da bir deprem daha meydana geldi!

Tüm hayvan pazarları ikinci bir emre kadar kapatıldı!

Osmangazi’de kreş sayısı 7’ye ulaşıyor

Bursa’da 3,9 büyüklüğünde deprem!

Leman dergisinin karikatürüne Bursa’dan tepki yağdı

Bursa’da konkordato zinciri sürüyor: 4 şirket daha konkordato istedi!

İzmir’de ‘yolsuzluk’ operasyonu; Tunç Soyer ve CHP İl Başkanı da gözaltında

Bursa'da uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kanser hastalarına müjde: 5 akıllı ilaç geri ödeme kapsamında!

Bursa’da 7 araç birbirine girdi

Leman'ın provokasyonuna tepki çığ gibi büyüdü

Borcunu ödemeyen “Lyon” gibi gider!

Gençler, Graffiti Şenliği ile kente renk kattı

A Parti İl Başkanı Fikret Aslan İsmetiye'de yangına müdahale etti

Mustafa Bozbey: “CHP kişisel çıkarların üzerindedir”

Efkan Ala’dan “Erdoğan görevden ayrılacaktı” iddialarına sert tepki: “Açık bir dezenformasyon ürünüdür”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Risk primimiz düşüyor, TL'ye güven yükseliyor"

Erkan Aydın: “Bu dava anayasa’ya müdahaledir”

CHP kurultayı davası 8 Eylül’e ertelendi: “Mutlak Butlan” gölgesinde kriz derinleşiyor

Kriz, kaos, Kılıçdaroğlu: Yeni senaryonun kodları

Havai fişek ormanı yaktı; düğündekiler tahliye edildi

Bursa’da siyaset, yargı ve iş dünyasını buluşturan nikah!

Bursa'da 50 dönüm buğday ekili tarla yandı

Özgür Özel: Cemevleri ibadethane statüsüne kavuşacak

Yıldırım'da gençliğe yatırım: Spor ve gelecek aynı çatıda

Bilal Erdoğan: "Yaşadığımızın dönemin en büyük hastalığı her şeyin değersizleşmiş olması"

Yükleniyor