Tarih: 01.10.2022 14:46

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni anayasa ile darbe döneminin son izini de sileceğiz

Facebook Twitter Linked-in

TBMM Genel Kurulu 27. Dönem 6. Yasama Yılı başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel oturumda Genel Kurul'a hitap ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarında öne çıkan başlıklar şöyle:

"TBMM Milli Mücadele yıllarından beri bu ülkenin her türlü meselesinde öncü bir rol almıştır.

15 Temmuz gececi Gazi unvanıyla şereflenen meclisimiz, bu vasıflarıyla dünya parlamentoları arasında müstesna bir yere sahiptir. Cumhuriyet tarihinin en köklü reformlarına bu Meclis imza atmıştır.

 

İçimizde uhde kalan bir diğer mesele de ülkemizi yeni, sivil, demokratik yöntemlerle inşa edilmiş kapsayıcı sade ve vizyoner bir anayasaya kavuşturmaktır. Yeni anayasa konusunda 2013 ve 2021 yıllarında yaptığımız samimi çağrılar, maalesef ülkemizi böyle bir kazanım ile buluşturmaya yetmedi. İlk çalışma Meclis’teki ortak komisyonda tıkandı. İkinci çağrımıza da somut hiçbir cevap alamadık. Yeni dönem Meclis'imizi Türkiye’yi hakkı olan yeni anayasa ile buluşturarak darbe dönemlerinin son izini de sileceğine inanıyorum.

Bunu aynı zamanda gelecek nesillere bir borcumuz önümüzdeki dönemde gençlerimize hediye edeceğimiz en büyük kazanım olarak görüyoruz. İnsanlarımızın temel hak ve özgürlüklerini en üst seviyeye çıkartan ‘Sessiz Devrimleri’ hayata geçirdiğimiz gibi inşallah yeni anayasa çalışmasını da tamamlayacağız. Türkiye’yi vesayetin, darbelerin, baskıların, zulümlerin utancından; vatandaşlarımızı kökeni, inancı, mezhebi, meşrebi, kılık kıyafet ve kültürü sebebi ile horlanmaktan beraber kurtaracağız."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —