Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yıllık 5 milyon üretim kapasitesiyle 2 bin kişiye istihdam sağlayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Xiaomi ve Salcomp ortaklığında İstanbul Avcılar’da kurulan akıllı telefon üretim tesisinin açılış törenine yazılı mesaj gönderdi.

TEKNOLOJİ 29.03.2021 13:24:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yıllık 5 milyon üretim kapasitesiyle 2 bin kişiye istihdam sağlayacak

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan,  "Xiaomi ve iş ortağı Salcomp’un yaklaşık 30 milyon dolarlık yatırımla, 14 bin metrekare arazi üzerinde kurduğu bu fabrika, yıllık 5 milyon üretim kapasitesiyle 2 bin kişiye de istihdam sağlayacak" dedi.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Xiaomi ve Salcomp ortaklığında kurulan üretim tesisinin hayırlı olmasını dileyerek, "Bugün dünya devlerinin yatırımlarında ülkemizi tercih etmesinin gerisinde, Türkiye’nin girişimci dostu yatırım ikliminin önemli payı bulunuyor. Ayrıca ülkemiz, dinamik ve nitelikli iş gücü, geniş iç ve bölgesel pazarlara ulaşım imkânı, stratejik konumu ve yaygın teşvik sistemi ile uluslararası yatırımcılar için çok ciddi fırsatlar sunuyor. Yatırım ortamını daha da iyileştirmeye yönelik ekonomi reform paketimizin hayata geçmesi ve salgının etkilerinin hafiflemesiyle bu ivmenin giderek artacağına inanıyorum" dedi.

'TÜRKİYE, ÜRETİM ÜSSÜ OLMA YOLUNDA EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR' 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, fabrikanın yıllık 5 milyon üretim kapasitesiyle 2 bin kişiye istihdam sağlayacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Yıllık 10 milyonun üzerinde cep telefonu satışının gerçekleştiği; Avrupa, Rusya ve Ortadoğu pazarlarının birleşme noktası Türkiye, akıllı telefon üreticileri için bölgenin üretim üssü olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.  Xiaomi ve iş ortağı Salcomp’un yaklaşık 30 milyon dolarlık yatırımla, 14 bin metrekare arazi üzerinde kurduğu bu fabrika, yıllık 5 milyon üretim kapasitesiyle 2 bin kişiye de istihdam sağlayacaktır. Dünyanın Covid-19 salgını sebebiyle sancılı günler yaşadığı bir dönemde, sizlerin şahsında Türkiye’ye güvenen, ülkemizin potansiyeline ve geleceğine inanan tüm yatırımcılara şahsım ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum. Bu vesileyle, ülkemize yatırım yapan tüm firmaların Ar-Ge ve Tasarım Merkezlerini Türkiye’de kurma noktasındaki taleplerine açık olduğumuzu ifade etmek istiyorum."

 

Bursa’nın kayıp milletvekilleri ve siyasetçileri

Başkan Erkan Aydın'dan Yağız Efe'ye destek çağrısı!

Osmangazi'den buzlanmaya karşı yoğun önlem

ABD Başkanı Trump'tan İran'a tehdit!

BTSO’nun UR-GE Gücü Bursa’yı Küresel Pazarlara Taşıyor

Başkan Erkan Aydın'dan Bursaspor'a güçlü destek!

Yalova'da Deaş operasyonu: 26 tutuklama

Bursa’da buzlanma kazaya neden oldu: 1 yaralı

Büyükşehir patili dostların yanında

Valilik açıkladı: Bursa'da yarın okullar tatil!

Bursa Emniyeti’nden yılbaşı için önemli iletişim listesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni yıl mesajı: Ekonomide olumlu sonuçları görüyoruz

Cevdet Yılmaz: 2026'da programımızı kararlılıkla uygulayacağız

Başkan Erkan Aydın yılın son nikahını kıydı

Devlet Bahçeli: DEAŞ'ın kanlı provokasyonları dikkatle takip edilmeli

BTSO seçim süreci ısınıyor

Gazeteci Ercan Akyıldız’ın acı günü

Bursa'da zehir tacirlerine darbe!

Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi açılış için gün sayıyor

BTSO Başkanı İbrahim Burkay 2030 vizyonunu açıkladı

Başkan Şadi Özdemir’den Nilüfer için 2026 vizyonu

Bursa Valiliği'nden buzlanma ve don uyarısı

Bursa'da genç bir adam köprü altında ölü bulundu

UEDAŞ yeni yıla kesintisiz enerji mesaisiyle giriyor

Bursa Büyükşehir yeni yıla hazır

Bursa’da uyuşturucu operasyonu: 34 tutuklama

Yıldırım'da ulaşım ağı genişliyor

Gıda terörüne 2.7 milyar TL ceza geldi

Mehmet Akif Ersoy adliyeye getirildi: İtirafçı olacak

Başkan Ercan Özel'den yeni yıl mesajı: 2026 Yenişehir'in yılı olacak

Yükleniyor