Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun TÜİK ziyaretine eleştiri

TÜİK'in kendisini kabul etmemesi üzerine bina önünde açıklama yapan Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir insan, davet edilmediği yere gidemez." dedi.

POLİTİKA 4.12.2021 15:51:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz gün enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından Türkiye İstatistik Kurumu'nu (TÜİK) ziyaret etmek istediklerini söyledi.

TÜİK'e gerçekleştirmek istedikleri ziyaretin ardından kendilerine randevu verilmediğini belirten Kemal Kılıçdaroğlu, aynı gün 'Saat 11.00'de TÜİK'teyiz.' diyerek kurum binasının önüne gitti.

İçeri alınmamaktan şikayetçi olan Kılıçdaroğlu'na, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan eleştiri geldi.

KILIÇDAROĞLU'NA TÜİK ELEŞTİRİSİ

Bugün Siirt'te toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun davet edilmediği yere gitmesinin yanlış olduğunu söyledi.

"DEVLET KURUMLARI SENİN ŞAMAR OĞLANIN DEĞİL"

Konuya ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Geçtiğimiz gün randevu falan almadan TÜİK'e gitmek istedi. TÜİK de buna randevu vermedi. Gittiler, TÜİK önünde bir genel başkan orada gösteri yapıyor. İnsan utanır. Bir insan, davet edilmediği yere gidemez. Devletin bu kurumları, senin şamar oğlanın değil. Buralar ciddi kurumlardır, senin gibi ciddiyetsiz değil." dedi.

"HANİ BAĞIMSIZ DEĞİLDİ, BAK SANA RANDEVU VERDİ"

Kılıçdaroğlu'nun devlet kurumlarını taraflı olmakla suçlamasına karşın, "Maalesef ana muhalefetin başında bir zat var. Bu zat, Merkez Bankası'ndan randevu istiyor. Merkez Bankası ona göre bağımsız değil ya, Merkez Bankası bu beyefendiye randevu veriyor. Gidiyorlar, Merkez Bankası'ndan brifing aldıktan sonra dışarı çıkıp Merkez Bankası'nın aleyhinde konuşuyor. Hani bağımsız değildi? Bak sana randevu verdiler. Fakat bunlarda edep, adab yok." ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜİK'in de bağımsız olduğuna vurgu yaptı.

"DEVLETİN KURUMLARI, ZATEN YAPMASI GEREKEN AÇIKLAMALARI YAPIYOR"

Kılıçdaroğlu'nun TÜİK ziyaretiyle ilgili açıklamalarını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ne oldu, randevusuz olarak gidip kapıda gösteri yaptılar. Bak Bay Kemal, bundan sonra da devletin kurumlarına böyle randevusuz gidilmeyeceğini öğren. Sen terör örgütleriyle omuz omuza gidebilrisin. Onlara randevusuz da gidebilirsin ama buralara öyle gidemezsin, gidemeyeceksin de... Devletin kurumları zaten yapması gereken açıklamaları yapıyorlar. Biz dimdik ayaktayız, yeter ki siz bu gücü verin, biz de bu yola devam edelim." açıklamasında bulundu.

Bursa’da dere yatağına düşen adam hayatını kaybetti

Yakınları ulaşamayınca gerçek ortaya çıktı: Evinde ölü bulundu

Usta oyuncu Koray Ergün hayatını kaybetti

Bursa’da uyuşturucu operasyonu; 1 tutuklama

Nilüfer’de afetlere karşı deprem tatbikatı gerçekleştirildi

Suriye ordusu: "SDG’nin herhangi bir eylemi sert karşılık bulacak"

Yıldırım Belediyesi Bursa'nın fethini etkinliklerle kutluyor

Adıyaman’da feci kaza can aldı: 3 ölü, 3 yaralı

Yenişehir’de kapalı pazar yeri için proje süreci başladı

Refüje çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

İki grup arasında çıkan bıçaklı kavga ölümle bitti!

9 yıldır aranan FETÖ firarisi yakalandı

Bursa’da eşinden şiddet gören kadın, kızıyla camiye sığındı

Büyükşehir'den kar mesaisi

Küçük Sanayi’de şok tablo

Özer Matlı: Öngörülebilir ekonomi reel sektörü hızlandıracak

İran protestolarında eylemler giderek artıyor: 538 ölü

TİMBİR Heyetinden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Gülpınar'a ziyaret

İhracat odaklı kalkınma hedeflerine KFA Fuarcılık imzası

Bursa'da 7 katlı otelde yangın paniği yaşandı: 8 kişi dumandan etkilendi

Motorine zam geliyor: Depoları hemen fulleyin...

BİK Genel Müdürü Çay, TİMBİR toplantısının onur konuğu oldu

Cevdet Yılmaz: Sanayide dönüşüm, cari açıktaki iyileşmeye güç vermektedir

En büyük teknoloji fuarına Türkiye damgası!

Esenyurt'ta 4 katlı binanın giriş katındaki dairede patlama meydana geldi

Bakan Tunç: Meşruiyeti, dış ülkelerde ülkemizi şikayet ederek aramayız

Bursa'da fırtına esnasında düşen tabelanın altında kalmaktan son anda kurtuldu

Bakan Kurum: Sosyal Konut projemizin ilk evlerini Mart 2027'de teslim edeceğiz

Başkan Bozbey, Çalışan Gazeteciler Günü’nde basın emekçileriyle bir araya geldi

Cami avlusunda silahlı saldırıya uğrayan kişi hayatını kaybetti

Yükleniyor