Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun TÜİK ziyaretine eleştiri

TÜİK'in kendisini kabul etmemesi üzerine bina önünde açıklama yapan Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir insan, davet edilmediği yere gidemez." dedi.

POLİTİKA 4.12.2021 15:51:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz gün enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından Türkiye İstatistik Kurumu'nu (TÜİK) ziyaret etmek istediklerini söyledi.

TÜİK'e gerçekleştirmek istedikleri ziyaretin ardından kendilerine randevu verilmediğini belirten Kemal Kılıçdaroğlu, aynı gün 'Saat 11.00'de TÜİK'teyiz.' diyerek kurum binasının önüne gitti.

İçeri alınmamaktan şikayetçi olan Kılıçdaroğlu'na, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan eleştiri geldi.

KILIÇDAROĞLU'NA TÜİK ELEŞTİRİSİ

Bugün Siirt'te toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun davet edilmediği yere gitmesinin yanlış olduğunu söyledi.

"DEVLET KURUMLARI SENİN ŞAMAR OĞLANIN DEĞİL"

Konuya ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Geçtiğimiz gün randevu falan almadan TÜİK'e gitmek istedi. TÜİK de buna randevu vermedi. Gittiler, TÜİK önünde bir genel başkan orada gösteri yapıyor. İnsan utanır. Bir insan, davet edilmediği yere gidemez. Devletin bu kurumları, senin şamar oğlanın değil. Buralar ciddi kurumlardır, senin gibi ciddiyetsiz değil." dedi.

"HANİ BAĞIMSIZ DEĞİLDİ, BAK SANA RANDEVU VERDİ"

Kılıçdaroğlu'nun devlet kurumlarını taraflı olmakla suçlamasına karşın, "Maalesef ana muhalefetin başında bir zat var. Bu zat, Merkez Bankası'ndan randevu istiyor. Merkez Bankası ona göre bağımsız değil ya, Merkez Bankası bu beyefendiye randevu veriyor. Gidiyorlar, Merkez Bankası'ndan brifing aldıktan sonra dışarı çıkıp Merkez Bankası'nın aleyhinde konuşuyor. Hani bağımsız değildi? Bak sana randevu verdiler. Fakat bunlarda edep, adab yok." ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜİK'in de bağımsız olduğuna vurgu yaptı.

"DEVLETİN KURUMLARI, ZATEN YAPMASI GEREKEN AÇIKLAMALARI YAPIYOR"

Kılıçdaroğlu'nun TÜİK ziyaretiyle ilgili açıklamalarını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ne oldu, randevusuz olarak gidip kapıda gösteri yaptılar. Bak Bay Kemal, bundan sonra da devletin kurumlarına böyle randevusuz gidilmeyeceğini öğren. Sen terör örgütleriyle omuz omuza gidebilrisin. Onlara randevusuz da gidebilirsin ama buralara öyle gidemezsin, gidemeyeceksin de... Devletin kurumları zaten yapması gereken açıklamaları yapıyorlar. Biz dimdik ayaktayız, yeter ki siz bu gücü verin, biz de bu yola devam edelim." açıklamasında bulundu.

MHP’li Feti Yıldız: Umut hakkı konusunda uzlaşı sağlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahire’de Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile bir araya geldi

Bursa’da camiler Ramazan’a hazırlanıyor

Genç yaşta veda: Rabia Akyüz son yolculuğuna uğurlandı

Serveti 800 milyar doları aştı!

İnegöl’de okullar arası spor festivali başladı

Anten düzeltmek için çıktığı çatıdan düşen emekli polis memuru hayatını kaybetti

Çalışan anneler için 24 hafta izin geliyor

Vatandaşlık maaşı için yeni dönem: GETAD

Başkan Aydın: Verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz

İnegöl’de servis şoförü ile sürücü birbirine girdi

Yıldırım’da karne şenliği coşkusu

Yenişehir’e Dev Endüstri Bölgesi Geliyor

Trump’tan CNN muhabirine ağır sözler

Bursa’da ders sırasında fenalaşan öğrenci yaşamını yitirdi

Mudanya’da kaçak tütün operasyonu

BUSADER Kitap Kulübü 7 yaşında: Satırlardan gönüllere bir yolculuk

Yapay zeka destekli üretim planlama: Fabrikanın görünmeyen yükünü hafifleten akıl

Fenerbahçe, N’Golo Kanté transferini resmen duyurdu

BUSKİ'den su kesintisi açıklaması.

Büyükşehir’den üreticiye mazot desteği

Bursa'da motosikletli genç ölümden böyle döndü!

Atatürk’ün izinde bir kent: Cumhuriyet Bursa’sı

Yıldırım’da su kesintisi

Fırıncı tarifelerinde yeni dönem başladı

Başkan Bozbey’den deprem bölgesine anlamlı ziyaret

Başkan Aydın, Hisar Bölgesi'ni geleceğe taşıyor

İnegöl’de sokakta kurusıkı tabancayla ateş açanlar yakalandı

Yıldırım Belediyesi, Alev Alatlı’yı vefatının ikinci yılında andı

3 Yaşındaki Bilal'in yuttuğu 50 kuruş boğazında kaldı!

Yükleniyor