Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğrencilere burs müjdesi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Gelecek dönemde lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için burs ve kredi oranlarının arttığını ifade etti.

CANLI YAYIN 23.12.2020 13:01:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan,TBMM'deki grup toplantısında partililere hitap ediyor.

Erdoan'ın açıklamalarından satır başları: 

Meclis'te kabul edilen 2021 bütçesinin hayırlı olmasını diliyorum. Artık bütçe iktidarı ve muhalefeti ile tüm Meclis'in, tüm milletin bütçesi haline gelmiştir. Bütçemize katkı sunan tüm milletvekillerine teşekkür ediyorum. Bu bütçe 83 milyon vatandaşımızın her birine hizmet edecek bir belgedir.

Bu yıl koronavirüs salgını etkisinde hazırlanması sebebiyle 2021 bütçesi ayrı bir ehemmiyete sahiptir. Önemli olan bütçe tartışmalarının ahlaki, yapıcı bir zeminde yürümesidir. Fikri olan fikrini söyler, fikri olmayan ise yalanla kendini göstermeye çalışır. Bu yönteme başvuranlar da olduğunu üzüntüyle gördük. 

Şahsımıza, partimize, hükümetimize ahlak sınırlarını aşarak saldıranların yaptıkları içlerindeki kini dışa yansıtmaktan ibarettir. 

Her gün yeni bir yalan söyleyen, hiç utanmadan bir sonraki yalana geçen, bazen eski yalanları tekrarlayan bu zihniyetle hiçbir yere varamayız.

Bu yalanları milletin gözünün içine baka baka söylüyorlar.

Bir doğrunun yanına 9 yalan katarak resme herkesin inanmasını bekliyorlar. Herkes hakaret etmekten de çekinmiyorlar.

CHP'YE TEPKİ

Her gün yeni bir yalan söyleyen, hiç utanmadan bir sonraki yalana geçen, bazen eski yalanları tekrarlayan bu zihniyetle hiçbir yere varamayız.

Bu yalanları milletin gözünün içine baka baka söylüyorlar.

Bir doğrunun yanına 9 yalan katarak resme herkesin inanmasını bekliyorlar. Herkes hakaret etmekten de çekinmiyorlar. Bunlar kendilerini hala herkesi karşılarında hizaya diktikleri tek parti devrinde sanıyorlar. Öğretmen CHP'liyse makbul, değilse kötü. Çiftçi CHP'ye oy veriyorsa iyi vermiyorsa cahil.

Polis CHP'nin arzusu istikametinde hareket ediyorsa aferin, kanunlara göre davranıyorsa zorba. 

Demokraside asıl olanın tehditler yağdırmak değil ülkeye ve millete hizmet etmek olduğunu da bu hatırlatmanın üzerine eklemeliyiz. Hiç değilse dayanışma, paylaşma ruhumuza saygı gösterseler ona da razıyız. Salgın döneminde yapılan hayırlı işleri lekelemek için canhıraş çaba içindeler. 

Partilerinin içini ur gibi saran taciz vakalarına karşı yalan çırasını yükselterek gündem saptırmaya çalışanlar beyhude yere çırpınıyorlar. Taciz, hırsızlık, tecavüz iddialarından temizlenmeden CHP'nin milletin önüne çıkmaması lazım. Gün geçmiyor ki taciz, tecavüz, hırsızlık olayı duymayalım. 

Milletimize olan saygımız gereği bu gerçekleri her fırsatta ifade etmeliyiz. Her yerlerini saran taciz, tecavüz, hırsızlık rezilliklerinin hesabını vermekten kurtulamayacaklar. 

KILIÇDAROĞLU'NUN 'VERGİ' SÖZLERİ

Dün uyuşturucu kaçakçılarına, organ mafyasına, bunlara vergi. Uyuşturucu satıcılığı yapabilirsiniz, organ mafyası olarak örgütler kurabilirsiniz demek bu. Ya sen ne yapıyorsun? Farkında mısın? Bu ne sapkınlıktır ya? O zaman gel şöyle bir uyuşturucu örgütünü kur. Bir de organ mafyasını da kur hiç olmazsa devlet senden bir şeyler elde etsin. Vergi konusunda da maliyeden tecrübesi var, bu adımı atarsa belki bir işe yarar. 

"KURAN'I TÜRKÇE OKUTMAK GARABETİ İSTANBUL'DA SERGİLENDİ"

Kendilerini ülkenin ve milletin değerleriyle barışmış göstermek için 40 takla atanların her frsatta nasıl tek parti faşizmine döndüklerini örnekle görmek mümkündür. Mevlana'nın Vuslat yıl dönümü töreni adı altında geleneği yerle yeksan etmeye kalktı. Kuran'ı Kerim'i türkçe okutmak üzere bir garabet İstanbul'da sahnelendi. Asıl zihniyetin Ayasofya'nın ibadete açılmasından, Çamlıca Camii gibi abide eserlerin ülkemize kazandırılmasından duyduğu rahatsızlığı da unutuyor değiliz. 

Dinimizin temel kaynaklarında hükümler ve usuller açıkça ortadadır. İnanıyorsanız yaşatırsınız, inanmıyorsunuz inanç sahiplerini rencide edecek yollara başvurma hakkının olmadığını bileceksiniz. Biz, hayatımız boyunca kimsenin kökeni ile, inancı ile, meşrebi ile uğraşmadık. Kimsenin de inancımıza, kültürümüze el ve dil uzatmasına müsaade etmeyiz. Her türlü dersi, her türlü hesabı bunlar elbet alacak. 

Her türlü dersi, her türlü hesabı bunlar elbet alacak. Korkarız bu işin sonu, İstiklal Mahkemeleri'ni yeniden kurma teşebbüsüne kadar varır.

Milletimizin değerlerine yönelik hiçbir saldırıyı hoş görmeyiz. Geçmişte uzunca bir süre ülkemizin enerjisini bu tür konularla heba edenlerin bir kez daha aynı oyunu oynamalarına izin vermeyeceğiz. 

PKK'dan FETÖ'ye kadar terör örgütlerini üzerimize salanlarla içeride bunların borozanlığını yapanların ipi aynı ele çıkıyor. 17-25 Aralık darbe girişimi sonrasında aylarca Meclis'te grup kürsülerinden terör örgütünün montaj kaseti görüntülerini yayınlayanlara bu görevi verenleri biliyoruz. Biz bu zihniyeti gayet iyi tanıyoruz. PKK'lı teröristleri 'hendek kazan arkadaşlar' olarak tanımlamaktadır bu zihniyet. Bu zihniyet, FETÖ'cüleri haklarını arayan mağdurlar gibi göstermeye çalışanlardır. 

Ülkemize yurt dışından ve yurt içinden kaynak kazandırmak için zaman zaman başvurduğumuz Varlık Barışı uygulamasını uyuşturucu ile irtibatlandıracak kadar alçaldı ve düştü bu zihniyet. 

DIŞ POLİTİKADAKİ GELİŞMELER

Doğu Akdeniz'den Libya'ya, Suriye'den Dağlık Karabağ'a uzanan geniş bir coğrafyada son derece çetrefil meselelerle yüzleştik. Kardeşlerimizin onurunu, ülkemizin menfaatlerini kimseye çiğnetmedik. Zalimler karşısında asla baş eğmedik. Bugün Türkiye denilince akla ilk insanlık, adalet, haysiyetli bir dış politika geliyor. 

Amerika, Rusya, Fransa 30 yıldır bu işi çözemediler. Azerbaycanlı kardeşlerimiz sonunda kararı verdi kendi göbeği kendileri kestiler ve topraklarına kavuştular. 


Karacabey’de Demokrat Parti bayrakları indirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan Alinur Aktaş'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükorhan'da Kamil Turhan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gemlik'te Refik Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürsu'da Mustafa Işık'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıldırım'da Oktay Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenişehir'de Davut Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi'de Mustafa Dündar'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhangazi'de Bekir Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhaneli'de Ali Osman Tayır'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nilüfer'de Celil Çolak'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mudanya'da Gökhan Dinçer'e destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kestel'de Ferhat Erol'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Keles'te Ali Doğru'ya destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'de Ali Özkan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnegöl'de Alper Taban'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Harmancık'ta Yılmaz Ataş'a destek istedi

İnegöl'de yaşlılar ve gençler bir araya geldi

Başkan Aktaş Gemlik'te vatandaşlarla sahur yaptı

Karacabey'de 10 bin kişilik dev iftar sofrası

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan emeklilere müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Valiliği'ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da

Bursa dahil 53 ilde Narkoçelik-9 operasyonu

Emeklilere promosyon ödemeleri başladı

TSK son bir haftada 38 teröristi etkisiz hale getirdi

Osmangazi'de Ramazan pidesi denetimleri sıklaştı

Ticaret Bakanı Bolat: "İsrail ile ticaret suçlamaları gerçeği yansıtmıyor"

TCMB, Ankara'da olağanüstü toplantı düzenliyor

İnegöl'de en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi

Yükleniyor