Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Sivas Kongresi' mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sivas Kongresi'nin 105. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini oluşturan kararların bugün de aynı bağlılık ve şuurla takip edildiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan
Haberi Sesli Oku
GÜNDEM 4.09.2024 11:17:00 0

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, mesajında Sivas Kongresi'nin zorluklar içerisinde Türk milletinin azim ve kararlılıkla İstiklal Mücadelesini zaferle sonuçlandırdığını hatırlatarak, Kongre'de alınan tarihi kararların Kurtuluş Savaşı'nın yolunu açtığı gibi Cumhuriyet'in istikbaline de yön verdiğini ifade etti.

"Genç Nesiller Türkiye Yüzyılı'na Taşıyacak"

Erdoğan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bundan 105 sene evvel Sivas'ta, bağımsızlık ve vatan aşkıyla yakılan meşale, muasır medeniyet yürüyüşümüzde bugün de yolumuzu aydınlatmaktadır. Şanlı tarihimizle iftihar eden, kahraman ecdadımızla aynı ruh ve şuura sahip olan genç nesiller, ülkemizi Türkiye Yüzyılı hedefine taşıyacaktır.

Bugün biz de adımlarımızı Sivas Kongresi'nde alınan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini oluşturan kararlara bağlılık şuuruyla atıyoruz. Sivas Kongresi'nin yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, tüm kahramanlarımızı saygı ve şükranla anıyor, bu Kongre'ye ev sahipliği yapan Sivaslıları ve tüm vatandaşlarımı en kalbi duygularla selamlıyorum."