Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Tanıtım Programına katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Tanıtım Programında önemli açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 7.06.2024 17:32:00 0
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Tanıtım Programına katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Tanıtım Programının ardından sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulundu. 

Cumhurbaşkanı X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, milletimizin tarihini, kültürünü, değerlerini, birikimini merkeze alan bir bakış açısıyla hazırlanmıştır.

Modelimiz uluslararası standartlar gözetilerek günümüz dünyasının ileri bilim ve teknolojiye duyduğu ihtiyacı karşılama amacı taşımaktadır.  

Yeni müfredatımızla öğrencilerimizin millî, manevi ve insani değerler istikametinde okuyan, düşünen, araştıran, sorgulayan; dikkat ve farkındalığı gelişmiş, eleştirel bakabilen, çözüm odaklı, sorumluluk sahibi yetkin şahsiyetler olarak yetiştirilmelerini hedefliyoruz.

Bu anlayışla evlatlarımızın kendilerine, ailelerine ve topluma karşı saygılı; çevreye, canlılara ve eşyalara değer katan Sosyal Sorumluluk Programı’nı eğitimimizin ayrılmaz bir parçası haline getirdik.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modelimiz ile öğrencilerimizi, yarıştırıcı ve ayrıştırıcı anlayışlardan uzak, bireysel farklılıkları göz önüne alan, onların öğrenme ihtiyaçlarına ve hızlarına uygun farklılaştırılmış öğretim yaklaşımını önemli bir yenilik olarak hayata geçirdik.

Modelde ders içerikleriyle öğrenme becerileri ilişkilendirildiğinden artık öğrencilerin kendi yeteneklerini keşfetmeleri daha da kolaylaşacak.

Maarif Modeli’nde Türkçemiz bütün alanlarla irtibatlandırılmış, merkezî konuma oturtulmuş olacaktır.

Müfredat içeriği bilim, teknoloji ve çevre ile bağlantılı bir yapı esas alınarak kurgulanmıştır.

Tüm bu çalışmaların nihai gayesi, evlatlarımızı ruh, kalp ve beden bütünlüğünde ahlaklı, cesaretli, iradeli, üretken, merhametli, vatansever, sorgulayıcı, yetkin ve erdemli insanlar olarak yetiştirmektir.

Çocuklarımızı ve gençlerimizi demokrasiye, cumhuriyete, bizi millet olarak bir arada tutan temel değerlere sahip çıkan, hakka ve hukuka riayet eden bireyler olarak geleceğe hazırlamayı hedefliyoruz.

Modelin hazırlıktan tekamül aşamasına kadar bütün safhalarında emeği geçenleri tebrik ediyorum.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

 

Okullarda ilk ara tatil başladı

Nilüfer’de bir ilk! Gece Kreşi hizmeti başladı

Bursa’nın sanayi vizyonu Malatya’ya ilham oldu

Japon uzmandan Bursa’ya şok tahmin ve Yediselviler’de ezber bozan dönüşüm

Başkan Yılmaz: "Yıldırım için büyük düşünüyor, büyük dönüşüyoruz"

Bursasporlu idarecilere ceza!

Kültürün kalbi Osmangazi’de atıyor

TÜİK: Aylık en yüksek reel getiriyi külçe altın sağladı

Yılın son enflasyon raporu açıklandı

Osmangazi’de silah ticareti operasyonu

Başkan Özdemir sorunları yerinde dinledi

LGS 2026 sınav tarihi belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özel'e tepki: “Türkiye böyle bir siyasi üslubu hak etmiyor”

Özgür Özel hakkında re’sen soruşturma başlatıldı

Motorine bu gece zam geliyor

Nilüfer Meclisi’nde ‘Cumhuriyet’ üzerinden sert polemik!

Gölyazı Antik Tiyatrosu yeniden hayat bulacak

Gemlik'te 800 üye AK Parti'ye katıldı

Kestel’de afetlere karşı kesintisiz iletişim için telsiz altyapısı kuruldu

Bursa'da 227 litre sahte içki ele geçirildi

Balıkesir Sındırgı afet bölgesi ilan edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Demirtaş açıklaması: “Yargı ne derse uyarız”

Papa’nın Türkiye ziyareti öncesi Vatikan heyeti İznik’te

Bozbey: Kalıcı çözümler üreteceğiz

Bir Babacan masalı: “CHP’ye saldır, iktidara yanaş”

Cezayir’de Bursa rüzgârı esiyor

PFDK'dan Bursaspor’a ceza

Başkan Aydın halkla buluştu

Şüphe üzerine durdurulan araçta 5 bin 526 adet uyuşturucu ecza ele geçirildi

Geleceğin yazarları Osmangazi’de

Yükleniyor