Cumhurbaşkanlığına ´Land Rover´ şikayeti

İş adamı ve avukat Engin Yakut, Land Rover Türkiye Distribütörü Borusan Oto´yu Cumhurbaşkanlığına şikayet etti. Yakut´un Land Rover´a açtığı toplatma davasını kazanması halinde, dünyadaki bütün Range Rover cip´leri toplatılması gündeme gelecek.

Cumhurbaşkanlığına ´Land Rover´ şikayeti
GÜNDEM 3.10.2015 14:55:22 0

 

Wolkswagen´de yaşanan emisyon skandalının ardından 11 milyon aracın geri çağrıldığı şu günlerde, Türkiye´de de Land Rover davası yeni bir boyut kazandı. İşadamı ve Avukat Engin Yakut, ?Resmi Evrakta Sahtecilik,Tehdit,Dolandırıcılık,Gasp ve Mahkeme Kararlarını Uygulamama? iddiasıyla, Land Rover Türkiye distribütörü Borusan Oto´yu Cumhurbaşkanlığına resmen şikayet etti. Şikayet dilekçesinde, 17 motor arızalı araç delil gösterilerek Türkiye´deki başka araçlarda da seri hata olduğu gerekçesiyle Bakanlıklarca Soruşturma başlatılması istendi.

Amerikan medyası da Land Rover davasıyla ilgili Türkiye´de Cumhurbaşkanlığı´na şikayette bulunulduğunu dünyaya duyurdu. Ekonomi dünyasının wikileaks´ı olarak da bilinen ünlü Wire´de Cumhurbaşkanlığına yapılan şikayeti haber yaptı. Twitter dünya ilk on listesinde "Land Rover Game Over´ etiketiyle sosyal medya trend topik oldu. Türkiye´de ise twitter gundeminde "Önce Wolkswagen Sonra Land Rover" etiketi üst sıralarda yer aldı.