Tarih: 16.07.2016 19:04

DARBE GİRİŞİMİNE TEPKİ YAĞDI

Facebook Twitter Linked-in

 

Yapılan darbe girişimine Bursa´daki Sivil toplum kuruluşları ve ilçe teşkilatlarından tepki yağdı.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, bir grup askerin milli iradeye karşı düzenlediği kalkışmayı asla kabul edemeyeceklerini söyledi. 

?Ne yazık ki milletimizin iradesini hiçe sayan, demokrasimiz adına utanç verici bir kalkışmaya şahit olduk. Bir grup askerin ülkemize ve milletimize karşı hukuku hiçe sayarak gerçekleştirdiği ihaneti asla ama asla kabul etmiyor, esefle kınıyoruz. İş dünyası temsilcileri olarak her türlü darbe girişimine karşı seçilmiş Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, hükümetimizin ve iradesinden başka güç tanımadığımız milletimizin yanındayız. Ülke olarak demokrasiye inancımızı ve bağlılığımızı bir kez daha tüm dünyaya ilan ediyoruz. Milletimiz darbeyi ve darbe sevicileri nasıl geçmişe gömdüyse, halen bu anlayışta olanlara da örnek bir duruş sergileyerek gereken cevabı vermiştir. Anayasal demokratik sistemimize karşı yapılan kalkışmayı önlemek adına hayatlarını feda eden emniyet güçlerimize de yüce Rabbimden rahmet diliyorum.? 

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl ise Türk demokrasisine karşı yapılan her türlü saldırının karşısında olduklarını söyledi. 

 ?Milletimizin iradesi her şeyin üzerindedir. Demokrasimize yapılan her türlü saldırının karşısındayız. Milletin iradesiyle seçilmiş meşru hükümete karşı girişilen bu kanunsuz kalkışmanın karşısındayız. Türk milleti olarak her türlü darbe girişiminin karşısında olmalıyız ve demokrasimizi savunmalıyız. İş dünyası olarak devletimizin ve milletimizin yanındayız. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tavrımız demokrasiden yanadır. Milletimize geçmiş olsun.?

AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Celil Çolak ise yapılan girişimin alçak ve kalleşçe olduğunu belirtti.

?Milletimizin iradesini hedef alan bu ihanet şebekesi Allah´ın izniyle amacına ulaşamayacaktır. Türk halkı bu gözü dönmüş ve kandan beslenen hainlere en güzel cevabı sokaklara çıkarak vermiştir. Ülkemizin yükselişini her defasında engellemeye çalışan bu zavallıların hevesleri yine kursağında kalacaktır. Türk milletine bu hakareti reva gören alçaklar, en ağır şekilde cezalandırılmalı ve yine millet karşısında hesap vermelidir. Darbecilere karşı asker, polis ve milletimizin omuz omuza mücadelesi tarihe geçmiştir. Allah´ın izniyle Türkiye bu durumdan daha güçlü çıkacaktır?.


/kanal16haber.com/2016-7/16/200510761b.mp4

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —