Davutoğlu, ABD polisinin kelepçelediği Müslüman öğrenciyle görüştü

Başbakan Ahmet Davutoğlu, okula götürdüğü kendi yaptığı dijital saat bomba sanılınca Amerikan polisi tarafından kelepçelenerek tutuklanan Ahmed Muhammed isimli 14 yaşındaki Müslüman öğrenciyle görüştü.

Davutoğlu, ABD polisinin kelepçelediği Müslüman öğrenciyle görüştü
DÜNYA 26.09.2015 14:00:12 0

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ABD´nin New York kentindeki temasları kapsamında "Gelibolu - Bir Milletin Diriliş Destanı" isimli serginin açılışına katıldı. Başbakan Davutoğlu sergi gezisi sırasında burada ev yapımı dijital saat bomba zannedilince Amerikan polisi tarafından kelepçelenerek tutuklanan Sudan asıllı Müslüman öğrenci Ahmed Muhammed´le karşılaştı. Ahmed Muhammed ve ailesiyle bir süre sohbet eden Davutoğlu, Ahmed ve ailesinin kurban bayramını tebrik etti. Ahmed´e gülüşünün çok güzel olduğunu söyleyen Başbakan Davutoğlu Ahmed ve ailesiyle yakından ilgilendi.

Daha sonra Türk basınına açıklama yapan Ahmed Muhammed, Başbakan Davutoğlu ile görüşmesinden heyecan duyduğunu söyledi. Türkiye´yi de ziyaret etmek istediğini söyleyen Ahmed Muhammed, ayrıca ABD Başkanı Obama´nın davetlisi olarak Ekim Beyaz Saray´a gideceği için çok heyecanlı olduğunu da sözlerine ekledi.