Tarih: 16.12.2015 17:50

DAVUTOĞLU: ?BİZİM TOPLULUKLARIMIZ ARASINDAN DEAŞ ÇIKMAZ?

Facebook Twitter Linked-in

 



Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bulgaristan´daki temasları kapsamında soydaşlarla kanaat önderleri ve sivil toplum temsilcileri ile bir araya geldi.

Başbakan Sofya´da Bulgarlar tarafından sevgi ve muhabbetle karşılandı

Davutoğlu, soydaşlarla bir arada olduğu için mutluluk duyduğunu ifade ederek, başbakan olduktan sonraki Bulgaristan´a ilk ziyaretini  gerçekleştirdiğini ifade etti.

 

Başbakan Davutoğlu verimli, yapıcı görüşmeler gerçekleştirdiğini belirterek Bulgaristan ve Türkiye dostluğunun köklü bir şekilde gelecek nesillere aktarılması noktasında siyasi irade ortaya konduğunu belirtti.

 

Bulgaristan´da soydaşların kendi dillerini korumalarının en doğal hakları olduğunu ifade eden Davutoğlu, ilgili tedbirlerin alınmasının Bulgaristan hükümeti tarafından büyük bir sorumluluk gerektirdiğini söyledi.

BULGARİSTAN´NIN DİLİNİ KORUMASI EN DOĞAL HAKKIDIR

 


Nisan ayında yüksek Düzeyli İş Birliği Konseyi için Nabi Avcı ile geleceğini bildiren Davutoğlu, Avcı´nın Bulgaristan kökenli olduğunu hatırlattı.

NABİ AVCI BULGARİSTAN KÖKENLİ

IRKÇI AKIMLAR YÜKSELDİ

Avrupa´da yaşanan ırkçı akımların yükseldiğini bildiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bulgaristan ve Anadolu topraklarından DAEŞ´in çıkmadını vurguladı.


/kanal16.com.tr/2015-12/16/183338023b.mp4

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —