Tarih: 23.12.2015 19:08

DAVUTOĞLU: GAZZE VE FİLİSTİN´İ ÜZECEK BİR ADIM ATMAYIZ

Facebook Twitter Linked-in

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu net konuştu, İsrail ile anlaşma söylentilerine son noktayı koydu.

 2010 yılı Mayıs ayında, Gazze´ye insani yarım götüren Mavi Marmara gemisine saldıran İsrail askerleri, 10 vatandaşımızı şehit etmişti.

 O günden bu yana büyük gerginliğin oluştuğu Türkiye İsrail ilişkilerinde normalleşmenin sağlandığı haberleri son günlerin en önemli konuların biri oldu.

 

Ak Parti sözcüsü Ömer Çelik´in açıklamalarıyla tavan yapan tartışmalara Başbakan Ahmet Davutoğlu da dahil oldu. Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Davutoğlu, İsrail ile anlaşma konusunda net konuştu, ?Gazze´ye abluka kalkmadan hiçbir anlaşma söz konusu olamaz? dedi.

Davutoğlu´nun bu sözleri toplumun büyük kesimi tarafından takdirle karşılanırken, İsrail tarafından da açıklama geldi.

 

NETANYAHU: ?GAZZE ABLUKASINI KALDIRMAYACAĞIZ?

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, İsrail-Türkiye yakınlaşması kapsamında Gazze ablukasının kaldırılması şartının yerine getirilmeyeceğini açıkladı.

Haaretz´in haberine göre Netanyahu, "Halen uzlaşı yok, basit bir nedenle orada değiliz, bizi ilgilendiren konular var, Hamas gibi? Türkiye topraklarından hiçbir terörist faaliyetin gelmeyeceğinden emin olmak istiyoruz" dedi.

Türkiye´nin abluka hakkındaki taleplerini kendilerine ilettiğini belirten Netanyahu, "Politikamızı değiştirmeyeceğiz. Gazze´ye tedarikte bulunuyoruz ve yeniden inşasına yardım ediyoruz ancak güvenliğimizden ödün vermeyeceğiz" diye konuştu.


/kanal16.com.tr/2015-12/23/192608979b.mp4

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —