DAVUTOĞLU: ?O SANATÇIYI MUHASEBE YAPMAYA ÇAĞIRIYORUM?

BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU ANKARA´DA SİVİL TOPLUM KURULUŞLARIYLA BİR ARAYA GELDİ.

DAVUTOĞLU: ?O SANATÇIYI MUHASEBE YAPMAYA ÇAĞIRIYORUM?
/kanal16.com.tr/2016-2/3/144952786b.mp4
POLİTİKA 3.02.2016 14:00:53 0

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelen Başbakan Davutoğlu, kendisine ?nasıl bu kadar zalim oldunuz´ suçlamasını yönelten şarkıcı Mahsun Kırmızıgül´e cevap verdi. Bu sözler üzerine bir iç muhasebe yaptığı anlatan Davutoğlu, ?Bizim elimizde tek bir masumun bırakın kanı, gözyaşı dahi yoktur? diye konuştu. Kırmızıgül´e Arakan´a, Gazze´ye yaptığı ziyaretleri anlatan ve buradaki çocukların duydukları memniyeti anlatan Başbakan, ?O sanatçıya sesleniyorum, zulüm görmek istiyorsa Dışkapı Hastanesi´nde ziyaret ettiğim o Sait´in gözlerine baksın. Birileri, birilerine gözyaşı döktürmek isterse, birileri İsrail´in ya da Esed rejiminin yaptığı gibi mazlumlara zulmetmek isterse, birileri bugün PKK terör örgütünün yaptığı gibi bu halka zulmetmek isterse, onun karşısında da sessiz kalacak kadar, Allah´ın ve milletin bize lütfettiği bu iktidar gücünden nasipsiz değiliz? dedi.

"DİYARBAKIR´A GIPTAYLA BAKILACAK"

Davutoğlu, Türkiye´nin terörden tamamen arındırılacağını, Diyarbakır´ın herkesin gıptayla bakacağı bir şehir olacağını ifade ederek, ?Terör örgütünün vatandaşlarımıza yaşattığı acılar, en çok bizi üzüyor. O Diyarbakır´ı tarihi eserleriyle öyle inşa edeceğiz ki, Diyarbakır´a herkes gıptayla bakacak, herkes Diyarbakır´ı ziyaret edecek? ifadelerini kullandı.

Türkiye´nin bir daha asla eski karanlık günlerine dönmeyeceğini de ekleyen Davutoğlu, ?Terörle mücadelenin demokratik kazanımlara zarar vermesine izin vermeyeceğiz? dedi.