DAVUTOĞLU O SEÇENEĞİN ÜSTÜNÜ ÇİZDİ

MİLLETVEKİLİ TRANSFERİ DÜŞÜNÜLMÜYOR

DAVUTOĞLU O SEÇENEĞİN ÜSTÜNÜ ÇİZDİ
SİYASET 13.06.2015 13:38:47 0

 

 

AK Parti de koalisyon koşullarını netleştirmeye başladı.

Partinin olmazsa olmazlarından biri, koalisyonda yer alan her partinin kabinede oy oranıyla temsil edilmesi. Seçimde 19 milyon oy alan ve yüzde 41´e yaklaşan AK Parti, ´´eşit bakanlık´´ formülüne sıcak bakmıyor.

Koalisyon hangi partiyle kurulacaksa, sandıktan çıkan oyun kabineye yansıtılması gerektiği tezinden hareket eden AK Parti; Adalet, İçişleri, Milli Eğitim gibi kritik bakanlıkların kendilerinde kalmasını istiyor ve bunu öncelikleri arasına alıyor. AK Parti´de ´´dönüşümlü Başbakanlık´´ gibi bir seçenek gerçekçi bulunmuyor.

Gelecek hafta salı günü, yeni seçilen 258 milletvekili ile Meclis grubunu toplayacak olan AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu´nun sonraki birkaç gün içerisinde CHP, MHP ve HDP ile görüşeceği öğrenildi. Davutoğlu´nun ikinci bir tur yapacağı, bu turda koalisyona yakın partilerle bir kez daha masaya oturacağı kaydediliyor.

Öte yandan, yüzde 41 oy ile TBMM´de 258 sandalyeye sahip olan AK Parti, güvenoyu için gerekli olan 276´ya ulaşmak için milletvekili transferini düşünmüyor. AK Parti kurmayları, Türk siyasi tarihine geçen Güneş Motel tecrübesinin tekrarlanmasından yana da değil.Başbakan Davutoğlu´nun da bu yolu kesin talimatla kapattığı öğrenildi.