Tarih: 27.04.2018 12:39

DEAŞ ÜYESİ 4 KİŞİ İZMİR´DE YAKALANDI

Facebook Twitter Linked-in

İZMİR´DE TERÖR ÖRGÜTÜ DEAŞ´A YÖNELİK EMNİYET İSTİHBARAT, MİT VE TERÖRLE MÜCADELE EKİPLERİ TARAFINDAN ORTAKLAŞA OPERASYON DÜZENLENDİ.

OPERASYONDA TERÖR ÖRGÜTÜ DEAŞ´IN SURİYE´NİN DEYR ZOR VE ÇEVRESİNDEN SORUMLU SÖZDE EMİRİ İLE 3 ÜST DÜZEY YÖNETİCİSİ İZMİR´DE YAKALANDI

Terör örgütü DEAŞ´ın Suriye´nin Deyr Zor ve çevresinden sorumlu sözde emiri ile 3 üst düzey yöneticisi İzmir´de yakalandı.
İzmir´de terör örgütü DEAŞ´a yönelik Emniyet İstihbarat, MİT ve Terörle Mücadele ekipleri tarafından ortaklaşa operasyon düzenlendi.

Suriye´deki Şaidat bölgesinde 14 Aralık 2017´de 700 sivilin DEAŞ tarafından katledilmesinin sorumluları arasında gösterilen K.E.H.´nin ayrıca örgütün sözde lideri Ebubekir El-Bağdadi´nin en yakın adamı olan ve Bağdadi öldükten sonra halefi olarak gösterilen, örgüt içinde de kafa keserek infaz videoları yayınlanan Saddam Cemal´in akrabası olduğu tespit edildi.
Operasyon kapsamında Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye´de düzenlediği operasyonlardan kaçan DEAŞ terör örgütünün üst düzey yöneticisi oldukları belirlenen 3 kişi de İzmir´de yakalandı.

Yakalanan şüpheliler sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.


/kanal16haber.com/2018-4/27/124216126b.mp4

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —