DEĞİRMENÖNÜ ? KARAPINAR KÖPRÜSÜ´NÜN TEMELİ ATILDI

TÖRENE İÇİŞLERİ ESKİ BAKANI EFKAN ALA´DA KATILDI

 DEĞİRMENÖNÜ ? KARAPINAR KÖPRÜSÜ´NÜN TEMELİ ATILDI
/kanal16.com.tr/2015-10/9/185103341b.mp4
SİYASET 9.10.2015 18:29:09 0

 

 

Bursa´yı her alanda ulaşılabilir bir kent haline getirmek amacıyla hava, deniz ve raylı sistem ulaşımının yanında yeni yollar, köprü ve kavşak yatırımlarını da hız kesmeden sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Uludağ´dan gelen Deliçay´ın ayırdığı Değirmenönü ve Karapınar Mahallelerini de köprü ile birbirine bağlıyor.

İki mahallenin birbirine bağlanmasının yanında Erikli´deki 2. Caddeden Kaplıkaya´ya, Otosansit üzerinden de Kestel´e bağlanarak Ankara yolu için önemli bir alternatif güzergah olacak köprünün temeli törenle atıldı.

Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe´nin yanı sıra İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Bursa Milletvekilleri İsmet Su ve Cemalettin Kani Torun, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ile çok sayıda davetli katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Değirmenönü ? Karapınar Mahallelerinin birbirine bağlanması için köprü yapılmasının yıllardır konuşulduğunu, ancak kağıt üzerindeki planların bir türlü hayata geçirilemediğini dile getirdi.

İçişleri eski Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Adayı Efkan Ala konuşmasına başlamadan önce töreni izlemek için alanda bulunan bütün çocukları kürsüye çağırdı.

Konuşmasını çocukların arasından yapan Ala, Türkiye´nin önemli bir karar arifesinde olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından butona basan protokol üyeleri, Değirmenönü Karapınar köprüsünün temelini attı.