Denetimli serbestlik hükümlüleri camide temizlik yaptı

Bursa'da denetimli serbestlik hükümlüleri, Muradiye Camisi'nde temizlik yaptı.

BURSA HABER 2.10.2024 14:20:00 0
Denetimli serbestlik hükümlüleri camide temizlik yaptı

Bursa'da bir grup denetimli serbestlik hükümlüsü, 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla tarihi Muradiye Camisi ve çevresinde temizlik ve bakım çalışmasına katıldı. Hükümlüler, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Bursa Müftülüğü işbirliğiyle, Osmangazi ilçesindeki Muradiye Mahallesi'nde bulunan tarihi camiyi temizledi.

Bursa Denetimli Serbestlik Müdürü Cihat Çanak, bu çalışmaya 15 hükümlünün katıldığını belirtti. Çanak, hükümlülerin yer aldığı temizlik ve bakım faaliyetlerini kentteki tüm camilerde uygulamayı planladıklarını ifade ederek, "Manevi Rehberlik Birimi’ne ve maneviyata daha yatkınlar, gönül rızasıyla çalışıyorlar." dedi.

Osmangazi Müftülüğü Şube Müdürü Yunus Emre Kır, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Adalet Bakanlığı arasında yapılan protokol çerçevesinde, denetimli serbestlik kapsamındaki bazı hükümlülerin çeşitli kamu kurumlarında görevlendirildiğini aktardı. Kır, camilerin temizliğinin genellikle görevli imam, müezzin ve cami dernekleri tarafından yapıldığını, ancak denetimli serbestlik müdürlükleri ile işbirliğiyle bu çalışmalara hükümlülerin de katıldığını belirtti. "Bundan memnunuz. İnşallah bu devam edecek." dedi.

Denetimli serbestlik hükümlüsü Ufuk Gürel, devletin sunduğu imkanlarla cezalarının infazının daha yararlı bir şekilde gerçekleştirildiğini dile getirdi. Sabah saatlerinde Muradiye Camisi'ne geldiklerini ve tarihi ibadethanenin içinde ve çevresinde temizlik yaptıklarını anlatan Gürel, "Bursa'mıza ve insanlığa daha yararlı şeyler yapmaya çalışıyoruz. Burada insanları görmek ve dua etmeleri bizim için büyük bir avantaj." ifadelerini kullandı. Bu faaliyet, hem camilerin korunmasına katkıda bulunuyor hem de hükümlülerin topluma kazandırılmasında önemli bir adım teşkil ediyor.

THY pilotundan 12 Dev Adam’a: Umut ve gurur yaşattınız

İznik'te tarihi surların dibinde erkek cesedi bulundu

Chicago’da Bursa rüzgârı: UR-GE firmaları ihracat için Fabtech 2025’te

İnegöl'de ilk ders: "6 Eylül İnegöl'ün Kurtuluşu"

Hareketlilik haftası başladı

Bursa'da inşaat halindeki binanın 3’üncü katından düşen işçi yaralandı

Dünya sağlık turizminin kalbi Bursa’da atacak

Bursaspor kupada Kdz. Ereğli deplasmanına hazırlanıyor

Nilüfer Belediyesi gazileri unutmadı 

Zaimoğlu Bursa'ya veda etti

İnegöl'e Kolombiyalı damat!

BOSİAD’ı kapatma darbesi püskürtüldü

Kılıçdaroğlu’nun avukatından dava sonrası ilk açıklama!

Bozbey: "Baba ocağındayız, evimizdeyiz!"

AFAD gönüllü sayısı 1,6 milyonu geçti

“Osmangazi95” projesiyle sağlıklı nesiller yetişiyor

11.Akçalar-Fadıllı İncir Festivali’nde lezzet şöleni

“Fütursuz Denemeler” sergisi Nilüfer’de

Bursalı tekstilciler, Suudi Arabistan pazarında yeni iş birliklerinin kapısını araladı

CHP kurultay davası ertelendi

Bursaspor tekrar zirvede

CHP kurultay iptal davası başladı

Özgür Özel:“Dört başı mamur bir kuşatmayla karşı karşıyayız”

İnegöl Belediyesi kış spor okullarında kayıtlar devam ediyor

Yenişehir’de kaldırım işgallerine karşı denetim

Final heyecanı Osmangazi Meydanı’nda yaşanacak

Genç Bakış Buluşmaları yeniden başladı

Başkan Aydın çocukları Bursaspor maçına götürdü

Gençlik Bursa’da buluştu

"Katli vaciptir!"

Yükleniyor