Dikkat! Kar, karla karışık yağmur ve sağanak geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, akşam saatlerinde il il uyarılarını peş peşe sıralandı. Kar, karla karışık yağmur ve sağanak yağışın geleceği belirtildi. Yapılan açıklamada il il hava durumu tahminleri de paylaşıldı.

GÜNDEM 26.01.2021 23:06:00 0
Dikkat! Kar, karla karışık yağmur ve sağanak geliyor!

Beklenen hava durumu tahminleri az önce MGM'nin resmi web sayfası üzerinden paylaşıldı. Özellikle bazı bölgelerimizde yağmur, karla karışık yağmur ve kar yağışının yoğun olacağının altı çizildi. Bölgedeki vatandaşların tedbirli olması gerektiği ifade edildi.

81 il ve tüm bölgeler için açıklanan hava durumu tahminleri haritalı olarak haberimizde mevcut

 

Yapılan açıklamada, ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Batı Karadeniz'in yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yağmur ve sağanak, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz kıyı kesimlerinin yer yer gök gürültülü sağanak, gece saatlerinden itibaren Trakya Kesimi ile iç bölgelerde görülecek yağışların karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olmasının beklendiği belirtildi.

Aynı zamanda yağışların; Trakya Kesiminde yoğun kar (20-40 cm), Kıyı Ege ile Batı Akdeniz kıyılarında kuvvetli (25-60 kg/m2) ve çok kuvvetli yer yer şiddetli (51-110 kg/m2) yağmur ve sağanak, Çanakkale, Balıkesir, Manisa, Uşak, Denizli, Afyonkarahisar ve Isparta çevrelerinde kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur zamanla yükseklerinde kar yağışlı olacağı tahmin ediliyor. Doğu Anadolu'da yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiği için vatandaşların tedbirli olması gerektiği ifade edildi.

UYARILAR

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu dik yamaçlarda çığ oluşma riski olmasından yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Yapılan son değerlendirmelere göre rüzgarın; Marmara, Ege ve Batı Akdeniz’de güney yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-70 km/sa), yarın (Çarşamba) Marmara'da kuzey, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde güney yönlerden fırtına ve yer yer kuvvetli fırtına (60-90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ: Yağışların; Trakya Kesiminde yoğun kar (20-40 cm), Kıyı Ege ile Batı Akdeniz kıyılarında kuvvetli (25-60 kg/m2) ve çok kuvvetli yer yer şiddetli (51-110 kg/m2) yağmur ve sağanak, Çanakkale, Balıkesir, Manisa, Uşak, Denizli, Afyonkarahisar ve Isparta çevrelerinde kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur zamanla yükseklerinde kar yağışlı olacağı beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, kıyılarda hortum oluşma riski, buzlanma ve don olayına bağlı olarak ulaşımda aksamalar ve tipi şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

MARMARA

Parçalı çok bulutlu ve bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak akşam saatlerinden sonra kuzeybatısından itibaren karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların, Trakya kesimi ile Çanakkale'nin iç ve yüksek kesimlerinde kuvvetli ve yoğun kar, Çanakkale ile Balıkesir çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın, genellikle güney, gece saatlerinden itibaren kuzey ve batısında kuzey yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerde sağanak ve gök gürültülü sağanak, iç kesimlerinde yağmur ve karla karışık yağmur yükseklerinde zamanla yer yer kar yağışı şeklinde olması beklenen yağışların, İzmir ve Aydın çevrelerinde kuvvetli (25-60 kg/m2), Muğla çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-110 kg/m2), Manisa, Uşak, Denizli ve Afyonkarahisar çevrelerinde kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın, genellikle güney, yarın (Çarşamba) Kuzey Ege kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli ve fırtına yer yer kuvvetli fırtına (50-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

AKDENİZ

Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin batısının sağanak ve gök gürültülü sağanak, iç kesimlerinin yarın (Çarşamba) zamanla karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya çevrelerinde kuvvetli, batısında yarın (Çarşamba) çok kuvvetli ve şiddetli sağanak, bölgenin iç kesimlerinde kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur yükseklerinde kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın, bölgenin batısında güney yönlerden kuvvetli ve fırtına yer yer kuvvetli fırtına (50-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin batısının yağmur ve sağanak yağışlı, yarın (Çarşamba) karla karışık yağmur ve yüksekleri yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölge genelinde güney yönlerden kuvvetli ve fırtına yer yer kuvvetli fırtına (50-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli ve fırtına yer yer kuvvetli fırtına (50-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu, doğusunun yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Çorum çevrelerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli ve fırtına yer yer kuvvetli fırtına (50-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Bölgenin doğusunun yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus bekleniyor. Rüzgarın; yarın (Çarşamba) öğle saatleirnde bölgenin kuzey kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli ve fırtına yer yer kuvvetli fırtına (50-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Bölgenin doğusunun yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.


Gürsu'da Başkan Aktaş'a sevgi seli

Yüksek Seçim Kurulu'ndan iftar kararı

Türkiye yerel seçim için sandığa gidiyor

Zekai Gümüşdiş ortaokulu öğrencileri çilek ve marul dikerek tarımla buluştu

Borsa İstanbul ilk yarısında yükseldi

Meral Akşener'den CHP'ye tepki: Bana abla mabla demeyin artık

Gazze'de can kaybı 32 bin 623'e yükseldi

Bursa'da patlama ve yangın sonrası bodrumda ceset bulundu

Bursa'da gençlere müjdeler: Gençlik Merkezleri 50'ye Çıkıyor, YKS Kursları 15'e Ulaşıyor

Nilüfer'e 300 kişilik kız öğrenci yurdu kazandırılıyor

Karacabey’de Demokrat Parti bayrakları indirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan Alinur Aktaş'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükorhan'da Kamil Turhan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gemlik'te Refik Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürsu'da Mustafa Işık'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıldırım'da Oktay Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenişehir'de Davut Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi'de Mustafa Dündar'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhangazi'de Bekir Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhaneli'de Ali Osman Tayır'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nilüfer'de Celil Çolak'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mudanya'da Gökhan Dinçer'e destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kestel'de Ferhat Erol'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Keles'te Ali Doğru'ya destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'de Ali Özkan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnegöl'de Alper Taban'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Harmancık'ta Yılmaz Ataş'a destek istedi

İnegöl'de yaşlılar ve gençler bir araya geldi

Başkan Aktaş Gemlik'te vatandaşlarla sahur yaptı

Karacabey'de 10 bin kişilik dev iftar sofrası

Yükleniyor