Doğa dostu belediyeden öğrencilere sıfır atık eğitimi

Mustafakemalpaşa belediyesi tarafından sürdürülen Sıfır Atık Projesi kapsamında 2020-2021 Eğitim Öğretim yılı Bahar dönemi okul eğitimleri tamamlandı.

BURSA HABER 29.04.2021 12:04:00 0
Doğa dostu belediyeden öğrencilere sıfır atık eğitimi

İlçede bulunan 25 ilkokuldaki 3. ve 4.sınıflarda eğitim gören toplam 500 öğrenciye uzaktan eğitim yoluyla öğrencilerin dikkatini çeken, interaktif öğretim sistemine dayalı Sıfır Atık Eğitimi düzenlendi.

Eğitimlerle doğal varlıkların korunması, doğa dostu tüketim alışkanlıkları, atık yönetimi gibi konularda farkındalık geliştirmeleri ve “Sıfır Atık” yaklaşımını tanımaları amaçlandı. Çocukların günlük yaşamlarında atıkları nasıl azaltacakları, nasıl daha az tüketecekleri ve atıkları farklı şekillerde nasıl değerlendirebilecekleri konusunda bilgilendirme yapıldı.

 

Eğitim sonunda öğrendiklerini resim çizerek belediye ile paylaşmaları istenerek öğrencilerin projeye dahil edilmesi sağlanarak sıfır atık üzerine projeler geliştirmelerinin temelleri atıldı.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Sıfır Atık yönetmeliği kapsamında 1.Sınıf Atık Getirme Merkezi ve Kompost Üretim Tesisi faaliyetlerinin sürdüğünü belirterek. “Daha yaşanabilir bir Mustafakemalpaşa için sıfır atık projesini destekliyor ve toplumumuzun tüm kesimlerine yaymayı hedefliyoruz. Bu konuda atılacak adımlarla yaşadığımız çevreyi, mahallemizi ve ilçemizi daha temiz hale dönüştüreceğiz. Ben, projenin kapsamlı ve etkin bir biçimde sürdürülmesine katkı sağlayan tüm vatandaşlarımıza ve geleceğin büyükleri olan öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

700 yıllık Berkuk Kur’an-ı Kerim’i Bursa'da

Nilüfer’de Umut Ormanı büyüyor

Bursa’da 4 katlı apartmanın terası alevlere teslim oldu

İnegöl Belediyesi bayram hazırlıklarını tamamladı

Donald Trump: Sınırsız mühimmat ve bolca zamanımız var

İlber Ortaylı hayatını kaybetti!

Yıldırım’da tarihi yapılar ayağa kalkıyor

Bakan Uraloğlu: Hürmüz Boğazı’nda Türk gemileri güvende

Yenişehir'de üretim ve yatırım dönemi

Kestel’de camiler bayrama hazırlanıyor

Enes Çelik’ten PFDK'ya sert tepki

İran’dan ateşlenen 3. füze etkisiz hale getirildi

Alkole sıkı denetim geliyor

Bursaspor - Muşspor maçına PFDK’dan ceza

Başkan Özdemir: “Nilüfer bir kadın kentidir”

İnegöl’de drift yapan sürücüye 140 bin lira ceza

Başkan Aydın Alacahırka’da vatandaşlarla iftarda buluştu

Ramazan ruhu Gemlik’te paylaşıldı

Bursa’da binanın çatı katı alevlere teslim oldu

Aşevinde skandal: Kavurmadan çıkan çip yarış atı Smart Latch’e ait

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel gözaltına alındı

Bursa’da trafikte korku dolu anlar

Mücteba Hamaney: Bölgedeki ABD üsleri kapatılmalı

Hakan Fidan: “Orta Doğu’daki savaş bir an önce sona ermeli”

Nilüfer’de kulak sağlığı konuşuldu

BTSO Başkanı Burkay: “Asıl güç dayanışma ve birliktedir”

Bursaspor maçı Nilüfer’de dev ekranlarda olacak!

Merkez Bankası'nın rezervlerinde haftalık düşüş!

Yıldırım spor kentine dönüşüyor

Füze tehdidine karşı S-400 neden kullanılmadı?: MSB'den açıklama!

Yükleniyor

loading