DOĞALGAZ KONFORU TOKİ`DE

ŞATIROĞLU:``EN KISA SÜREDE DOĞALGAZ İMKANI TOKİ SAKİNLERİNE ULAŞACAK``

DOĞALGAZ KONFORU TOKİ`DE
EKONOMİ 16.06.2010 17:56:34 0

İNGAZ?ın bugüne kadar 17 kilometre Çelik ve 216 kilometre  PE şebeke tesis ederek, 10 bin  servis hattı ile 56 bin 300 konutun kapısına doğalgazı ulaştırdığını belirten İNGAZ Genel Müdürü Nevzat Şatıroğlu,  bugüne kadar 24 bin  60 konutun abonelik işlemini ve doğalgaz tesisatlarını yaparak doğalgazı kullanır hale gelmiş olduğunu söyledi.

 

İNGAZ?ın  doğalgaza geçişi daha kolay hale getirmek için, sürekli olarak taksitli abone kampanyaları düzenlediğine dikkat çeken Genel Müdür Şatıroğlu, ?23 Tesisat Dönüşüm firmasına yetki vererek, doğalgaz dönüşüm işlerinde rekabeti oluşturduk. Tesisat maliyetlerinin taksitlendirilmesi için de tesisat firmalarını yönlendirici bir rol üstlendik. Yine tesisat dönüşüm işleri için bankalardan uygun koşullarda kredi oluşturarak, vatandaşların hizmetine sunduk? dedi.

 

İnegöl?de henüz doğalgaz kullanmayan veya kullanamayan 32 bin  potansiyel konut olduğuna işaret eden Şatıroğlu, İnegöl gibi hava kirliliğinin yoğun olarak hissedildiği bir bölgede doğalgaz kullanıcı sayısının artırılması için yoğun çalışmalar yaptıklarını,  teşviklerde bulunduklarını ve abone kampanyaları düzenlediklerini kaydetti.

 

Bu kapsamda abone bağlantı bedeli 10 taksit, güvence bedeli 4 taksitle bir yeni Kampanya  daha başlattıklarını anlatan Nevzat Şatıroğlu,  ayrıca tesisat firmalarının doğalgaz dönüşüm bedellerinde de 10 taksit yapmaları konusunda sözbirliğine vardıklarını,  amaçlarının bu şehirde tüm konut sahiplerini doğalgaz konforuyla tanıştırmak olduğunu vurguladı.

 

TOKİ konutları ile ilgili olarak ise, içinde bulunulan zor ekonomik koşullara rağmen 2010 bütçesi kapsamında  bu yatırımın planladığını da bildiren Şatıroğlu, ?Bu amaçla 14 Haziran 2010 tarihinde kazı çalışmalarına başlanmıştır. Proje kapsamında 6 kilometre çelik hat, 3 kilometre  PE hat çalışması yapılacaktır. Tüm ekiplerimizle beraber yoğun bir çalışma içerisine girdik. Amacımız en kısa sürede temiz ve ucuz bir yakıt olan doğalgazın konforunu TOKİ sakinlerine de ulaştırmaktır? dedi.