Doğu Anadolu'dan büyükşehirlere kurbanlık sevkiyatı başladı

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla Erzurum, Ağrı ve Kars'tan büyükşehirlere kurbanlık sevkine başlandı.

GÜNDEM 23.06.2022 15:55:00 0
Doğu Anadolu

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte kurbanlıklar büyükşehirlere doğru yola çıktı.

Erzurum'daki Doğu Anadolu Canlı Hayvan Pazarı'nda, yaklaşan bayram nedeniyle hareketlilik yaşanıyor.

Hayvanlarını ilde satışa sunmak isteyen besiciler, kurbanlıkları hayvan pazarına getirmeye başladı.

Bazı besiciler, kontrollerin ardından tır ve kamyonlara yükledikleri kurbanlıkları büyükşehirlere götürüyor.

Hayvanların son sağlık kontrolleri yapıldı.

Besicilerin büyük emek ve alın teriyle besledikleri hayvanları satmanın telaşı içinde olduğunu ifade eden Erzurum Ziraat Odası Başkanı İslam Yıldırım, şöyle konuştu:

"Bizlerde tatlı bir heyecan var. Şu anda bütün işletmelerdeki hayvanların son sağlık kontrolleri veteriner hekimlerce yapılmış olmakta, son eksiklikler giderilmekte ve sevkiyata hazır hale getirilmekte. Şu anda et ve kurbanlık fiyatları, piyasadaki diğer ürünlerin artışına oranla çok aşırı derecede artmamış, bunu belirtmek isterim. Geçen yıl Erzurum'dan büyükşehirlere 35 bin civarında büyükbaş, 22 bin civarında da küçükbaş sevkiyatı oldu. Temennimiz geçen seneki rakamları geçmek."

Besicilerden Faruk Selçuk da yıl boyunca besledikleri hayvanları satmak için pazara getirdiğini söyleyerek, "Hayvan açısından sıkıntımız yok, vatandaşları pazara bekliyoruz. Geçen yıl 10 bin liraya satılan hayvan bu yıl 18 bine satılıyorsa, aradaki fark yem maliyetindendir." dedi.

Kars

Kars'ta ise besiciler, yıl boyu büyük emeklerle besledikleri hayvanlarını Kurban Bayramı'nda satmak üzere batı illerine sevk ediyor. Kamyon ve tırlara yükledikleri hayvanlarını İl Tarım Müdürlüğünde kontrolden geçiren besiciler, kurbanlıkları İstanbul, Ankara ve Bursa başta olmak üzere büyükşehirlerdeki pazarlarda satışa sunacak.

Besicilerden Cumali Üreyil, 30 büyükbaş hayvanı İstanbul'a götüreceğini anlattı. Kentte yetişen hayvanların doğal beslendiğini söyleyen Üreyli, "Bu nedenle buradan giden hayvanlarımız, batıda büyük ilgi görüyor." dedi.

Cem Bozan da 100 büyükbaş hayvanını Ankara'ya sevk ettiğini anlatarak, "Türkiye'nin her tarafına hayvan gönderiyoruz, Rize, İstanbul, Ankara ve diğer illere günde 2-3 araçla kurbanlık götürüyoruz." diye konuştu.

Ağrı

Hayvancılığın yaygın yapıldığı Ağrı'dan da yurdun birçok bölgesine kurbanlık sevkiyatı yapılıyor.

Ağrı Hayvan Borsası'nda, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle hareketlilik arttı. Hayvanlarını pazara getiren besicilerle bütçelerine uygun kurbanlık almak isteyen vatandaşlar arasında sıkı pazarlıklar yaşanıyor.

AA'ya göre ayrıca kentten büyükşehirlere kurbanlık sevkiyatı da yapılmaya başlandı. Besicilerden Murat Özcan, pazarda yoğunluğun başladığını ifade ederek, "Büyükbaş hayvanların çiftini 65 liraya aldık ve buradan İstanbul Sultanbeyli'ye götüreceğiz. 130 büyükbaş hayvan aldık. Hayvanlarımızı tırlarla götüreceğiz. Yarın gitmeyi düşünüyoruz. İnşallah zarar etmeden iyi bir fiyata satacağız. Bu hayvanlar yaylada otladı." diye konuştu.

Özgür Özel: Emekli maaşı için iyileştirme önergesi vereceğiz

Şizofreni hastası, babasını öldürdü

Milli Saraylar İdaresi Başkanı Yıldız: Edirne Sarayı 2027 sonunda tamamlanacak

Karne sevinci Yıldırım’da şenliğe dönüşüyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman ile bir araya geldi

İstanbul Havalimanı'nda yarıyıl tatili yoğunluğu yaşanıyor

Başkan Şadi Özdemir’den final haftasında gençlere moral

Bakan Fidan, Finlandiya Dışişleri Bakanı Valtonen ile bir araya geldi

Somuncu Baba’nın bereketi Osmangazi’de yaşatıldı

İmamoğlu'nun kiraladığı jetin faturası ortaya çıktı!

Darıca Hayvanat Bahçesi kapatıldı

İran’daki protestolarda can kaybı artıyor: Ölü sayısı 2 bin 677’ye yükseldi

TÜİK: Ücretli çalışan sayısı kasımda arttı

Bakan Güler, ABD Büyükelçisi Barrack'ı kabul etti

Bursa'da motosiklet ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Yenişehir'de ortak akıl sahada

Başkan Bozbey: Şeffaflıktan asla geri durmam

Ahmet Kılıç: Bizim siyasetimiz laf değil, eser siyasetidir.

Bursa'da aranan 3 firari yakalandı

Erdoğan’a kumandayı robot getirdi

TBMM'de kabul edildi: En düşük emekli maaşı 20bin tl

Şoförler odasına taze kan!

Rusya'da patlama: 9 kişi yaralı

İmamoğlu: “Diplomamı değil, adaleti savunmaya geldim”

THY uçağı acil iniş yaptı!

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro, Donald Trump ile görüşeceğini açıkladı

2026 İnegöl'de gençlerin yılı olacak

Hanımeli Çarşısı Yıldırım'da hayata geçti

Bakan Fidan, dış politikadaki gelişmelere dair açıklamalarda bulundu

Bursalı Tekstil Sektörü Temsilcileri BTSO ile Londra Sahnesinde

Yükleniyor