Doğu Anadolu'dan büyükşehirlere kurbanlık sevkiyatı başladı

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla Erzurum, Ağrı ve Kars'tan büyükşehirlere kurbanlık sevkine başlandı.

GÜNDEM 23.06.2022 15:55:00 0
Doğu Anadolu

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte kurbanlıklar büyükşehirlere doğru yola çıktı.

Erzurum'daki Doğu Anadolu Canlı Hayvan Pazarı'nda, yaklaşan bayram nedeniyle hareketlilik yaşanıyor.

Hayvanlarını ilde satışa sunmak isteyen besiciler, kurbanlıkları hayvan pazarına getirmeye başladı.

Bazı besiciler, kontrollerin ardından tır ve kamyonlara yükledikleri kurbanlıkları büyükşehirlere götürüyor.

Hayvanların son sağlık kontrolleri yapıldı.

Besicilerin büyük emek ve alın teriyle besledikleri hayvanları satmanın telaşı içinde olduğunu ifade eden Erzurum Ziraat Odası Başkanı İslam Yıldırım, şöyle konuştu:

"Bizlerde tatlı bir heyecan var. Şu anda bütün işletmelerdeki hayvanların son sağlık kontrolleri veteriner hekimlerce yapılmış olmakta, son eksiklikler giderilmekte ve sevkiyata hazır hale getirilmekte. Şu anda et ve kurbanlık fiyatları, piyasadaki diğer ürünlerin artışına oranla çok aşırı derecede artmamış, bunu belirtmek isterim. Geçen yıl Erzurum'dan büyükşehirlere 35 bin civarında büyükbaş, 22 bin civarında da küçükbaş sevkiyatı oldu. Temennimiz geçen seneki rakamları geçmek."

Besicilerden Faruk Selçuk da yıl boyunca besledikleri hayvanları satmak için pazara getirdiğini söyleyerek, "Hayvan açısından sıkıntımız yok, vatandaşları pazara bekliyoruz. Geçen yıl 10 bin liraya satılan hayvan bu yıl 18 bine satılıyorsa, aradaki fark yem maliyetindendir." dedi.

Kars

Kars'ta ise besiciler, yıl boyu büyük emeklerle besledikleri hayvanlarını Kurban Bayramı'nda satmak üzere batı illerine sevk ediyor. Kamyon ve tırlara yükledikleri hayvanlarını İl Tarım Müdürlüğünde kontrolden geçiren besiciler, kurbanlıkları İstanbul, Ankara ve Bursa başta olmak üzere büyükşehirlerdeki pazarlarda satışa sunacak.

Besicilerden Cumali Üreyil, 30 büyükbaş hayvanı İstanbul'a götüreceğini anlattı. Kentte yetişen hayvanların doğal beslendiğini söyleyen Üreyli, "Bu nedenle buradan giden hayvanlarımız, batıda büyük ilgi görüyor." dedi.

Cem Bozan da 100 büyükbaş hayvanını Ankara'ya sevk ettiğini anlatarak, "Türkiye'nin her tarafına hayvan gönderiyoruz, Rize, İstanbul, Ankara ve diğer illere günde 2-3 araçla kurbanlık götürüyoruz." diye konuştu.

Ağrı

Hayvancılığın yaygın yapıldığı Ağrı'dan da yurdun birçok bölgesine kurbanlık sevkiyatı yapılıyor.

Ağrı Hayvan Borsası'nda, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle hareketlilik arttı. Hayvanlarını pazara getiren besicilerle bütçelerine uygun kurbanlık almak isteyen vatandaşlar arasında sıkı pazarlıklar yaşanıyor.

AA'ya göre ayrıca kentten büyükşehirlere kurbanlık sevkiyatı da yapılmaya başlandı. Besicilerden Murat Özcan, pazarda yoğunluğun başladığını ifade ederek, "Büyükbaş hayvanların çiftini 65 liraya aldık ve buradan İstanbul Sultanbeyli'ye götüreceğiz. 130 büyükbaş hayvan aldık. Hayvanlarımızı tırlarla götüreceğiz. Yarın gitmeyi düşünüyoruz. İnşallah zarar etmeden iyi bir fiyata satacağız. Bu hayvanlar yaylada otladı." diye konuştu.

Başkan Bozbey’den deprem bölgesine anlamlı ziyaret

Başkan Aydın, Hisar Bölgesi'ni geleceğe taşıyor

İnegöl’de sokakta kurusıkı tabancayla ateş açanlar yakalandı

Yıldırım Belediyesi, Alev Alatlı’yı vefatının ikinci yılında andı

3 Yaşındaki Bilal'in yuttuğu 50 kuruş boğazında kaldı!

Yalova’da şüpheli ölüm: Denizden kadın cesedi çıktı

Büyükşehir’den üreticiye büyük destek

Epstein belgelerinde Türkiye hazımsızlığı

2026 ramazan pidesi fiyatları belli oldu

Devlet Bahçeli: "Öcalan umuda, Demirtaş yuvasına dönsün."

Kestel’e 400 milyonluk dev meyve yatırımı

BURULAŞ açıkladı: Fazla çekimler iade edilecek

Bozbey’den güvenlik görevlisine teşekkür

Motorin zammı düşürüldü

Yenişehir’de 9 ay sonra hayvan pazarı yeniden faaliyette

Bursa'da dev kaçakçılık operasyonu

Bursa’da bıçaklı kavga: 1 kişi ağır yaralı

Bursa’da fabrikada pilav yiyen 20 işçi hastanelik oldu

2026 Ocak ayı enflasyon rakamları belli oldu

Başkan Aydın’dan huzur ve bereket mesajı

Bursa Uluslararası Spor Festivali başlıyor

Başkan Şadi Özdemir’den minik Yağız Efe’ye destek çağrısı

İnegöl’e 17 yeni aile sağlığı merkezi

Bursa’da toplu ulaşıma yapılan zam yarın başlıyor: İşte yeni ücretler!

Merinos ailesi 88. yılında hasret giderdi

Trabzon’a Urfa’ya var da Bursa’ya yok mu?

İnegöl’de cinayetin yeni görüntüleri ortaya çıktı

Bakan Uraloğlu: Türkiye havacılıkta 5 kat büyüdü

Tutuklu hemşire hakkında yeni şiddet görüntüleri ortaya çıktı!

Bursa’da Afet Riskini Azaltma Çalıştayı

Yükleniyor