Doğu Anadolu'dan büyükşehirlere kurbanlık sevkiyatı başladı

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla Erzurum, Ağrı ve Kars'tan büyükşehirlere kurbanlık sevkine başlandı.

GÜNDEM 23.06.2022 15:55:00 0
Doğu Anadolu

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte kurbanlıklar büyükşehirlere doğru yola çıktı.

Erzurum'daki Doğu Anadolu Canlı Hayvan Pazarı'nda, yaklaşan bayram nedeniyle hareketlilik yaşanıyor.

Hayvanlarını ilde satışa sunmak isteyen besiciler, kurbanlıkları hayvan pazarına getirmeye başladı.

Bazı besiciler, kontrollerin ardından tır ve kamyonlara yükledikleri kurbanlıkları büyükşehirlere götürüyor.

Hayvanların son sağlık kontrolleri yapıldı.

Besicilerin büyük emek ve alın teriyle besledikleri hayvanları satmanın telaşı içinde olduğunu ifade eden Erzurum Ziraat Odası Başkanı İslam Yıldırım, şöyle konuştu:

"Bizlerde tatlı bir heyecan var. Şu anda bütün işletmelerdeki hayvanların son sağlık kontrolleri veteriner hekimlerce yapılmış olmakta, son eksiklikler giderilmekte ve sevkiyata hazır hale getirilmekte. Şu anda et ve kurbanlık fiyatları, piyasadaki diğer ürünlerin artışına oranla çok aşırı derecede artmamış, bunu belirtmek isterim. Geçen yıl Erzurum'dan büyükşehirlere 35 bin civarında büyükbaş, 22 bin civarında da küçükbaş sevkiyatı oldu. Temennimiz geçen seneki rakamları geçmek."

Besicilerden Faruk Selçuk da yıl boyunca besledikleri hayvanları satmak için pazara getirdiğini söyleyerek, "Hayvan açısından sıkıntımız yok, vatandaşları pazara bekliyoruz. Geçen yıl 10 bin liraya satılan hayvan bu yıl 18 bine satılıyorsa, aradaki fark yem maliyetindendir." dedi.

Kars

Kars'ta ise besiciler, yıl boyu büyük emeklerle besledikleri hayvanlarını Kurban Bayramı'nda satmak üzere batı illerine sevk ediyor. Kamyon ve tırlara yükledikleri hayvanlarını İl Tarım Müdürlüğünde kontrolden geçiren besiciler, kurbanlıkları İstanbul, Ankara ve Bursa başta olmak üzere büyükşehirlerdeki pazarlarda satışa sunacak.

Besicilerden Cumali Üreyil, 30 büyükbaş hayvanı İstanbul'a götüreceğini anlattı. Kentte yetişen hayvanların doğal beslendiğini söyleyen Üreyli, "Bu nedenle buradan giden hayvanlarımız, batıda büyük ilgi görüyor." dedi.

Cem Bozan da 100 büyükbaş hayvanını Ankara'ya sevk ettiğini anlatarak, "Türkiye'nin her tarafına hayvan gönderiyoruz, Rize, İstanbul, Ankara ve diğer illere günde 2-3 araçla kurbanlık götürüyoruz." diye konuştu.

Ağrı

Hayvancılığın yaygın yapıldığı Ağrı'dan da yurdun birçok bölgesine kurbanlık sevkiyatı yapılıyor.

Ağrı Hayvan Borsası'nda, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle hareketlilik arttı. Hayvanlarını pazara getiren besicilerle bütçelerine uygun kurbanlık almak isteyen vatandaşlar arasında sıkı pazarlıklar yaşanıyor.

AA'ya göre ayrıca kentten büyükşehirlere kurbanlık sevkiyatı da yapılmaya başlandı. Besicilerden Murat Özcan, pazarda yoğunluğun başladığını ifade ederek, "Büyükbaş hayvanların çiftini 65 liraya aldık ve buradan İstanbul Sultanbeyli'ye götüreceğiz. 130 büyükbaş hayvan aldık. Hayvanlarımızı tırlarla götüreceğiz. Yarın gitmeyi düşünüyoruz. İnşallah zarar etmeden iyi bir fiyata satacağız. Bu hayvanlar yaylada otladı." diye konuştu.

Atış Yapı davasında iflas kararı çıkmadı

Bursa şehitlerini uğurladı

Bursa’da 2 milyon kişi risk altında öyle mi?

Şehitlerimizi taşıyan uçak Bursa'ya inemedi, uçak pisti pas geçti

Bozbey’den su tarifesi açıklaması: “Doğru yapmamışız dedik"

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın hastaneye kaldırıldı

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan’dan yüzde 30’luk su zammı tepkisi

Bursa’da suya %30 zam

Türkiye şehitlerini uğurluyor

İnegöl’de 7 kişi, ormandan topladıkları mantarlardan zehirlendi

KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman Ankara'da!

Bahis soruşturmasında Süper Lig ve 1'inci Lig'de forma giyen isimlerin cezaları belli oldu

Yenice mahallesinde otopark sorunu çözülüyor

Bursa şehitlerini yarın uğurlayacak

Nilüfer’de ara tatil Pancar Deposu’nda renklendi

Bakanlık uçak kazasının ardından merak edilenleri yanıtladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa’ya geliyor!

MSB: Şehitlerimizin naaşları bugün Türkiye’ye getirilecek

Osmangazi’de Atatürk sevgisi perdeye yansıdı

Benzine zam yolda

Usta sanatçı Muazzez Abacı doğum gününde vefat etti

İbrahim Burkay:” Ödemelerde hiçbir aksama ve gecikme söz konusu değildir”

Bursalı şehit çocukluk arkadaşıyla aynı gün şehit düştü

Sosyal medyaya yaş sınırı mı geliyor?

CHP'li Yücel: "İddianame, CHP'nin kurumsal kimliğini hedef alan siyasi bir metin"

Osmangazi Belediyespor’dan madalya rekoru

Cumhurbaşkanı Bursa’ya gelecek mi?

Yıldırım Belediyesi'nden 5.867 tapu

Türkiye şehitlerine ağlıyor

Yürek yakan anlar: Şehidin ailesine haber ulaştı

Yükleniyor