Dolar / TL 18.40’dan 15 liranın altına geriledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni döviz planını açıklamasının ardından gün içinde yüzde 10 değer kaybeden Türk Lirası, akşam saatlerinde toparlandı. Dolar / TL 18.40’dan 15 liranın altına geriledi.

Dolar / TL 18.40’dan 15 liranın altına geriledi.
GÜNDEM 20.12.2021 21:56:00 0

Yükselen döviz kuruna karşı dikkat çeken bir plan açıklayan Erdoğan şunları söyledi:

*Tasarruflarını değerlendirirken, kurdaki yükselişten kaynaklanan kaygılarını gidermek isteyen vatandaşlarımıza yeni bir finansal alternatif sunuyoruz.

*Dövizin muhtemel getirisine Türk Lirası varlıklarda kalarak ulaşılabilmesini sağlayacak bu yeni araç şöyle işleyecektir.

*İnsanlarımızın bankadaki Türk Lirası varlığının mevduat kazancı kur artışından yüksekse, bu getiriyi elde edecek.

*Ama kur getirisi mevduat kazancının üstünde kalırsa, aradaki fark doğrudan vatandaşımıza ödenecek. Üstelik bu kazanç stopaj vergisinden de muaf tutulacak.

*Ayrıca, Türk Lirası varlıklarının yeni bir döviz talebi oluşturmayacak şekilde değerlendirilmesini temin edecek araçları devreye alacağız.

*Dolayısıyla, bundan sonra hiçbir vatandaşımızın kur daha yüksek olacak diye mevduatını Türk Lirasından dövize geçirmesine ihtiyaç kalmayacak.

DOLAR VE EURO GERİLEDİ

Erdoğan'ın bu açıklamalarının ardından gün içinde yabancı para birimleri karşısında %10'dan fazla değer kaybeden Türk Lirası dikkat çeken bir performans gösterdi.18.40 ile rekor seviyeyi gören dolar kuru 15 TL'nin altına geriledi. 20 lirayı aşan Euro ise 17 liranın altına indi.