Dominik'te 23 Nisan coşkusu

Dominik’in başkentinde düzenlenen 23 Nisan etkinlikleri, minik izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.

Dominik
Haberi Sesli Oku
KÜLTÜR SANAT 24.04.2025 16:59:00 0

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye’nin Dominik Cumhuriyeti Büyükelçiliği tarafından başkent Santo Domingo’da düzenlenen çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlandı. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği bu özel gün, Dominikli çocuklar için unutulmaz anlara sahne oldu.

Türkiye'nin Dominik Cumhuriyeti Büyükelçisi Emriye Ormancı ve elçilik çalışanlarının büyük bir titizlikle hazırladığı kutlama programına, çok sayıda Dominikli çocuk katılım gösterdi. Etkinlikte çocuklara yönelik çeşitli oyunlar, kültürel sunumlar ve sürpriz aktiviteler yer aldı.

Kutlama programının en dikkat çeken bölümü ise, Türk gölge tiyatrosunun simgesi olan Hacivat ve Karagöz gösterisi oldu. İspanyolca sahnelenen oyun, minik izleyicilerin büyük beğenisini kazandı ve salonda renkli görüntüler oluştu.

Etkinlikler kapsamında yapılan hazırlıklar, iki ay öncesine dayanan bir iş birliğine de ışık tuttu. Büyükelçi Emriye Ormancı, Dominik Cumhuriyeti’nin Bursa Fahri Konsolosu Ömer Aydoğdu ile yaptığı görüşmede, 2025 yılı kutlamaları için Bursa’dan destek taleplerinde bulundu. Bu talep üzerine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, gerekli çalışmaları başlatarak içerisinde Hacivat-Karagöz figürleri ve Bursa'yı tanıtan görsellerin bulunduğu özel bir kargoyu Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla Santo Domingo’ya ulaştırdı.

Bu anlamlı iş birliği sayesinde hem Bursa'nın kültürel mirası tanıtılmış oldu hem de Türk gölge oyunu Dominikli çocuklarla buluşturuldu.