Doruk Sağlık Grubu'ndan kan bağışına destek

Doruk Sağlık Grubu, Kızılay iş birliği ile düzenlediği kan ve kök hücre bağışı kampanyasına Doruk Yıldırım ve Nilüfer Hastaneleri'nin ardından Doruk Özel Bursa Hastanesi'ni de dahil ederek daha fazla bağışçıya ulaşmayı hedefliyor.

SAĞLIK 9.09.2024 16:34:00 0
Doruk Sağlık Grubu

Kampanya kapsamında, hastane personeli, personel yakınları, çevre sağlık kuruluşları ve halkın katılımıyla toplamda 82 ünite kan ve kök hücre bağışı gerçekleştirildi.

Doruk Özel Bursa Hastanesi Tıbbi Biyokimya Uzmanı Dr. Süleyman Sırrı Gökalp, kan ihtiyacı olan hastalara bu hayati ürünleri tedarik etmekte zorlandıklarını belirtti. Gökalp, "İhtiyaç sahiplerine destek olabilmek amacıyla Kızılay’a elimizden gelen desteği veriyoruz. Tüm hastane çalışanlarımız bu konuda yüksek hassasiyet göstererek kampanyaya katılım sağladı. Toplum sağlığı için aynı duyarlılığı tüm halkımızın göstermesi gerekiyor" dedi.

Kızılay Kan Merkezi Organizatörü Burak Lütfü Ümit ise Bursa genelindeki günlük kan ihtiyacının 400 ünite olmasına rağmen gönüllü bağışçılar aracılığıyla toplanan kanın ancak bu ihtiyacın yarısını karşılayabildiğine dikkat çekti. Ümit, mevcut stokların hem kamu hem de özel hastanelerdeki ihtiyaca cevap vermekten çok uzak olduğunu ifade ederek, daha fazla bağışçıya ulaşılması gerektiğini vurguladı. Ümit, Doruk Sağlık Grubu ve çalışanlarının çabalarının diğer kurumlara da örnek teşkil ettiğini belirtti.

 

Bakan Fidan'dan diplomasi trafiği

Büyükçekmece Adliyesi’nde büyük vurgun!

Osmangazi’de engelli bireyler farkındalık için yürüdü

Bizim Ev’in 14. yılı Nilüfer’de kutlandı

Makine sektörü MEEXX Fuarı’nda buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye ekonomisi 21 çeyrektir kesintisiz büyüyor

Başkan Bozbey: Bursa trafiğine nefes aldıracağız

1.2 milyon TL değerindeki 'Tiny house'u çalmıştı...

Hakan Fidan NATO toplantısında Rutte ile bir araya geldi

AK Parti Bursa’dan son kulisler

Kasım enflasyonu 31,1’e geriledi

Ak Parti Bursa ailesi büyüyor

AB’den Rus gazına büyük ambargo

Osmangazi’de engelli yollarını işgal edenlere ceza

İnegöl'e 572 fidanlık yeni koruluk kazandırıldı

Bursa'da 1 milyon 200 bin liralık ‘Tiny House'u çalan şüpheli yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa'yı geride bıraktık

Bursa'da Arap Şükrü Sokağı'nda işgal uyarısı

Nilüfer’in sosyal girişimcilik vizyonuna ‘Altın Pusula’ ödülü

Atış mağduru engelli çocuğun yürek burkan mektubu

Bursa’da otobüslerde güvenlik arttı

Osmangazi’nin Genç Kafeleri rekor ilgi görüyor

“Emekle Büyüyen Sistem: Denetimli Serbestliğin 20 Yıllık Yolculuğu” konuşuldu

Bursa'da kaçak silah imalatı atölyesine operasyon

Marmara Denizi'nin ekolojik yapısı inceleniyor

Bursa'da pizza dükkanına silahlı saldırı

İnegöl’ün en özel anaokulu hizmete başladı

Yıldırım'da nostalji gecesi

Uludağ’da kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı

Nilüfer Belediyespor Eker, nefes kesen maçta galip geldi

Yükleniyor