Downsendromlu bireyler bir günlüğüne kafe işletti

Downsendromlu bireyler bir günlüğüne kafe işletti

GÜNDEM 23.03.2025 00:53:36 0
Downsendromlu bireyler bir günlüğüne kafe işletti
Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’nde engelli bireylerle beraber Genç Kafe’de çalışarak farkındalık oluşturdu.
Osmangazi Belediyesi 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında etkinlik düzenledi. Osmangazi Belediyesi Engelliler Bakım Merkezi’nde bakım hizmeti alan engelli bireyler farkındalık günü etkinliği kapsamında bir günlüğüne Genç Kafe’de baristalık, servis elemanlığı ve kasiyerlik yaptı. Başkan Aydın da etkinliğe katılarak downsendromlu bireylere yardım etti. Genç Kafe’ye gelen müşteriler kahvelerinin engelli bireyler tarafından hazırlanıp sunulmasından büyük mutluluk duydu. İl kez bir kafede çalışma deneyimi yaşayan downsendromlu bireylerin mutluluğu yüzünden okundu.
"Onlar için güzel bir dünya oluşturalım"
Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü etkinliği için Genç Kafe’de olduklarını ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, "İnsanların bir gün değil 365 gün duyarlı olması gereken bir hastalık. Down sendromlu çocuklara, insanlara bu şekilde fırsat verildiğinde kendi becerilerini geliştirmeleri için imkanlar sunulduğunda hayata tutunduklarını, aileleriyle yaşamlarını sürdürmelerinin daha iyi olduğunu biliyoruz. Bütün dünyadaki çalışmalar bunu gösteriyor. Biz de Osmangazi Belediyesi Engelliler Bakım Merkezi’ndeki downsendromlu çocuklar ve onların aileleriyle birlikte bugün bir etkinlik düzenledik. Hem farkındalık oluşturmak hem de onların bu mutluluğuna ortak olmak için bugün Genç Kafe’de birlikteyiz. Umarım farkındalık artar. Onlar için güzel bir dünya oluşturalım çalışma için yeterli olan bireylere bunu sağlıyoruz. Belli bir aşamaya gelen bireyler doğru alanlara yönlendirilirlerse çok başarılı oluyorlar, bu örnekte downsendromlu bireyler de var. İş hayatına katılabilecek yeterlilikte ve onlara uygun işler olduğu zaman iş hayatına katılanlar var. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Bu konuda Osmangazi’de somut adımlar atıyoruz" dedi.

Gemlik Belediye Meclis Üyesi Mustafa Duran, CHP üyeliğinden istifa etti

Bakan Uraloğlu: Türkiye bayramda hava trafiğinde rekor kıracak

Bursa’da çatı katı alevlere teslim oldu

Nilüfer’de kanlı kavganın ardından barış iftarı

Başkan Yılmaz sahur için fırının başına geçti

Büyükşehir’den Odunluk’a güçlü altyapı hamlesi

İlber Ortaylı için anma töreni düzenlendi

Kestel Belediyesi'nden çölyak hastalarına destek

CHP Nilüfer’de Ramazan coşkusu

Şirketlerin Sessiz Kahramanı: Varlık Yönetimi -ServiX

Yıldırım’da Çanakkale ruhu tiyatroyla canlandı

İBB davası tartışma sebebiyle ertelendi

Savaş petrol ve Türkiye’nin Sisifos ekonomisi

Bursa’da kaçak göçmen operasyonu: 14 kişi yakalandı

Osmangazi’de Çanakkale ruhu yüreklere işlendi

Bursa’da otomobil takla attı, şans eseri yaralanan olmadı

Başkan Burkay: TEKNOSAB Lojistik Teknopark stratejik üs olacak

Bozbey’den sahurda tahinli pide ikramı

Bursa'da bayram öncesi otobüs terminallerinde sıkı denetim

İnegölspor hocasıyla yollarını ayırdı

Bursa’da çiftlik yangını: 580 kanatlı hayvan telef oldu

Bursa’da elektrik direğinde feci ölüm

Bozbey iftar sofrasında vatandaşlarla buluştu

Yıldırım’da Ramazan denetimleri sıklaştırıldı

İnegöl yolunda facia saniyelerle atlatıldı

İznik’teki ölümcül kaza kameraya yansıdı

Özgür Özel: Türkiye'yi AB'nin tam üyesi yapacağız!

Savaşın bitmesi için İran'ın iki şartı var!

Nilüfer'de Tohum Takas Şenliği’nde 15 bin paket tohum dağıtıldı

Yıldırım Belediyesi’nden LGS desteği

Yükleniyor

loading