Dündar: “Osmangazi’de Sofralar Ayrı, Gönüller Bir”

Osmangazi Belediyesi, Ramazan ayı boyunca her gün 5 farklı noktada vatandaşlara sıcak yemek dağıtıyor.

BURSA HABER 20.04.2021 12:51:00 0
Dündar: “Osmangazi’de Sofralar Ayrı, Gönüller Bir”

Pandemi nedeniyle yemekleri paket olarak, ya da vatandaşların getirdikleri kaplara koyarak dağıttıklarını söyleyen Başkan Mustafa Dündar, “Osmangazi’de sofralar ayrı, gönüller bir” dedi.

Dünyayı etkisi altına alan salgın nedeniyle geçtiğimiz yıl olduğu gibi, bu yıl da pandemi tedbirleri nedeniyle kalabalık iftar sofraları kurulamıyor. Manevi iklimin en yoğun yaşandığı Ramazan ayında vatandaşları unutmayan Osmangazi Belediyesi, Elmasbahçeler Otoparkı, Eskici Mehmet Dede Aşevi, Somuncu Baba Evi, Soğanlı Kültür Merkezi ile Sakarya Kimsesizler Aşevi'nde her gün 2 bin 500 kişiye 3 çeşit yemek dağıtıyor. Osmangazi Belediyesi’nin 5 merkezde yemek dağıtımı, sokağa çıkma yasağının olmadığı günlerde, 17.00 ve 18.00 saatleri arasında yapılıyor. 

Yaşanan salgın ve kısıtlamalar nedeniyle bu yıl da, vatandaşlarla aynı sofraları paylaşamadıklarını dile getiren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Pandemi kurallarından dolayı bu yıl da ‘Osmangazi’de sofralar ayrı, gönüller bir’. Gönlümüz, iftar sofralarında vatandaşlarımızla birlikte olabilmekten yana. İnşallah, bu yıl pandemi kuralları çerçevesinde geçirdiğimiz son Ramazan olur ve özlediğimiz Ramazanlara kavuşuruz” diye konuştu.

 

Osmangazi Belediyesi olarak bu yıl 5 farklı noktada vatandaşlara yemek dağıtımı gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Dündar, “Osmangazi’nin 5 farklı noktasında günlük 2 bin 500 kişiye iftar yemeği dağıtıyoruz. Bu yıl da, pandemi kuralları çerçevesinde yemekler iftar çadırlarında değil, paket olarak, ya da vatandaşlarımızın yanlarında getirdikleri kaplarına konularak veriliyor. Yemek dışında, Somuncu Baba fırınımızdan her gün 6 bin ekmeği vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Bunun dışında belediyemizde kayıtlı 16 bin vatandaşımıza erzak dağıtımımız da devam ediyor. Bu vesileyle bir kez daha vatandaşlarımızın Ramazan ayını kutluyorum. Allah, tuttuğumuz oruçları kabul etsin” diye konuştu. 

 

Osmangazi Belediyesi 

Kocayayla Şöleni için geri sayım başladı

Gemlik’te korkutan tablo: İlçedeki yapıların yarısı riskli!

Üşümezsoy’dan ‘korkuya gerek yok’, Görür’den ‘itina şart’ uyarısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Karikatür küstahlığını niye savunuyorsun? Özgür git bir göz doktoruna görün”

Alevlere karşı 1.474 müdahale!

Engelliyi boğazından bıçaklayan şüpheli tutuklandı

Savunma sanayisinden 6 ayda 3,6 milyar dolarlık ihracat

Özgür Özel: "Drone ile adalet aranmaz!"

Bursa’da 4.3 büyüklüğünde deprem!

Bursa'da 7 kaçak göçmen ve 1 organizatör yakalandı

Tomruk yüklü TIR ile hafif ticari araç çarpıştı: 1 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Küstahlık edenler hesabını hukuk önünde verecekler”

Özdağ’dan teşkilatına net talimat: “Saraçhane’ye katılmayın!”

Bursa'da peş peşe yaşanan depremlerin ardından uzmanlardan ilk açıklama geldi

Yangına karşı hava ve kara seferberliği!

Bursa’da bir deprem daha meydana geldi!

Tüm hayvan pazarları ikinci bir emre kadar kapatıldı!

Osmangazi’de kreş sayısı 7’ye ulaşıyor

Bursa’da 3,9 büyüklüğünde deprem!

Leman dergisinin karikatürüne Bursa’dan tepki yağdı

Bursa’da konkordato zinciri sürüyor: 4 şirket daha konkordato istedi!

İzmir’de ‘yolsuzluk’ operasyonu; Tunç Soyer ve CHP İl Başkanı da gözaltında

Bursa'da uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kanser hastalarına müjde: 5 akıllı ilaç geri ödeme kapsamında!

Bursa’da 7 araç birbirine girdi

Leman'ın provokasyonuna tepki çığ gibi büyüdü

Borcunu ödemeyen “Lyon” gibi gider!

Gençler, Graffiti Şenliği ile kente renk kattı

A Parti İl Başkanı Fikret Aslan İsmetiye'de yangına müdahale etti

Mustafa Bozbey: “CHP kişisel çıkarların üzerindedir”

Yükleniyor