Dünya gıda kriziyle boğuşurken, Türkiye'de buğday tarlaları yanıyor

Dünya genelinde pandemi ve savaşlar nedeniyle buğday krizi yaşanırken, ülkemizin birçok bölgesinde ise buğday tarlalarının yanma haberleri gelmeye devam ediyor.

ASAYİŞ 23.06.2022 15:02:00 0
Dünya gıda kriziyle boğuşurken, Türkiye

Dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz ve savaşlar nedeniyle, büyük bir gıda krizi kapıda...

2019 yılından beridir dünya genelinde mücadele verilen koronavirüs pandemisi normalleşme dönemine girmişken, bu kez de Rusya Ukrayna arasındaki savaş patlak verdi.

Rusya ve Ukrayna küresel buğday ihracatının yüzde 30'unu karşılarken, aralarında başlayan savaş nedeniyle buğday fiyatları yüzde 42 arttı.

Tüm dünyada yaşanan buğday sıkıntısından dolayı ülkeler elindeki buğdayları ihracata kapatarak, kendi ülkeleri için kullanmak istiyor, bu durumda küresel ölçekte bir buğday krizine sebep veriyor.

Türkiye'de buğday tarlaları yanıyor

Dünya, buğday kriziyle resmen mücadele verirken, Türkiye'nin belirli bölgelerindeki buğday tarlalarının yanması, akıllarda soru işaretine neden oluyor.

Geçtiğimiz hafta ülkemizin 6 farklı bölgesinde çıkan yangınlar bu haftada devam ediyor.

 

Dünya gıda kriziyle boğuşurken, Türkiye de buğday tarlaları yanıyor #1

Batman'da 200 dönüm buğday küle döndü

Geçtiğimiz gün Batman'ın Beşiri ilçesindeki buğday tarlalarında elektrik tellerindeki kıvılcımlardan dolayı çıkan yangında 200 dönüm ekili buğday küle döndü.

Çıkan yangının ardından olay yerine çok sayıda itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri ve vatandaşlar tarafından saatler sonra yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.

Bugün ise ülkemizin gıda üretiminde önemli bir yere sahip olan Trakya bölgesinden üzücü Haber geldi.

Tekirdağ'da 300 dönüm buğday alev alev yandı

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde gene aynı sebepten dolayı yangın çıktı. Buğday tarlalarından geçen elektrik tellerinden çıkan yangından dolayı 300 dönümlük ekili buğday tarlası alev alev yandı.

Yoldan geçtiği sırada tesadüf eseri yangını görüp yetkililere Haber veren Selim Kılıç İHA’ya yaptığı açıklamada, "Bizde yoldan geçerken gördük. Hemen itfaiyeyi arayarak bilgi verdik. Koca bir tarla cayır cayır yanıyor. Hakikatten içler acısı bir durum." ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

700 yıllık Berkuk Kur’an-ı Kerim’i Bursa'da

Nilüfer’de Umut Ormanı büyüyor

Bursa’da 4 katlı apartmanın terası alevlere teslim oldu

İnegöl Belediyesi bayram hazırlıklarını tamamladı

Donald Trump: Sınırsız mühimmat ve bolca zamanımız var

İlber Ortaylı hayatını kaybetti!

Yıldırım’da tarihi yapılar ayağa kalkıyor

Bakan Uraloğlu: Hürmüz Boğazı’nda Türk gemileri güvende

Yenişehir'de üretim ve yatırım dönemi

Kestel’de camiler bayrama hazırlanıyor

Enes Çelik’ten PFDK'ya sert tepki

İran’dan ateşlenen 3. füze etkisiz hale getirildi

Alkole sıkı denetim geliyor

Bursaspor - Muşspor maçına PFDK’dan ceza

Başkan Özdemir: “Nilüfer bir kadın kentidir”

İnegöl’de drift yapan sürücüye 140 bin lira ceza

Başkan Aydın Alacahırka’da vatandaşlarla iftarda buluştu

Ramazan ruhu Gemlik’te paylaşıldı

Bursa’da binanın çatı katı alevlere teslim oldu

Aşevinde skandal: Kavurmadan çıkan çip yarış atı Smart Latch’e ait

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel gözaltına alındı

Bursa’da trafikte korku dolu anlar

Mücteba Hamaney: Bölgedeki ABD üsleri kapatılmalı

Hakan Fidan: “Orta Doğu’daki savaş bir an önce sona ermeli”

Nilüfer’de kulak sağlığı konuşuldu

BTSO Başkanı Burkay: “Asıl güç dayanışma ve birliktedir”

Bursaspor maçı Nilüfer’de dev ekranlarda olacak!

Merkez Bankası'nın rezervlerinde haftalık düşüş!

Yıldırım spor kentine dönüşüyor

Füze tehdidine karşı S-400 neden kullanılmadı?: MSB'den açıklama!

Yükleniyor

loading