Dünya gıda kriziyle boğuşurken, Türkiye'de buğday tarlaları yanıyor

Dünya genelinde pandemi ve savaşlar nedeniyle buğday krizi yaşanırken, ülkemizin birçok bölgesinde ise buğday tarlalarının yanma haberleri gelmeye devam ediyor.

ASAYİŞ 23.06.2022 15:02:00 0
Dünya gıda kriziyle boğuşurken, Türkiye

Dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz ve savaşlar nedeniyle, büyük bir gıda krizi kapıda...

2019 yılından beridir dünya genelinde mücadele verilen koronavirüs pandemisi normalleşme dönemine girmişken, bu kez de Rusya Ukrayna arasındaki savaş patlak verdi.

Rusya ve Ukrayna küresel buğday ihracatının yüzde 30'unu karşılarken, aralarında başlayan savaş nedeniyle buğday fiyatları yüzde 42 arttı.

Tüm dünyada yaşanan buğday sıkıntısından dolayı ülkeler elindeki buğdayları ihracata kapatarak, kendi ülkeleri için kullanmak istiyor, bu durumda küresel ölçekte bir buğday krizine sebep veriyor.

Türkiye'de buğday tarlaları yanıyor

Dünya, buğday kriziyle resmen mücadele verirken, Türkiye'nin belirli bölgelerindeki buğday tarlalarının yanması, akıllarda soru işaretine neden oluyor.

Geçtiğimiz hafta ülkemizin 6 farklı bölgesinde çıkan yangınlar bu haftada devam ediyor.

 

Dünya gıda kriziyle boğuşurken, Türkiye de buğday tarlaları yanıyor #1

Batman'da 200 dönüm buğday küle döndü

Geçtiğimiz gün Batman'ın Beşiri ilçesindeki buğday tarlalarında elektrik tellerindeki kıvılcımlardan dolayı çıkan yangında 200 dönüm ekili buğday küle döndü.

Çıkan yangının ardından olay yerine çok sayıda itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri ve vatandaşlar tarafından saatler sonra yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.

Bugün ise ülkemizin gıda üretiminde önemli bir yere sahip olan Trakya bölgesinden üzücü Haber geldi.

Tekirdağ'da 300 dönüm buğday alev alev yandı

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde gene aynı sebepten dolayı yangın çıktı. Buğday tarlalarından geçen elektrik tellerinden çıkan yangından dolayı 300 dönümlük ekili buğday tarlası alev alev yandı.

Yoldan geçtiği sırada tesadüf eseri yangını görüp yetkililere Haber veren Selim Kılıç İHA’ya yaptığı açıklamada, "Bizde yoldan geçerken gördük. Hemen itfaiyeyi arayarak bilgi verdik. Koca bir tarla cayır cayır yanıyor. Hakikatten içler acısı bir durum." ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

Vincenzo Montella toplanan puanda Fatih Terim ve Şenol Güneş'i geride bıraktı

Bursa’da sahte avukat tuzağı: Göçmenleri dolandırdı

Bursa’da tavuk döner faciası: 25 kişi zehirlendi

Bursa'da bir anlık dalgınlık kazayı getirdi

Bursa’nın Fethi minyatürlerle canlandı

Bursa'da yan bakma tartışması bıçaklı kavgaya dönüştü

Devlet Bahçeli: Yönter’in istifası küskünlük değil

Nilüfer'de Dünya Şiir Onur Ödülü Nisa Leyla’ya verildi

Osmangazi Belediyesi çöp eve müdahale etti

Bursa'da oltalı hırsız camilerde mikrofonları çaldı

Bursa’da arıcılık Büyükşehir’le canlandı

Bursa’da fenalaşan şoför panik yaşattı

Timsah’da tek hedef 3 puan!

Bursa’da felsefe söyleşisine yoğun ilgi

Otobüste şaşkına çeviren kavga: Şoför araya girince ısırıldı

Bursa’da tehlikeli şerit değişimi kazaya yol açtı

Osmangazi’de Dünya Tiyatro Günü Orhan Kemal ile kutlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BlackRock Başkanı Fink'i kabul etti

Bursa'da araç faresi yakayı ele verdi

İnegöl’de yangın faciası

Cevdet Yılmaz: Türkiye barıştan yana

İnegöl’de üniversite ve meslek tanıtım günleri başlıyor

Özgür Özel’den Uşak operasyonuna tepki

Bursa’da uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

İnegöl’de ahşap imalathanesinde iş kazası

Elif Nur Kaplan şampiyon olarak milli takıma seçildi!

Saç ekiminde maksimum verim nasıl alınır?

Bakan Uraloğlu: Akıllı ulaşımda yeni bir dönemi başlatıyoruz

Bursa’da fetih coşkusu: 700 yıllık miras anıldı

Bursa'da Muhsin Yazıcıoğlu için Ulucami'de mevlid okutuldu

Yükleniyor

loading