Dünya nefesini tuttu: SpaceX 4 astronotu uzay istasyonuna gönderdi

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı'nın (NASA) 4 astronotu, Launch Complex 39A'dan SpaceX Falcon 9 roketiyle fırlatılan Crew Dragon uzay aracında altı aylık bir bilim görevi için Uluslararası Uzay İstasyonu'na doğru yola çıktı.

DÜNYA 23.04.2021 13:18:00 0
Dünya nefesini tuttu: SpaceX 4 astronotu uzay istasyonuna gönderdi

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı'nın (NASA) ve ünlü girişimci Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX görevi için nefesler tutuldu. NASA ve SpaceX dört astronotu Crew-2 görevi kapsamında uzaya gönderdi. İkisi ABD'li diğerleri Fransız ve Japon olan astronotlar, Falcon 9 roketinde bulunan Dragon kapsülüyle ISS’e gitmek üzere yola çıktı. Florida eyaletindeki Cape Canaveral Kennedy Uzay Merkezi’nden Falcon 9 roketinde bulunan Dragon kapsülünde ISS’e giden astronotlar; Fransız Thomas Pesquet, Japon Akihiko Hoshide ve ABD’li Shane Kimbrough ile Megan McArthur olduğu belirtildi.Öte yandan, Elon Musk'ın SpaceX'i özel şirket olarak NASA gibi devlet kurumu ile ilk kez bir ortaklık kuruyor.


ASTRONOTLARA ÖZEL MENÜ


Kalkış için kapsülde uzun süre beleyen astronotlar, yaşadıkları stres azaltmak için ‘Taş, Kağıt ve Makas’ oyunu oynadı. Fransız astronot Thomas Pesquet'ın yanında ıstakoz, dana bourguignon, siyah pirinçli morina, yabani mantarlı patates kekleri ve karamelize armutlu bademli tartlar götürdü. Pesquet konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bir Fransız'ı uzaya gönderdiğinizde çok fazla beklenti olur” dedi. ISS’e giden ekibe sadece özel günlerde tüketmek için üç ayrı Fransız aşçılık kurumu menü hazırladı. 


 

AK Parti’li Bayrak’tan CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Dalgıç’a ’Arıtma tesisi’ tepkisi

Yenişehir yolcusunu katladı, yeni seferler yolda!

İneği kamyonetin arkasına bağlayıp sürükledi; o anlar kameraya yansıdı

Doburca’da trafik düzenlemesi: 10 günlük kapanma

Putin ile Trump arasında 1 saatlik kritik görüşme

İmamoğlu'nun 8 yıl 9 aya kadar hapsi istendi!

Meclis kulisinden Bursa’ya müjdeler ve mesajlar

Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı adliyeye sevk edildi!

Bakan Yumaklı: Çeşme'deki yangın kontrol altında

TBMM'de zehirlenme şüphesi: 100'den fazla vekil hastanelik oldu!

Kestel’de su ve tarım yatırımları masaya yatırıldı

CHP'den Karacakaya Restaurant'ın satışına tepki

En düşük emekli maaşı belli oldu

Körfez seferleri başlıyor

Akaryakıta zam geliyor!

Faruk Çelik, Bursa ile anılması eleştirisine ve büyükşehir adaylığı iddiasına ne söyledi?

Balkondan düşen 3 yaşındaki çocuk ağır yaralandı

‘Gemlik merkezdeki sıcak su çıkışları gerilimi artırıp, depremi tetikliyor’

Memur ve emekli zammı belli oldu

Bedelli askerlik ücreti belli oldu

Temmuz ayı kira artış oranı %43,23 oldu!

Haziran ayı enflasyon verileri açıklandı: Yıllık %35,05!

Kocayayla Şöleni için geri sayım başladı

Gemlik’te korkutan tablo: İlçedeki yapıların yarısı riskli!

Üşümezsoy’dan ‘korkuya gerek yok’, Görür’den ‘itina şart’ uyarısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Karikatür küstahlığını niye savunuyorsun? Özgür git bir göz doktoruna görün”

Alevlere karşı 1.474 müdahale!

Engelliyi boğazından bıçaklayan şüpheli tutuklandı

Savunma sanayisinden 6 ayda 3,6 milyar dolarlık ihracat

Özgür Özel: "Drone ile adalet aranmaz!"

Yükleniyor