DÜNYA´NIN EN BÜYÜK BİLİM ŞENLİĞİ BAŞLADI

BAŞIMIZA İCAT ÇIKARACAKLAR.

DÜNYA´NIN EN BÜYÜK BİLİM ŞENLİĞİ BAŞLADI
/kanal16haber.com/2016-5/6/193741398b.mp4
GÜNDEM 6.05.2016 18:52:31 0

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Eskişehir kalkınma ajansı tarafından Bursa Bilim Ve Teknoloji Merkezi´nin ev sahipliğinde milli eğitim bakanlığı Uludağ Teknik Üniversitesi paydaşlığında 5. Türk hava yolları bilim şenliği düzenlendi.

Şenliğe içişleri bakanı Efkan ala, Gençlik Ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç,  Bursa Valisi Münir Karaloğlu Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe protokol üyeleri,çok sayıda davetli ve öğrenci katıldı.

Bilim şenliği saygı duruşu ve istiklal marşı ile start aldı.

Şenlik öncesi ilk olarak kürsüye Uludağ üniversitesi rektörü prof dr Yusuf Ulcay geldi. Ulcay teknolojiye dayalı araştırma kültürünün yaygınlaşmasının yeni Türkiye´nin  en büyük hedeflerinden birisi olduğunu vurguladı.

?´ 67 İLDEN KATILIM SAĞLANDI ?´

Büyükşehir belediye başkanı Recep Altepe ise Bilim şenliğine her geçen yıl katılımın arttığını belirterek şenliğe 67 ilden başvuru yapıldığını söyledi.

?´ ESAS HEDEF ÇOCUKLARI MERAKLANDIRMAK ?´

Bursa Valisi Münir Karaloğlu ise hedeflerinin çocukları meraklı hale getirmek olduğunu söyleyerek Büyükşehir Belediyesi´ne teşekkür etti.

?´ BİLİM ÇALIŞMALARI ARTMAYA BAŞLADI ?´

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise Bursa´da yapılan çalışmaları takdir karşıladıklarını dile getirerek Bilim anlamındaki gayretlerin diğer yıllara oranla arttığını ifade etti.