Durdona cinayetinde zanlının ifadesi ortaya çıktı

Şişli’de çöp konteynerinde parçalanmış halde bulunan Özbekistan uyruklu Durdona Khokimova cinayetinde katil zanlısı D.A.U.T., Durdona’yı eve çağırmaktaki amacının öldürmek olduğunu itiraf etti.

GÜNDEM 27.01.2026 17:25:00 0

Durdona cinayetinde zanlının ifadesi ortaya çıktı

İstanbul Şişli’de 24 Ocak akşamı, çöp konteynerinde başı ve bacakları kesilmiş şekilde bulunan Özbekistan uyruklu Durdona Khokimova cinayetiyle ilgili olarak gözaltına alınan katil zanlısı ve suç ortağının emniyetteki ifadeleri ortaya çıktı. Katil zanlısı D.A.U.T., cinayeti kıskançlık nedeniyle işlediğini itiraf ederek, “Benim Durdona’yı eve çağırmaktaki kastım öldürmekti” dedi.

Olay, Şişli Duatepe Mahallesi Kuyulubağ Sokak’ta meydana gelmiş, polis ekipleri cesedi çarşafa sarılı şekilde bulmuş, yapılan incelemede 37 yaşındaki Khokimova’ya ait olduğu tespit edilmişti. Çalışmalar sonucunda, Khokimova’nın sevgilisi olduğu iddia edilen D.A.U.T. ve suç ortağı G.A.K. gözaltına alındı. Cesede ait diğer parçalar aynı bölgede farklı konteynerlerde bulunurken, olayla bağlantılı olduğu değerlendirilen E.K. isimli bir kişi daha gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen D.A.U.T. ve G.A.K., tutuklanırken bir şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Katil zanlısı D.A.U.T., Türkiye’ye Durdona ile birlikte yaşamak amacıyla geldiğini, TikTok üzerinden tanıştıklarını ve Ocak veya Şubat 2025’te ilişkilerinin başladığını belirtti. İfadelerinde İstanbul’daki ilk buluşmalarını ve birlikte otellere gittiklerini anlattı.

Cinayet günü yaşananları ise D.A.U.T., “Evin kapısını açar açmaz Durdona’nın kafasına ütüyle vurdum. Ardından mutfaktan aldığım bıçakla sırtına dört kez vurduğumu hatırlıyorum. O sırada evde sadece ikimiz vardık” sözleriyle aktardı. Kadının hareketsiz kalmasının ardından arkadaşını aradığını ve cesedi banyoya taşıdığını söyledi. G.A.K.’nın gelmesinin ardından birlikte cesedi parçalayıp çantalara ve çöp poşetlerine koyduklarını anlattı.

D.A.U.T., ceset parçalarını Şişli’ye götürdüklerini, çantaları konteynerlere attıklarını, cinayeti kıskançlık nedeniyle işlediğini ve eve çağırmaktaki amacının öldürmek olduğunu söyledi. Cinayetten sonra Durdona’nın telefonunu üzerlerine aldığını ve ihtiyaç nedeniyle bir yerde attığını belirtti. Cinayet planından G.A.K.’nın haberdar olduğunu ifade etti.

Diğer şüpheli G.A.K. ise cinayete yardım ettiği iddialarını reddederek, “Beni eve çağırdığında her şey olmuştu. Cesedi parçalayıp poşetlere koymuştu, ben yardım etmedim. Sonrasında çağırdığı taksiye binerek çöp atma işlemini gerçekleştirdik” dedi.

Yenişehir’den Bingazi’ye ticaret köprüsü

İnegöl Belediyesi’nden vatandaşlara kritik çağrı

Bursa’nın fethi edebiyatla gelecek nesillere taşınıyor

CHP Nilüfer’den muhtarlarla ortak akıl buluşması

Oktay Yılmaz: Bursa’nın fetih yolculuğu sürüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Afet konutlarında faiz yok, taksitler sabit

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklamalar

Bursa’da Tarihi yapılar için afet provası yapıldı

Başkan Bozbey’den bursalılara tasarruf çağrısı

Bursa'da korkunç olay: 5 yaşındaki çocuk denizde hayatını kaybetti

Başkan Şadi Özdemir’den “Yüksek Teknoloji” vurgusu

Mudanya-Bursa yolunda korkutan çarpışma

Uludağ yolunda kaza: 2 yaralı

Bursa’da çatı yangını paniğe yol açtı

Osmangazi’de tarihi eser ve silah operasyonu

CHP’li belediye başkanı taciz suçlamasıyla tutuklandı

TOKİ Bursa kura çekilişi hangi tarihte yapılacak?

Akın Gürlek Adalet Bakanı, Mustafa Çiftçi İçişleri Bakanı oldu

AK Parti Genel Merkez yöneticisinden Bozbey iddialarına net yanıt: “İki taraf da istemiyor!”

Türk helikopteri GÖKBEY Körfez’e açılıyor

'Gürültü' iddiasıyla öldürülen Emir Baki davasında ağırlaştırılmış müebbet cezası!

TÜİK açıkladı! İşte boşanmanın en az ve en yüksek olduğu şehirler

İnegöl’de iki otomobil çarpıştı: 1 yaralı

Kestel Belediyesi minikleri sevgiyle karşılıyor

İnegöl Belediyesi’nden temiz şehir seferberliği

Tarihi hanlarda yeni düzenleme

Silahını temizlerken şehit olan polisimiz son yolculuğuna uğurlandı

Bakan Yumaklı: 2,3 milyar ton gıda israf ediliyor

Yıldırımlı çocuklara ücretsiz tiyatro keyfi

Bursa merkezli uyuşturucu operasyonu: 102 gözaltı

Yükleniyor