Edirneli kursiyerler şehitler için hatim okudu

Edirneli kursiyerler şehitler için hatim okudu

GÜNDEM 15.01.2024 15:01:44 0
Edirneli kursiyerler şehitler için hatim okudu
Edirne Halk Eğitim Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Kur’an-ı Kerim okuma ve öğrenme kursunda, Pençe-Kilit operasyon bölgesinde şehit olan askerler ve vatan uğruna hayatını kaybeden tüm şehitler için hatim duası okundu.
Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün paylaşımı sonrası tüm yurtta olduğu gibi Edirne’de de şehitler için harekete geçildi. Halk Eğitim Merkezi tarafından Edirne Valiliği Sosyal Hizmet Merkezi Umurbey Ek Hizmet Binası’nda açılan kursa katılan kadınlar, şehitler için tek yürek oldu. Her hafta Cuma günü şehitler için Kur’an okuyup bağışlayan kursiyerler, yapılan çağrıya da duyarsız kalmadı. Hem evlerinde hem de kurs merkezinde Kur’an-ı Kerim öğrenmek için çalışma yapan kadınlar, şehitler için ellerini semaya açtı.

"Son günlerde kaybettiğimiz evlatlarımız için de bugün hatime başladık"
Halk Eğitim Merkezi Kur’an-ı Kerim okuma ve öğretme usta öğreticisi Nur Biçerer, "Biz burada kursiyerlerimizle her cuma Kur’an okuyoruz. Ama son günlerde kaybettiğimiz evlatlarımız için de bugün hatime başladık. Ay sonuna kadar okumaya devam edeceğiz. Anne babalar olarak bizler de çok üzgünüz. Rabbim artık devletimizin milletimizin üzerinden bu kirli elleri çeksin, onlara fırsat vermesin. Herkes evlerinde de okumaya devam ediyor. Burada kursumuzda da Yasin okuyup bağışlıyoruz" dedi.
Kursiyerlerden Selam Kasal, "Her hafta cuma günü şehitlerimiz için dua ediyoruz. Hatimlerimiz oluyor. Bu son yaşanan olaylarda şehit olan askerlerimiz için çok üzgünüz. Kursumuzda dua edip bağışlıyoruz" diye konuştu.
12 Ocak 2024 tarihinde Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde bir üs bölgeye sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada 9 kahraman asker şehit olmuş, 4 asker ise yaralanmıştı.

Nilüfer’de belediye güvenceli dönüşüm başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Asrın felaketinde milletçe ayağa kalktık

Nilüfer’in yeni kentsel dönüşüm modeli: Rant değil yaşam

Bursaspor’da Tunahan Ergül ile yollar ayrıldı

Bursa afetlere hazırlanıyor

Başkan Yılmaz'dan Umman'da önemli temaslar

Bakan Kurum: Türkiye Yüzyılı tarihe yazılacak

6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Bursa’da sessiz yürüyüş

Epstein'in geride bıraktığı mal varlığı ortaya çıktı!

Pakistan’da cuma namazında camiye saldırı

AFAD duyurdu: Erzincan Kemah’ta 4.9 büyüklüğünde deprem

Milli yüzücü Defne Kurt’tan tarihi başarı

Bursa'da 6 Şubat için miniklerden duygu dolu anma

Mustafa Er: Sahada disiplinli ve güçlü bir Bursaspor olacak

İnegöl’de kaçan sürücü kameralardan yakalandı

Büyükşehir’den Çalı Yolu’na modern dokunuş

Bursa tekstili Paris'te dünyaya açıldı!

Süper Lig’de 21. haftanın hakemleri açıklandı

Başkan Taban: İnegöl’de tarımın geleceğini inşa ediyoruz

Bursa'da komiserin heimlich manevrası hayat kurtardı

9 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs Bursa’da yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bugün Allah’ın izniyle bu işin altından kalktık

Osmangazi Belediyesi 6 Şubat’ı dualarla andı

Yurtdışı alışverişte yeni şartlar!

Asrın felaketinin 3. yıldönümü!

İnegölspor formaları çocuklarla buluştu

Başkan Erol’dan 6 şubat mesajı

AK Partili ilçe başkanından tepki

TCMB rezervlerinde tarihi seviye

Bursaspor Isparta deplasmanına hazırlanıyor

Yükleniyor