Efkan Ala'dan Yeniden Refah Partisi'ne sert tepki

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakı'nda yer almadığını açıkladı.

Efkan Ala
BURSA HABER 9.03.2024 10:24:00 0

AK Parti Genel Başkanvekili ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, Bursa'da partisinin Kestel ve Gürsu ilçe belediye başkan adaylarının proje tanıtım toplantılarına katıldı. Toplantılarda yaptığı konuşmalarda önemli açıklamalarda bulunan Ala, Cumhur İttifakı'nın önemini vurguladı ve Yeniden Refah Partisi'nin ittifakta yer almadığını açıkladı.

Efkan Ala: Cumhur İttifakı ülke menfaatini önceler

Ala, Cumhur İttifakı'nın ülke menfaatini ve Türkiye'nin dünyadaki yerini her şeyin önünde tuttuğunu söyledi. "Cumhur İttifakı kendi menfaatini değil, Türkiye'nin menfaatini önceler." diyen Ala, ittifakın Balkanlar'da da güçlü bir ses duyurmak istediğini kaydetti.

Yeniden Refah Partisi'nin ittifakta yer almadığını açıklayan Ala, "Buranın dışında Cumhur İttifakı yok. Yeniden Refah Partisi artık Cumhur İttifakı içerisinde değildir. Bunun böyle bilinmesi gerekir." dedi. Ala, bazı kişilerin kafaları karıştırmak istediğini ancak bunun gerçekle alakası olmadığını vurguladı.

Kestel'de Ferhat Erol'a tam destek

AK Parti'nin 85 milyona hitap ettiğini ve Türkiye'nin sesini gür çıkarmak istediğini belirten Ala, "Bizim hesabımız ufak tefek hesap değil, Türkiye'nin sesi gür çıksın istiyoruz." diye konuştu. Ala, Türkiye'yi dünyanın en gelişmiş 10 ülkesi arasına sokmanın boynumuzun borcu olduğunu da sözlerine ekledi.