Ege ve Akdeniz'de büyük tatbikat: 87 gemi ve 27 uçak yer alacak

Milli Savunma Bakanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın planlı tatbikatlarından Mavi Vatan-2021 Tatbikatı'nın, 25 Şubat-7 Mart arasında Ege Denizi ve Akdeniz’de yapılacağını duyurdu.

GÜNDEM 22.02.2021 19:35:00 0
Ege ve Akdeniz

Milli Savunma Bakanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın planlı tatbikatlarından Mavi Vatan-2021 Tatbikatı'nın, 25 Şubat-7 Mart arasında Ege Denizi ve Akdeniz’de yapılacağını duyurdu.
Tatbikatla Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı karargah, birlik ve gemilerin hazırlık durumları değerlendirilecek. 

Görev grubu seviyesinde temel harekat nevilerinin denenmesi, deniz harekatı ve müşterek harekat taktiklerine yönelik yeteneklerin geliştirilmesinin de hedeflendiği tatbikatta, diğer kuvvet komutanlıkları ile müşterek çalışabilirlik usullerinin ve karşılıklı destek imkan kabiliyetlerinin denenmesi ile unsurların harbe hazırlık seviyelerinin yükseltilmesi amaçlanıyor.

87 gemi, 27 uçak ve 20 helikopter yer alacak

Tatbikatta, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 82 gemi, 5 deniz karakol uçağı, 12 deniz helikopteri ile İnsansız Hava Araçları, Amfibi Deniz Piyade Birlikleri ve SAT/SAS görev timleri, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan genel maksat ve taarruz helikopterleri, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan, F-16, F-4 ve HİK (Havadan İhbar ve Kontrol) uçakları, Jandarma Genel Komutanlığı'ndan arama kurtarma unsurları, Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan ise S/G botları olmak üzere toplam 87 gemi, 27 uçak ve 20 helikopter yer alacak.

İnsansız Hava Araçları'nın, deniz harekat alanında operatif ve taktik seviyede kullanımının sağlanacağı tatbikatta, gerçek harekat ortamının oluşturulması maksadıyla, yüksek süratli insansız araçların hedef olarak kullanılacağı su üstü ve hava savunma atışları yapılacak.

Fabrikanın altıncı hissi: Geleceği öngören akıllı fabrikalar

İşte yeni Kocayayla!

Yıldırımlılar tiyatroda buluştu

Atlas Çağlayan'ın ailesine savcılık tarafından koruma talep edildi

Bursa’da uyuşturucuya karşı eğitim

İnegöl Belediyesi çözüm merkezi’nden 260 bin çağrıya yanıt

İnegöl’de iş kazası: 1 işçi ağır yaralı

Bakan Şimşek: Enflasyon düşüş eğilimini sürdürüyor

Özgür Özel ile Arıkan Ankara’da bir araya geldi

Bursaspor’dan taraftara uyarı: Dolandırıcılara dikkat

Hakan Fidan: Avrupa Birliği'ne katılın diye yalvaracaklar

Osmangazi Belediyesi Sarıalan’da çocuklara renkli kış etkinliği düzenledi

Sapanca’da tartışma cinayetle bitti

İstanbul Bağcılar’da şüpheli zehirlenme: 3 ölü 1 ağır yaralı

Antalya Büyükşehir’e yolsuzluk soruşturmasında iddianame hazır

Dağ havası lüks, karın bedeli ağır

Diyarbakır Emniyeti önündeki EYP saldırısına 13 gözaltı

TÜİK: Hizmet sektöründe güven yükseldi

Büyükşehir'de güç birliği mesajı

Bursa’da kuyu temizliği can aldı

Bursaspor’da yeni hoca belli oldu

Yeşil-Beyazlılar evinde 3 golle kazandı

Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın şehadetinin üzerinden 25 sene geçti

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletimize söz verdik, sözümüzü yerine getirdik

Başkan Bozbey’den Bursaspor’a tam destek

Uğur Mumcu, Bursa’da 33. yılında unutulmadı

İnegöl’de depo kazası: İşçi demirlerin altında kaldı

Uludağ'da hafta sonu yoğunluğu

Ereğli’de TIR ile otomobil çarpıştı: 2 can kaybı

Gençler Büyükşehir desteğiyle KPSS’ye hazırlanıyor

Yükleniyor