Ege ve Akdeniz'de büyük tatbikat: 87 gemi ve 27 uçak yer alacak

Milli Savunma Bakanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın planlı tatbikatlarından Mavi Vatan-2021 Tatbikatı'nın, 25 Şubat-7 Mart arasında Ege Denizi ve Akdeniz’de yapılacağını duyurdu.

GÜNDEM 22.02.2021 19:35:00 0
Ege ve Akdeniz

Milli Savunma Bakanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın planlı tatbikatlarından Mavi Vatan-2021 Tatbikatı'nın, 25 Şubat-7 Mart arasında Ege Denizi ve Akdeniz’de yapılacağını duyurdu.
Tatbikatla Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı karargah, birlik ve gemilerin hazırlık durumları değerlendirilecek. 

Görev grubu seviyesinde temel harekat nevilerinin denenmesi, deniz harekatı ve müşterek harekat taktiklerine yönelik yeteneklerin geliştirilmesinin de hedeflendiği tatbikatta, diğer kuvvet komutanlıkları ile müşterek çalışabilirlik usullerinin ve karşılıklı destek imkan kabiliyetlerinin denenmesi ile unsurların harbe hazırlık seviyelerinin yükseltilmesi amaçlanıyor.

87 gemi, 27 uçak ve 20 helikopter yer alacak

Tatbikatta, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 82 gemi, 5 deniz karakol uçağı, 12 deniz helikopteri ile İnsansız Hava Araçları, Amfibi Deniz Piyade Birlikleri ve SAT/SAS görev timleri, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan genel maksat ve taarruz helikopterleri, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan, F-16, F-4 ve HİK (Havadan İhbar ve Kontrol) uçakları, Jandarma Genel Komutanlığı'ndan arama kurtarma unsurları, Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan ise S/G botları olmak üzere toplam 87 gemi, 27 uçak ve 20 helikopter yer alacak.

İnsansız Hava Araçları'nın, deniz harekat alanında operatif ve taktik seviyede kullanımının sağlanacağı tatbikatta, gerçek harekat ortamının oluşturulması maksadıyla, yüksek süratli insansız araçların hedef olarak kullanılacağı su üstü ve hava savunma atışları yapılacak.

Bursa’da hayvancılık için ortak adım

Bülent Arınç’tan dikkat çeken sözler

Nilüfer’de annelere ücretsiz ulaşım desteği

Yenişehir ve Bingazi arasında kardeşlik protokolü

İnegöl'de Nöbetçi Kitaphaneler 6 yılda 816 bin kişiye ulaştı

İkinci kattan düşen kadın hastaneye kaldırıldı

Bursa'nın fethinin 700. yılına anlamlı yarışma

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Yüzyılı için durmadan çalışacağız

İnegöl’de metal atölyesinde iş kazası

Tutuklanan CHP'li Hasbi Dede görevden uzaklaştırıldı!

Enes Batur havaalanında gözaltına alındı

Büyükşehir'den gece gündüz yol mesaisi

Melis Sena Yılmaz Nilüfer’de öğrencilerle buluştu

TCMB 2026 enflasyon tahminini yükseltti

Bursa-Ankara yolunda feci kaza

Osmangazi Belediyesi GUHEM’de çocukları bilimle buluşturdu

Temu’dan yeni modelle yurt dışı alışveriş

İnegöl'de "dur" ihtarından kaçış pahalıya patladı!

1.12 promil alkollü çıktı, suçu kabul etmedi

Bursa’da pazar hırsızı kıskıvrak yakalandı

Osmangazi’de balıkçı dükkanında yangın

Mecliste bu sefer yumruklar konuştu: Kavga fotoğraf karelerinde

DEM Parti'den yeni açıklama: Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ederiz

Meclis’te yumruklu kavga: Vekiller birbirine girdi

Başkan Erol gençlerle bir araya geldi

13 yıl 6 ay hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Kabinede devir teslim töreni

Yenişehir’den Bingazi’ye ticaret köprüsü

İnegöl Belediyesi’nden vatandaşlara kritik çağrı

Bursa’nın fethi edebiyatla gelecek nesillere taşınıyor

Yükleniyor