EĞİTİM SEN TEKZİP METNİ

EĞİTİM SEN TEKZİP METNİ

EĞİTİM SEN TEKZİP METNİ
GÜNDEM 24.10.2014 18:28:17 0

Muhatap tarafından 24.09.2014 tarihli www.kanal16.com.tr internet adresinde yayınlanan ?EĞİTİM SEN ? İN ?İMAM HATİP ? HAZIMLIZLIĞI ? başlıklı haberde , İnegöl?de Eğitim Sen üyeleri tarafından bakanlık politikalarının protesto edilmesi bahanesi ile imam hatip okullarına zorla yerleştirildiği iddiasında bulunulduğu ve imam hatip okullarından duyulan rahatsızlığın yüksek sesle dile getirildiği zan altında bırakır bir üslup ile habere konu edilmiştir.

Oysa İnegöl Temsilciliği tarafından Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası Genel Merkezi?nin aldığı karar uyarınca 24 Eylül ?de ülke genelinde yapılan greve katılınmış ve yine genel merkez tarafından belirlenmiş basın açıklaması metni İlçe Temsilcisi tarafından okunmuştur.

İlgili grev kararı ? AKP Hükümetinin eğitime , eğitim ve bilim emekçilerine yönelik saldırılarına dur demek ve bir kez daha uyarmak için , öğretmene rotasyon , kadrolaşma , performans , anadilinde eğitim hakkını kullandırmama , özel okullara kaynak aktarma , eğitimdeki dinselleştirme , güvencesiz , kuralsız ve angarya çalışma , üniversitelerdeki akademik özgürlüğü ortadan kaldıran uygulamaları karşısında taleplerimizi gerçekleştirmek amacıyla ? alınmış olup bu hususların tümü de açıklama metninde vurgulanmıştır.

Ancak ilgili haber başlığı ve metin içeriği , sendikamız ve açıklamaya katılan üyelerimizi hedef göstererek hakaretamiz ifadelerde bulunmaktadır. Açıklamamız eğitimin gelmiş olduğu tüm duruma ilişkin olup eğitimin dinselleştirilmesi ; yine TEOG sınavı sonucunda zorunlu okul tercihleri yaptırılması da bu durumun bir parçasıdır. Tüm bu nedenlerle genel talepler ile yapılan grev ve basın açıklamasının İmam Hatip Hazımsızlığı olarak nitelendirilmesi , haber alma özgürlüğünün engellenmesine sebebiyet vermektedir. Yine görsel haber kısmında da açıklama metninin sadece birkaç satırlık bölümünün konulmuş olması da yapılan haberin objektiflik taşımadığını gözler önüne sermektedir.