Eğitimde ikinci dönem heyecanı başladı

20 milyondan fazla öğrenci için ikinci dönem başladı. LGS ve YKS sınavları bu dönemde gerçekleştirilecek. İkinci dönem ara tatili 5 Nisan'da başlayacak. 2023-2024 eğitim-öğretim yılı 14 Haziran'da sona erecek.

EĞİTİM 5.02.2024 09:51:00 0
Eğitimde ikinci dönem heyecanı başladı

2023-2024 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi başladı. 2 haftalık yarıyıl tatilinin ardından 20 milyondan fazla öğrenci bugün yeniden ders başı yaptı. İkinci dönem, ortaokul ve lise son sınıf öğrencileri için sınav heyecanıyla geçecek. 1 Şubat'ta başlayan YKS başvuruları 26 Şubat'a kadar devam edecek.

20 Milyondan Fazla Öğrenci Ders Başı Yaptı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yarıyıl tatilinde öğrencilere ödev verilmeyeceğini açıklaması, öğrencilere keyifli bir tatil imkanı sundu. Öğrenciler de bu imkanı değerlendirerek bol bol dinlendi ve yorgunluklarını attı. Dinlenmiş ve enerji dolu bir şekilde ikinci döneme başlayan öğrenciler, yeni bilgiler edinmek ve hedeflerine ulaşmak için büyük bir istekle derslerine sarılacak.

Sınav Heyecanı Başladı: LGS ve YKS Tarihleri Belli Oldu

İki aylık yoğun bir çalışma temposunun ardından ikinci dönem ara tatili 5 Nisan'da başlayacak. 15 Nisan'da tekrar ders başı yapacak olan öğrenciler, 8'inci ve 12'nci sınıflar için yaklaşan sınavlara odaklanacak.

LGS, 2 Haziran Pazar günü yapılacak. YKS ise 8 ve 9 Haziran'da iki oturum halinde gerçekleştirilecek. 1'inci oturum olan Temel Yeterlilik Testi 8 Haziran Cumartesi günü, Alan ve Yabancı Dil Yeterlilik Testleri ise 9 Haziran Pazar günü uygulanacak. Sınav sonuçları 17 Temmuz'da açıklanacak.

2023-2024 eğitim öğretim yılı 14 Haziran Cuma günü sona erecek. 2024-2025 eğitim öğretim yılı ise 9 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Öğrenciler, kalan iki ayda yoğun bir şekilde çalışarak hedeflerine ulaşmaya çalışırken, yaz tatili için de geri sayımı başlatmış oldu.

Bursa’ya şehit ateşi düştü

MSB: TSK'ya ait kargo uçağı düştü

Bursa'nın ruhu notalarda!

İmamoğlu için 828 yıldan 2352 yıla kadar hapis cezası istendi

3900 sayfalık iddianamede 402 şüpheli var

AK Parti Yıldırım'dan 71 mahallede danışma meclisi

“Bursa’nın gönlünde iz bırakan Hikmet Şahin rahmetle anılıyor

Bahçeli: "Cumhur İttifakı'nın kaderi, milletin kaderi ve devletin bekasıdır"

Yüzyılın konut projesi’ne rekor başvuru: İlk günde 936 Bin 159 kişi

Bursa'da tavuk pilav yiyen 11 tarım işçisi zehirlendi

KKTC Cumhurbaşkanı ilk ziyaretini Türkiye'ye yapacak

Bir devrimcinin ardından 87 yıl geçse de

ATIŞ Yapı'nın tüm şirketlerine kayyum atandı: TMSF'den açıklama!

Yıldırım’da Türk halk müziği rüzgârı esti

İnegöl’den Cenon’a dostluk köprüsü

Ortaokul öğrencileri, Atatürk’ü özel koreografiyle andı

CHP’nin kurultay davasında gerekçeli karar açıklandı

Başkanlar Atatürk'ü andı!

Bursalılar gece depremle uyandı

İznik Gölü'nde tek seferde 21 ton gümüş balığı yakalandı

Bursa'da rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında 2 tutuklama

Büyükşehir Ata'nın huzurunda

Bursaspor, Gebzespor karşısında puansız ayrıldı

Gençler Ata'nın huzurunda

Türkiye’de İlk: Lise öğrencileri tercihten önce üniversiteli oluyor

Türkiye’nin 3. Astronotu Gökhan Erdem uzay deneyimini GUHEM’de öğrencilerle paylaştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Devlet Bahçeli ile aramızda herhangi bir sıkıntı söz konusu değil"

Suriye'ye kaç kişi döndü?

Balıkesir Sındırgı’da deprem: Bursa ve çevre iller de sallandı

Yüzyılın konut projesi'ne yoğun ilgi: Başvurular yarın başlıyor

Yükleniyor