Eğitimde ‘Osmangazi’ Farkı

Pandemi sürecinde öğrencilere mağduriyet yaşatmamak için önemli çalışmalara imza atan Osmangazi Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen okullarda 8 bin 670 öğrenciye tablet ve kırtasiye malzemesi dağıttı.

19.11.2020 14:35:00 0
Eğitimde ‘Osmangazi’ Farkı

Osmangazi Belediyesi, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında uzaktan eğitim alan öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak için başlattığı eğitim seferberliğini sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ‘500 bin öğrenciye ücretsiz tablet’ müjdesinin ardından Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile eğitime destek işbirliği protokolü imzalayan Osmangazi Belediyesi, 8 ve 12. sınıflarda eğitim gören ihtiyaç sahibi öğrencilere tabletin yanı sıra kırtasiye malzemesi dağıttı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen okullarda gerçekleştirilen yardım faaliyetleri kapsamında bugüne kadar 8 bin 670 öğrenciye destek verildi. Ayrıca, Osmangazi Belediyesi’nin Bilgi Evleri de uzaktan eğitim süresince EBA erişim noktası olarak hizmet veriyor. Hüdavendigar, Emek ve Mehmet Akif Bilgi Evleri’nde açılan bilgisayar sınıflarında öğrenciler, EBA üzerinden derslerini takip edebilecek. Yeni Covid-19 tedbirleri kapsamında eğitim-öğretimin yılsonuna kadar online devam etmesi kararıyla birlikte EBA’ya ulaşmak isteyen öğrenciler Bilgi Evleri’nden faydalanabilecek.

Bu arada Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Şırnak’ta görev yapan Bursalı öğretmen Burcu Dayan’ın öğrencileri için kendisinden talep ettiği ihtiyaçlara kayıtsız kalmadı. Başkan Dündar’ın talimatıyla hazırlanan kırtasiye malzemesi, çanta, kitap ve oyuncaklar, Şırnak Merkez Şehit Mehmet Cumur İlkokulu’na gönderilerek Bursa ve Şırnak arasında eğitim kardeşliği kuruldu.

 

DÜNDAR: “TÜM İMKANLARI SEFERBER ETTİK”

 

Uzaktan eğitim süresince öğrencilerin derslerinden geri kalmaması için ellerinden gelen desteği verdiklerini belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Belediye olarak tüm imkanlarımızı seferber ederek, Milli Eğitim Bakanlığı’nın uzaktan eğitim çalışmasına destek veriyoruz. Osmangazi Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle imkanı olmayan öğrencilere tablet dağıtıyoruz. Öğrencilerimizin güvenli bir şekilde evlerinde eğitimlerini sürdürebilmeleri adına üzerimize düşeni yapacağız. Bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

 

Osmangazi Belediyesi

MHP Lideri’nden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a doğum günü jesti

Erkan Aydın iftar sofralarında halkla buluştu

Uludağ yolu zincirsiz araçlara kapalı

Kestel’de çocuklar geleceğe hazırlanıyor

Nilüfer Belediyesi’nden yol açma ve tuzlama çalışmaları

Sarı-kırmızılılar son 16’da İngiliz devleriyle eşleşecek

Bakan Gürlek’ten suça sürüklenen çocuklar mesajı

Yıldırım’da iftar ve sahur hizmeti 5 bin aileye ulaştı

AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen’in acı günü

Uludağ dünya kayakçılarını ağırlayacak

Bursa gıda sektöründen uzak pazarlara yakın markaj

Bursa’da hastane yemekhanesinde yangın paniği

Bursa beyaza büründü: Sabah saatlerinde kar sürprizi

Gürsu’da Ramazan bereketi aynı sofrada paylaşıldı

Yenişehir Belediyesi’nden can dostlara dev yatırım

AK Parti’den Erdoğan’a doğum günü jesti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 72. doğum günü! Siyasilerden kutlama mesajları geldi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan “Kabe’de Hacılar” ilahisine tebrik

Bakan Gürlek’ten sosyal medya düzenlemesi açıklaması

İran’dan kritik NOTAM kararı

Başkan Erol: Kapı kapı, gönül gönül çalışıyoruz

Özel okullara fahiş fiyat soruşturması: 19 kurum incelemede

Bursaspor PFDK’ya sevk edildi

İnegöl Belediyesi yanlış algı oluşturan paylaşımlara karşı hukuki süreç başlattı

Nilüfer’de anneler için “Anne Taksi” uygulaması büyük ilgi gördü

BTSO Meclisi Bursa Business School’da toplandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ramazan coşkusunu ve milli değerleri vurguladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: F-16 kazası bizi derinden üzdü

Burhanettin Duran: Afrika Boynuzu’nun güvenliği bizim için öncelik

Görele’de taciz skandalında yeni gelişme

Yükleniyor