Eğitimden üretime BUSMEK farkı

Bursa’da 2006 yılında faaliyete başlayan Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Merkezi, nitelikli iş gücünün üretime kazandırılmasıyla eğitim ve emeğin istihdama dönüştüğü önemli bir merkez haline geldi.

EĞİTİM 19.04.2021 14:59:00 0
Eğitimden üretime BUSMEK farkı

Lise ve üniversiteye hazırlanan gençlere eğitim desteğinden nitelikli iş gücü yetiştirilmesine sağladığı katkılar nedeniyle Halk Üniversitesi olarak anılan BUSMEK, tüm yönleriyle meclis üyelerine anlatıldı. Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan Ayı toplantısının ilk oturumunda Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Aynur Tezgör, meclis üyelerine BUSMEK’in çalışmaları hakkında sunum yaptı. Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürlüğü’ne bağlı BUSMEK, Ana Kucağı Çocuk Eğitim Merkezi, BADEM (Bursa Aile Danışmanlık ve Eğitim Merkezi) ve YKS Hazırlık projelerinin genel faaliyetleri ve ücretsiz hizmetleri anlatan Tezgör, “15 yıldır BUSMEK eğitimlerimizle vatandaşlarımıza mesleki ve sanatsal alanlarda 10 ilçede, 26 farklı mekanda yüzlerce branşta eğitim veriyoruz. Ana Kucağı Çocuk Eğitim Merkezlerimizde 12 farklı noktada 4-6 yaş çocuklarımıza okul öncesi eğitimler veriyoruz. BADEM bünyesinde de çocuk, ergen, yetişkin, çift ve aile danışmanlığı olmak üzere her yaş grubundan vatandaşımıza psikolojik danışmanlık hizmetleri sunuyoruz. Ayrıca BUSMEK bünyesinde gerçekleştirdiğimiz YKS hazırlık kurslarımız ile de gençlerimizin geleceğine yön vermesine katkıda bulunuyoruz.  Vatandaşlarımıza ve kursiyerlerimize sunduğumuz tüm bu hizmetleri ücretsiz bir şekilde sunduğumuz için ailelere sosyal fayda sağlamış oluyoruz” diye konuştu.

Ayrıca meclis salonu girişinde hazırlanan mini sergi ile ebru, çini, hüsnühat, tezhip, şiş örgü, deri aksesuar, boncuk takı gibi bazı branşlarda kursiyerlerin ürettiği ürünler sergilenerek meclis üyelerinin beğenisine sunuldu. Sergiyi gezen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, tüm BUSMEK eğitmenlerine ve kursiyerlere, emekleri için teşekkür etti.

BUSMEK, Ana Kucağı, BADEM, Sınava Hazırlık Merkezleri stantlarında da personel tarafından, yürütülen çalışmalar hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Bursa İpeği Yeniden Hayat Buluyor Projesi kapsamında, Umurbey İpek Üretim ve Tasarım Merkezi’nden gelen usta öğreticiler, ipek kozaların nihai ürüne varıncaya dek olan tüm aşamaları hakkında bilgiler verdi. Ayrıca tepme mancınık ve ipek halı dokuma canlı performansları ile meclis üyelerine Bursa İpeğini yakından izleme fırsatı sundular.   

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Dışişleri’nden Orta Doğu’daki Türk vatandaşları için açıklama

Bursa’da hafta sonu uyarısı

Eşini sokak ortasında öldüren katilin ifadesi ortaya çıktı

Mudanya’da sürücülere hız uyarısı ve kimlik kontrolü

Saç simülasyonu yaptırmadan önce bilmeniz gerekenler

Beton meydandan Kent Lokantası’na Osmangazi’deki dönüşüm

İletişim Başkanlığı'ndan dijital dezenformasyona karşı adım

TFF’den 2026-2027 sezonu tarihleri açıklaması

Nilüfer’de kardeşlik sofrası kuruldu

Gürlek: Sosyal medyadaki sapkın akımlara yasal fren geliyor

Büyükşehir’in iftar sofrası Harmancık’ta kuruldu

Akaryakıta çifte zam

Gürsu’da ulaşımı rahatlatan çalışma

Çınarcık suyu Görükle ve Mudanya’ya ulaşıyor

Uludağ’da tilkiye çarpan sürücü kaçtı

Kaçak tiny house’lara İznik Belediyesi’nden müdahale

25 yıl hapis cezası bulunan firari Gemlik’te yakalandı

Bursa’da cadde ve bulvarlara yeşil dokunuş

Başkan Aydın 700 günlük hizmet raporunu açıkladı

İnegöl’de jandarmadan tarihi eser baskını

Bakan Memişoğlu: Tütünle mücadelede önemli mesafe katettik

Bakan Fidan, Azerbaycanlı mevkidaşı Bayramov ile görüştü

Merkez Bankası rezervleri 210 milyar doları aştı

Beşiktaş-Galatasaray maçının hakemi Ozan Ergün oldu!

Başkan Oktay Yılmaz gazilerle iftar yaptı

Fransız üsleri geçici olarak ABD uçaklarına açıldı

Nilüfer Belediyesi kaçak depoyu yıktı

İnegöl’de elini makineye kaptıran işçi hastaneye kaldırıldı

Yıldırım’da bin 39 sentetik hap ele geçirildi

Büyükşehir Gürsu’nun altyapısını yeniliyor

Yükleniyor