Eğitimden üretime BUSMEK farkı

Bursa’da 2006 yılında faaliyete başlayan Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Merkezi, nitelikli iş gücünün üretime kazandırılmasıyla eğitim ve emeğin istihdama dönüştüğü önemli bir merkez haline geldi.

EĞİTİM 19.04.2021 14:59:00 0
Eğitimden üretime BUSMEK farkı

Lise ve üniversiteye hazırlanan gençlere eğitim desteğinden nitelikli iş gücü yetiştirilmesine sağladığı katkılar nedeniyle Halk Üniversitesi olarak anılan BUSMEK, tüm yönleriyle meclis üyelerine anlatıldı. Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan Ayı toplantısının ilk oturumunda Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Aynur Tezgör, meclis üyelerine BUSMEK’in çalışmaları hakkında sunum yaptı. Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürlüğü’ne bağlı BUSMEK, Ana Kucağı Çocuk Eğitim Merkezi, BADEM (Bursa Aile Danışmanlık ve Eğitim Merkezi) ve YKS Hazırlık projelerinin genel faaliyetleri ve ücretsiz hizmetleri anlatan Tezgör, “15 yıldır BUSMEK eğitimlerimizle vatandaşlarımıza mesleki ve sanatsal alanlarda 10 ilçede, 26 farklı mekanda yüzlerce branşta eğitim veriyoruz. Ana Kucağı Çocuk Eğitim Merkezlerimizde 12 farklı noktada 4-6 yaş çocuklarımıza okul öncesi eğitimler veriyoruz. BADEM bünyesinde de çocuk, ergen, yetişkin, çift ve aile danışmanlığı olmak üzere her yaş grubundan vatandaşımıza psikolojik danışmanlık hizmetleri sunuyoruz. Ayrıca BUSMEK bünyesinde gerçekleştirdiğimiz YKS hazırlık kurslarımız ile de gençlerimizin geleceğine yön vermesine katkıda bulunuyoruz.  Vatandaşlarımıza ve kursiyerlerimize sunduğumuz tüm bu hizmetleri ücretsiz bir şekilde sunduğumuz için ailelere sosyal fayda sağlamış oluyoruz” diye konuştu.

Ayrıca meclis salonu girişinde hazırlanan mini sergi ile ebru, çini, hüsnühat, tezhip, şiş örgü, deri aksesuar, boncuk takı gibi bazı branşlarda kursiyerlerin ürettiği ürünler sergilenerek meclis üyelerinin beğenisine sunuldu. Sergiyi gezen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, tüm BUSMEK eğitmenlerine ve kursiyerlere, emekleri için teşekkür etti.

BUSMEK, Ana Kucağı, BADEM, Sınava Hazırlık Merkezleri stantlarında da personel tarafından, yürütülen çalışmalar hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Bursa İpeği Yeniden Hayat Buluyor Projesi kapsamında, Umurbey İpek Üretim ve Tasarım Merkezi’nden gelen usta öğreticiler, ipek kozaların nihai ürüne varıncaya dek olan tüm aşamaları hakkında bilgiler verdi. Ayrıca tepme mancınık ve ipek halı dokuma canlı performansları ile meclis üyelerine Bursa İpeğini yakından izleme fırsatı sundular.   

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

CHP'den kanun teklifi: Memura yılda 2 kez asgari ücret ikramiyesi

Sevgililer Günü’nde “Aşk Büyüsü” vurgunu: 46 milyon tl

Otoyolda korkunç ölüm... Gişelere saplandı, alev aldı!

Beyoğlu’nda 5’inci kattan düşen genç kız hayatını kaybetti

Sevgililer günü diye 112’yi arayıp pasta istedi, cezayı yedi

Türk Bayrağı’na hassasiyet ödülsüz kalmadı

Koza Han’da tahliyeye yargı freni

Nilüfer’den çevre için elektronik atık hamlesi

İnegöl’de açılışa özel 100tl kampanyasında izdiham oluştu

Kent Akademisi’nden LÖSEV’e sevgi bağışı

Sevgililer Günü’nde Bursaspor’a koştular

Bursa’da Ramazan bereketi başlıyor

Bursa polisinden çocuklara anlamlı etkinlik

Ebru Gündeş’in Riyad konser ücreti gündem oldu

BURULAŞ’tan bakım çalışması

Osmangazili çocuklara Uludağ sürprizi

Bursa’da uyuşturucu ağı çökertildi: 84 tutuklama

Maskeli hırsızlar İznik’te yakalandı

Başkan Erol'dan örnek davranış: "Bir ünite kan, bir hayat"

Ev hanımlarına emeklilik için ilk adım TBMM’de

Osmangazi’de yeni gezici kütüphane yollarda

Belediyecilikte Yıldırım Modeli Türkiye'ye örnek oldu

Nilüfer’de kaldırım işgaline geçit yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gençler Türkiye’nin istikbalidir

Yıldırım’daki sessiz devrimden Büyükşehir adaylığına uzanan yol

Bursa’da bıçaklı kavga can aldı

Kanal 16 yönetiminden Bursa Emniyet Müdürü Gökçe’ye ziyaret

Ay-yıldızlılar A Ligi’nde devlerle karşı karşıya

Başkan Erol’dan manevi mekânlara vefa

Resmi Gazete’de yayımlandı: Bahis sitelerine yeni sınır

Yükleniyor