Ehliyeti 9'ncu sınavında kazandı, gözyaşlarını tutamadı

okat'ta ehliyetini 9.'ncu direksiyon sınavına girerek kazanan Mustafa Işık gözyaşlarını tutamadı.

YAŞAM 21.09.2022 12:28:00 0
Ehliyeti 9

  Tokat'ta yaklaşık 3 yıl önce ehliyet almak için kursa yazılan Mustafa Işık (32), teorik sınavın ardından direksiyon sınavına girdi. İlk sınavını yaşadığı büyük heyecan ve panik nedeni ile kazanamayan Işık, diğer sınavlarda da heyecanını yenemedi. Sınav fobisi oluşan Işık, direksiyonun başına her geçmesinde yaşadığı stres nedeni ile başarılı olamadı.

Direksiyon usta öğreticisi Meral Öltem Ertaçoğlu'nun moral desteği ile Işık, 9. kez girdiği direksiyon sınavını kazandı. Sınav sonrasında yaşadığı sevinç cep telefonu kameralarına yansıyan Işık, gözyaşlarını tutamadı. 
 
  Ehliyet alması 3 yıl sürdü 
  Mustafa Işık, kendisine moral desteği veren direksiyon usta öğreticisine çiçek takdim etti. 2019 yılında başladığı ehliyet serüvenine 2022 yılında tamamladığını belirten Işık, "Benim için yorucu, meşakkatli, stresli bir serüven oldu. 8 kere direksiyon sınavında kaldım. 9'ncu sınavda ehliyetimi aldım. Hala o stres, o heyecan ehliyet alamama duygusunu iki gün boyunca üzerimden atamadım. Ehliyetim elime geçtiğinde o zaman inanacağım" dedi. 


   Trafikte araç kullanırken heyecan yapmadığını ama sınavda çok heyecanlandığını belirten Işık, "Sınavın heyecanı, psikolojisi, komisyonların yanımda olması beni başka biri yapıyordu. 'Hep kalacağım, geçemeyeceğim. Bunda da kaldığım' gibi. Zaten bir keresinde kaldıktan sonra otomatikman ikincisine de kaldım. Ve ben de artık geçememek gibi bir duygu oldu. Bu arka arkasına geldi. İşte psikoloji olarak da bayağı kendimizi de bu konuda özgüvenimizi tamamen yerlerde yaptık. 3 yıl boyunca devamlı ehliyet almak için uğraş verdik. Bunun da tabii maliyeti de oldu. Geçen hesapladığımda 8-10 bin liraya bir maliyeti olduğunu gördüm. Asla vazgeçmedim ama içimde hep kalma bir psikolojisi olduğu için geçemeyeceğim psikolojisi vardı. Pes etmediğimiz sonucunda da ehliyetimize kavuştuk" diye konuştu. 


  Direksiyon usta öğreticisi Meral Öltem Ertaçoğlu ise 8 kez sınava girip kazanamayan bir kişinin kendisine kurs için geldiğinde şaşırdığını söyledi. Ertaçoğlu, sürücü adayının diğer direksiyon usta öğreticileri ile görüştüğünde sınavda panik atağı, heyecanlı olduğunu öğrendiğini belirterek, "Öncesinde kendisine güvenmesini sağladım. 14 günlük kurs sürecinde yaşadığı stresi sohbetle, motive ile yendik. Sınav günü ise beni gördüğünde heyecanını yendiğini söyledi. Sınavı kazanacağına inanıyordum ve başardık" konuştu. 

                                         

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Düzceli vatandaşlarla bir araya geldi

Bursa’da dere yatağına düşen adam hayatını kaybetti

Yakınları ulaşamayınca gerçek ortaya çıktı: Evinde ölü bulundu

Usta oyuncu Koray Ergün hayatını kaybetti

Bursa’da uyuşturucu operasyonu; 1 tutuklama

Nilüfer’de afetlere karşı deprem tatbikatı gerçekleştirildi

Suriye ordusu: "SDG’nin herhangi bir eylemi sert karşılık bulacak"

Yıldırım Belediyesi Bursa'nın fethini etkinliklerle kutluyor

Adıyaman’da feci kaza can aldı: 3 ölü, 3 yaralı

Yenişehir’de kapalı pazar yeri için proje süreci başladı

Refüje çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

İki grup arasında çıkan bıçaklı kavga ölümle bitti!

9 yıldır aranan FETÖ firarisi yakalandı

Bursa’da eşinden şiddet gören kadın, kızıyla camiye sığındı

Büyükşehir'den kar mesaisi

Küçük Sanayi’de şok tablo

Özer Matlı: Öngörülebilir ekonomi reel sektörü hızlandıracak

İran protestolarında eylemler giderek artıyor: 538 ölü

TİMBİR Heyetinden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Gülpınar'a ziyaret

İhracat odaklı kalkınma hedeflerine KFA Fuarcılık imzası

Bursa'da 7 katlı otelde yangın paniği yaşandı: 8 kişi dumandan etkilendi

Motorine zam geliyor: Depoları hemen fulleyin...

BİK Genel Müdürü Çay, TİMBİR toplantısının onur konuğu oldu

Cevdet Yılmaz: Sanayide dönüşüm, cari açıktaki iyileşmeye güç vermektedir

En büyük teknoloji fuarına Türkiye damgası!

Esenyurt'ta 4 katlı binanın giriş katındaki dairede patlama meydana geldi

Bakan Tunç: Meşruiyeti, dış ülkelerde ülkemizi şikayet ederek aramayız

Bursa'da fırtına esnasında düşen tabelanın altında kalmaktan son anda kurtuldu

Bakan Kurum: Sosyal Konut projemizin ilk evlerini Mart 2027'de teslim edeceğiz

Başkan Bozbey, Çalışan Gazeteciler Günü’nde basın emekçileriyle bir araya geldi

Yükleniyor