Elon Musk, insanlığı kitlesel bir yok oluştan kurtarmanın yolunu açıkladı

Musk, açıklamasında tüm türlerin yüzde 100 yok olma olasılığı bulunduğuna işaret etti.

Elon Musk, insanlığı kitlesel bir yok oluştan kurtarmanın yolunu açıkladı
TEKNOLOJİ 17.01.2022 13:11:00 0

ABD merkezli elektrikli otomobil devi Tesla ve uzay taşımacılığı şirketi SpaceX'in kurucu CEO'su Elon Musk, resmi Twitter hesabı üzerinden "phys.org" isimli internet sitesinde yer alan makaleye ilişkin yeni bir paylaşım yaptı. "@Rainmaker1973" isimli bir Twitter kullanıcısı, bu makaleyi alıntılayarak bugüne kadar 5 büyük kitlesel yok oluş olayı yaşandığını ve altıncı olayın, doğrudan insan eliyle gerçekleşeceğini ifade etti. İnsanlığın kendi kendini yok edeceğine işaret eden kullanıcıya, Elon Musk'tan yanıt gecikmedi.

 

Aktarılan detaylara göre; Musk, paylaşımında Güneş'in genişlemesinden ötürü tüm türlerin yüzde 100 yok olma olasılığının bulunduğunu dile getirdi. Dünyaca ünlü CEO ayrıca, insanlığın kitlesel bir yok oluştan kurtulmak için yaşamı çok gezegenli bir hale getirmesi gerektiğine ve diğer gezegenlere göç edilmesi gerektiğine işaret etti.

ELON MUSK, MARS'TA KOLONİ KURMAYI HEDEFLİYOR

Diğer yandan; Musk'ın, uzun bir süredir Mars'ta koloni kurmaya yönelik bir tutkusu olduğu da biliniyordu. Dünyaca ünlü CEO liderliğindeki SpaceX de bu konuyla ilgili girişimlerde bulunmuştu. Musk ise bu zorlu hedefi hayata geçirmek için tüm mülklerini satacağını açıklamıştı.